fbpx

Forbes poziva samske ženske, naj se podajo na potovanje po Pakistanu

Pakistanke (vir: twitter)

Pakistan, nova turistična destinacija za nadebudne samske svetovne popotnice. Vsaj po trditvah Forbesa. Pri tem so pozabili omeniti, da je Pakistan ena od najnevarnejših držav na svetu, z ženskami pa pogosto ravnajo slabše kot z živino.

“Zakaj bi moral biti Pakistan na seznamu obiskov vsake samske popotnice?” so se spraševali pri Forbesu. “Pakistan. Ni ravno na seznamu obiskov vsake popotnice, a to ne pomeni, da ne bi smel biti.”

Tako pri ameriški reviji, ki se je včasih ukvarjala s financami, reklamirajo Pakistan in tja na potovanje vabijo samske ženske.

Pakistan ena od najnevarnejših držav na svetu
Pri tem so pri Forbesu pozabili omeniti, da je Pakistan na seznamu najnevarnejših držav na svetu v letu 2019 končal na neslavnem 11. mestu.

Ravno tako jim je ušlo iz spomina, da je po pisanju Guardiana Pakistan država, “kjer dnevni masaker žensk komaj pride v novice”. O potovanju samskih popotnic v Pakistan pa dovolj pove pričevanje Avstralke Cait Kelly iz januarja 2019, ki je bilo objavljeno v Daily Mailu.

“Posilili so me, stradali in držali zaprto,” je povedala 30-letna Kelly, ki je v Pakistan odpotovala, da bi spoznala svojega sanjskega moškega. Ta jo je nato zaprl, jo vsak dan zlorabljal in jo prisilil v spreobrnitev v islam.

In to je po pisanju Forbesa država, ki bi jo morala obiskati vsaka samska popotnica. Pri vsem tem se nismo še niti dotaknili primera Asie Bibi, pakistanske kristjanke, ki so jo Pakistanci kljub odločitvi pakistanskega sodišča želeli ubiti zaradi domnevnega bogokletja. Njena oprostilna sodba je služila kot povod za pogrom nad pakistanskimi kristjani.

Ivan Šokić