fbpx

Fundaciji Georgea Sorosa in Billa Gatesa si na takšen način prizadevata za nastanek novega mednarodnega svetovnega reda

George Soros in Bill Gates (Foto: epa)

Lani je eksplodiral odmeven škandal potem, ko je francoski odvetnik in vodja Evropskega centra za pravo in pravičnost Gregor Puppinck obelodanil močan vpliv globalističnega milijarderja in zagovornika odprtih meja Georgea Sorosa na Evropskem sodišču za človekove pravice. Puppinck sedaj razkriva, da sta Sorosova Fundacija za odprto družbo (Open Society Foundation) in podjetje Microsoft Billa Gatesa dva največja donatorja Sveta Evrope!

Do tega odkritja se je Gregor Puppinck dokopal na podlagi letnih finančnih poročil te institucije. Sodeč po navedbah Puppincka sta obe fundaciji Svetu Evrope med leti 2004 in 2013 namenili skoraj 1,4 milijona evrov in 690 tisoč evrov med leti 2006 in 2014. Fundacija Odprta družba sicer podpira tudi več pobud Sveta Evrope.

Soros osebno povezan z več vplivnimi člani mednarodnih organizacij
Od leta 2015 dalje o neposrednem financiranju ni več sledi, ker je Svet Evrope ustanovil ločen sklad za “neproračunske prostovoljne prispevke”. Zahvaljujoč temu Svetu Evrope ni potrebno prikazovati denarja v v svojih finančnih poročilih. Ta zadeva pa se ne dotika le Sveta Evrope, temveč tudi Mednarodnega kazenskega sodišča, ki je leta 2017 od Fundacije za Odprto družbo prejelo 115 tisoč ameriških dolarjev. Finančno podporo sta prejeli tudi Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) in Združeni narodi. Dejansko je Gatesova fundacija postala drugi največji donator WHO potem, ko je organizaciji leta 2019 namenila 530 milijonov dolarjev – zaostala je le za ZDA.

Osemdeset odstotkov proračuna WHO temelji na prostovoljnih prispevkih fundacij in vlad. Ta način financiranja ustvarja dvome o neodvisnosti organizacije. Skozi mednarodne organizacije želijo namreč “progresivni” donatorji doseči svoje globalne cilje. Zlasti milijarder George Soros je osebno povezan z več vplivnimi člani teh mednarodnih organizacij. Nekdanji generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland je Sorosa denimo označil za “dobrega prijatelja”, komisar za človekove pravice pri Svetu Evrope med leti 2012- 2018 Nils Mulznieks je bil celo zaposlen pri Sorosu. Nekdanji predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker in visoka komisarka Združenih narodov za človekove pravice Michelle Bachelet sta Sorosa prav tako označila za prijatelja. Seznam z imeni, kjer ne manjka vplivnih ljudi, se seveda nadaljuje naprej.

V intervjuju za francoski tednik Valeurs Actuelles je Puppinck razkril, kaj je pravzaprav v ozadju teh osebnih odnosov s Sorosom. Milijarder in njegovi lobisti so se med leti 2014 in 2018 kar 64-krat sestali s komisarji EU. Med sestanki pa so pogosto naredili celo prijateljske selfije, kar nedvomno priča o sproščenosti. Puppinck namiguje na zelo močan in privilegiran lobistični položaj Sorosa in njegovih aktivistov, saj številni predsedniki in evropske vlade nikoli niso smeli imeti takšnih tesnih odnosov z uradniki Evropske komisije.

Foto: epa

Medtem, ko Puppinck preiskuje vpliv Sorosa, je njegova organizacija po poročanju Remix News zbrala ogromno novinarskih virov proti Puppincku in njegovi organizaciji. Evropski center za pravo in pravičnost so označili za “križarje” in “tajno vojsko”, ki naj bi imela za cilj “vdor v naše demokratične institucije”. Gre za znano metodo utišanja političnih nasprotnikov, ki si drznejo posegati v najmočnejše ljudi na svetu, na primer v Sorosa, ki se zavzema za ustvarjanje novega post demokratičnega vladnega sistema na mednarodni ravni. “Odpiranje” družb je v resnici priprava na njihovo zapiranje v sistem nejasnih in globalnih povezav.

Sara Kovač