fbpx

[Foto] Grozljivo pustošenje neurja od Istre do Dalmacije: kar 130 plovil odneslo na obalo, avtokampi na tleh!

Jadrnica v Biogradu (Foto: Fb)

Močno neurje je ponoči prizadelo hrvaško obalo – od Istre pa do Dalmacije so zabeležili kar 130 nasedlih plovil, ki jih je močan veter odnesel na obalo. Žalostna je tudi podoba avtokampov, kjer je nastala velika gmotna škoda. V Italiji pa so zaradi posledic umrli trije ljudje.

S petka na soboto so ob hrvaški obali divjala močna neurja s tragičnimi posledicami. Hrvaški mediji poročajo, da so zaradi posledic močnega vetra našteli 130 primerov nasedlih plovil, ki jih je veter odnesel na obalo, nastala je ogromna gmotna škoda.

Kot poročajo s hidrometeoroloških postaj, so med deseto in dvanajsto uro ponoči zabeležili hitrost vetra do 120 kilometrov na uro, kar je ustvarilo velike valove, usodne za številne barke in čolne. Zabeležili so kar 130 primerov nasedlih plovil, informacij o pogrešanih ali ranjenih niso prejeli, so pa v neurjih v Italiji umrle tri osebe.

Image may contain: sky, ocean, outdoor, water and nature

Foto: Fb

Prav tako je močan veter podrl številna drevesa, ki so kot domine padala po cestah, parkiriščih in avtokampih. Na območju Trogirja so ostali tudi brez elektrike.

Avtokamp Valkanela.

V Zagrebu je bilo neurje kratko, a je povzročilo znatno gmotno škodo. Več dreves je padlo na ceste, zrušil se je električni drog, gasilci so morali enajstkrat posredovati.

V kampu v Samoboru v zagrebški županji so bili poškodovani trije Nemci, eden huje, ko je strela zadela plinsko bombo, ki je nato eksplodirala. Vse so oskrbeli v bolnišnici in so izven življenjske nevarnosti, poroča index.hr.

V nadaljevanju objavljamo slike z različnih prizadetih območij:

Avtokamp Valkanela

Image may contain: sky, outdoor, water and nature

Biograd.

Image may contain: sky, ocean, outdoor, water and nature

Murter. (Foto: Fb)

Image may contain: outdoor and water

Povile v bližini Novega Vinodolskega. (Foto: FB)

Image may contain: ocean, outdoor, water and nature

Novalja na Pagu. (Foto: Fb)

Image may contain: ocean, sky, outdoor, nature and water

Kraljevica. (Foto: Fb)

Peter Truden