Francija: Skoraj 20 odstotkov novorojenčkov ima že muslimansko ali arabsko ime

Foto: Jihadwatch

Skoraj eden od petih francoskih novorojenčkov ima muslimansko ali arabsko ime,” je zapisal Chris Tomlinson za medij Breitbart.

Po besedah ​​francoskega politologa Jérômea Fourqueta se je število novorojenih dečkov z arabskimi ali muslimanskimi imeni povečalo z le enega odstotka v letu 1960, na 19 odstotkov danes. Fourquet je ugotovil, da je upad francoske rodnosti – leta 2019 se je rodilo 70 tisoč manj otrok kot leta 2014 – pri novorojenčkih privedel do rasti arabsko-muslimanskih imen.

Dodal je, da so k trendu prispevali tudi “stalni migracijski tokovi, zlasti od začetka 2000-ih let”, poroča Le Figaro. “Študija razširjenosti imen pri novorojenčkih omogoča zlasti združevanje moči zakonitih in nezakonitih migracijskih tokov, saj so z nekaj izjemami vsi otroci, rojeni na francoskih tleh, registrirani pri INSEE [francoski državni urad za statistiko ], četudi so njihovi starši nezakoniti priseljenci,” je dodal.

V boju proti upadajoči nataliteti se Fourquet ni zavzel za nemški model množičnega preseljevanja, vendar je dejal, da se Francija ne bi smela “zapreti v binarno alternativo med politikami za dvig natalitete ali uporabo priseljevanja“. “Če je Nemčija naklonjena priseljevanju, je to zato, ker je upokojitvena starost že zelo visoka, stopnja brezposelnosti pa najnižja (3,5%). Francija bi morala igrati na teh dveh vzvodih, zlasti na zmanjšanju stopnje brezposelnosti, da bi znatno povečala število tistih, ki prispevajo v sistem, preden bi se zatekla k dodatnemu priseljevanju,” je dejal.

Demokracija

 • Van Der Waals

  če pogledam ljubljano ni nič drugače! 20% muslimanov.. fužine.

 • Domoljub

  Zanimivo in poučno bi bilo vedeti, kakšen je v Sloveniji delež šiptarskih in drugih muslimanskih pa balkanskih imen novorojenih. Na Jesenicama verjetno 80+%?

  • skorpijon93

   delež muslimanov v Sloveniji znaša 3,6 % po podatkih 2016 leta, ocenjuje organizacija pew research center , 12 % prebivalcev je priseljencev ocenjuje statistični urad , na sosednjem hrvaškem je delež muslimanov 1,4 %

   • Domoljub

    Hvala za javno dostopne podatke in whatever organizacije. Toda – read my lips. Govora je tu o novorojenih otrocih, kjer imajo moje ljube rojakinje rodnost zgolj še cca 1,3 otroka (in manj), z izobrazbo in kariero pač ni časa za rojevanje, omenjene balkanke in rominje pa cca 4 (in več), saj od njih družina/partner ne pričakuje drugega kot skrb za potomce (in socialni prispevek od države). Podatki o tem zaradi politične korektnosti pač niso javni, da bi lahko na zgornji preprosti način operiral z njimi. Upam, da je zdaj jasno?

 • Antonius

  Sociala bo pokopala zahodno Evropo z nami vred.
  Na zlorabi sociale se množijo tudi Grabusovi muslimani v Ljubljani in počasi po celi Sloveniji.

 • Andrej

  Logika biologije je zelo preprosta: kdor nima potomcev propade. To velja že na stotine milijonov let. Najvišja pridobitev razvite civilizirane družbe je: ne imeti otrok. Smo menda civilizirani, a neumni kot noč. In ker preživijo le boljši, to očitno nismo mi. Ne delajmo si utvar. Tepci smo.

  • Noro.je

   A ti.kdo.preprecuje imeti otroke? In ali.mislis da imas ti.pravico obsojati ljudi ki nocejo otrok ali pa jih siliti v to?
   Sprasujem za to ker imate.ljudje vedno toliko za povedati o tem kaj bi morali drugi delati in kako bi.morali razmisljati

   • Andrej

    Pa si res nor. Nihče nikogar v nič ne sili, samo potem ne jamrati, da izginjamo, ker nimamo otrok.

 • TopGun

  Tudi pri nas ni kaj dosti bolje.

 • Resnicaboli94

  Pozor…skoraj 20 procentov komentatorjev nove 24 je izpostavljeno cenzuri ker se moderator ne strinja z njihovim mnenjem

  • skorpijon93

   češka,slovaška, poljska in madžarska strogo zavračajo uvoz muslimanov !

   • Resnicaboli94

    Slovenija pa strogo zavraca pluralnost

   • Noro.je

    Moderator na novi 24 pa strogo zavraca razlicna.mnenja.in resnico

 • skorpijon93

  naj imajo muslimane, kar so sejali to žanjejo , dobrota je sirota, nizka brezposelnost nemčiji nič ne koristi, saj 16 % prebivalcev živi pod pragom revščine od tega jih mora desetina zaposlenih živeti z manj kot 1000 eur mesečno kolikor znaša prag revščine v nemčiji, delavci nimajo plačane malice in potnih stroškov. Za zgled si vzemite Češko, državo z najnižjo stopnjo brezposelnosti v eu, delež revščine najnižji v EU, nizki javni dolg, 0,2 % delež muslimanov

 • skorpijon93

  češka je svetlobna leta pred nemčijo, novinarji pa o tem nič ne poročajo, češka beleži boljše rezultate od slovenije ali od zahodno evropskih držav, verjetno je to tudi posledica zelo stroge politike do priseljencev na češkem in ohranitev nacionalne valute

 • Noro.je

  Moderator je na danasnji dan izbrisal ze vec komentarjev in racunov ker so izrazili drugacno mnenje in ker so.izpostavili problematiko cenzure na novi 24…le vprasanje casa je kdaj bo blokiran tudi.moj racun ker nisem tiho ko opazim nepravilnosti