fbpx

[Video] Več kot tisoč migrantov iz Bihaća se odpravlja proti slovenski južni meji!

Ilegalni migranti v spremstvu policije BiH, na poti do Vučjaka (printscreen: youtube)

Bosensko-hercegovsko ministrstvo za notranje zadeve je v Unsko-sanskem kantonu v ponedeljek, 14. oktobra 2019, začelo s preselitvijo več kot tisoč ilegalnih migrantov, ki so živeli v zapuščenih zgradbah v Bihaću. Naslednja postaja: Slovenija.

Bosensko-hercegovske oblasti so se odločile premestiti ilegalne migrante z območja Bihaća bližje hrvaški meji. S tem namenom so po poročanju lokalnega spletnega portala Uskinfo več kot tisoč migrantov, ki so prebivali v zapuščenih objektih po Bihaću, odvedli do Vučjaka, kjer naj bi se gradil nov zbirni center za ilegalne migrante.

Razlog za kaj takega je dovolj preprost in sledi logiki, ki je bila preizkušena že v Grčiji. Vučjak se namreč nahaja na zahodni meji BiH s Hrvaško.

Bosenske oblasti, ki se že dalj časa pritožujejo nad hrvaškim vračanjem ilegalnih migrantov v Bosno in Hercegovino, se želijo znebiti migrantov, zaradi katerih se je država spremenila v migrantski žep.

Namesto da bi se ilegalne migrante pošiljalo domov, se jih rine proti EU
V ponedeljek so v Vučjak premestili približno 250 migrantov. Do 16. ure je bilo premeščenih še med 400 in 500 migrantov. Zatem pa so novinarji na terenu ujeli še skupino približno tisoč migrantov, ki jih je spremljala bosensko-hercegovska policija. Zatem so z avtobusom prepeljali v Vučjak še približno sto migrantov.

https://www.facebook.com/Redzic.Anita/videos/10157972571774345/

 

Po ugibanjih naj bi se v Vučjaku trenutno nahajalo med 1.500 in dva tisoč ilegalnih migrantov. Do sedaj naj bi jih v Vučjaku prebivalo največ 800 do tisoč.

Šta god da se kaže suvišno je ………

Gepostet von Muhammed Pehlic am Montag, 14. Oktober 2019

 

Gre za jasen indikator, da bosenske oblasti upajo, da se bodo s kopičenjem velikega števila ilegalnih migrantov na meji s Hrvaško znebili vsaj nekaterih, ki bodo nadaljevali svojo pot naprej proti Sloveniji. To pa pomeni, da se nam z bližajočo zimo obeta nov migrantski val, še preden je turški predsednik Recep Tayyip Erdogan uspel uresničiti svoje grožnje, da bo proti EU nagnal 3,6 milijona migrantov.

 

Ivan Šokić