fbpx

George Soros pred volitvami še bolj stopnjuje grožnje: “Bruselj naj za preživetje EU pospeši vojno proti domoljubni Poljski”

Poljaki so bili 123 let pod tujo vladavino, v nedeljo, 11.11.2018 pa so praznovali 100 let samostojnosti. Foto: epa

Poljska fundacija Stefan Batory, ki je samo ena od mnogih fundacij po svetu, s katero upravlja zloglasni milijarder George Soros, je pozvala Bruselj, naj okrepi svojo vojno proti domoljubni Poljski, saj naj bi bilo preživetje EU odvisno od “progresivne bitke”, s katero bi osrednjim evropskim narodom vsilili globalizem. 

Fundacija Stefan Batory, ki jo je zloglasni George Soros ustanovil leta 1988 z namenom, da spreobrne takrat še komunistično Poljsko v odprto demokratično družbo, je z nedavnim dokumentom pohvalila Evropsko komisijo za njeno ukrepanje proti poljski reformi pravosodnega sistema, za katerega vlada trdi, da je brez odgovornosti.

Čeprav EU v zadnjem času konkretno spodkopava nacionalno suverenost, kar spodbuja vse večjo nestrpnost na Poljskem, so odvetniki fundacije pozvali Bruselj, naj okrepi svoj napade na srednjeevropske narode, pri čemer so zatrjevali, da je boj za “sodno neodvisnost” ključnega pomena za zaščito človekovih pravic.

Soroseva nevladna organizacija bi vsiljevala levičarsko agendo
“Boj za pravno državo je dejansko boj za preživetje Evropske unije,”
trdijo v Sorosevi nevladni organizaciji, ki pa je v zadnjem času večinoma delala na projektih, s katerimi je pripravljala poljski narod na sprejetje migrantov, ustvarjanju pozitivnih odnosov do le-teh in zaustavljanju negativnih komentarjev na spletu ter vsakršnega sovražnega govora proti migracijam.

George Soros (Foto: Twitter)

Poljska konservativna stranka Zakon in pravica (PiS) je že večkrat nastopila proti ukrepom, s katerimi je Evropska unija želela posegati v države članice. Naj spomnimo, da je stranka na volitvah leta 2015 zasedla 232 sedežev v 460-članskem parlamentu, in s tem postala prva stranka v po-komunističnem obdobju, ki je pridobila dovolj mest za sestavo vlade brez koalicije, ter velik trn v peti Bruslju.

Poljski zunanji minister Jacek Czaputowicz in njegov madžarski kolega Péter Szijjártó sta na novinarski konferenci prejšnji teden v Budimpešti povedala, da se bosta državi še naprej borili za krščansko suvereno Evropo, čeprav si Bruselj na vse pretege prizadeva za čim večjo naselitev ljudi iz tretjega sveta in s tem za čim več poudarka na multikulturizaciji Evrope.

Prav tako je britanski časnik Breitbart London pred dnevi na Twitterju zapisal: Nova poljska vlada poizkuša razveljaviti komunistično zapuščino, Evropska unija pa jo hoče pri tem ustaviti.

M. M.