Grozljiva statistika: Med zadnjim koncem tedna fundamentalni džihadisti brez slabe vesti obglavili 13 nemuslimanov

Foto: iStock

Džihadistična fundamentalna skupina Al Shabaab je zadnji konec tedna v obalnem delu Kenije ubila kar 13 nemuslimanov, med katerimi so bili večinoma kristjani. Naravnost grozljivo je, česa je zmožna bolna ideologija, ki je brez slabe vesti obglavila številne nedolžne žrtve. 

Muslimani iz vasi Pandanguo v okrožju Lamu so islamskim ekstremistom pomagali pri identifikaciji območij, kjer živijo kristjani, je preživeli v bolnišnici razkril za Morning Star News.

Napadalci so v nedeljo ubili štiri nemuslimane v Kipiniju, ki se nahaja nedaleč od gozda Boni, znanega skrivališča upornikov iz vrst Al Shabaab. Večer prej pa so v napadu v Jimi ubili devet nemuslimanov, pri čemer so bile nekatere žrtve ustreljene, nekatere pa obglavljene s pomočjo mačete.

Foto: epa

Od kristjanov zahtevali recitiranje islamskih dogm
Po navedbah virov so ekstremisti med napadom od kristjanov zahtevali, da recitirajo islamske dogme, ki jih niso znali, zato so tudi izgubili svoja življenja. “Vlado smo pozvali, naj preišče, kdo so ti lokalni muslimani, ki skrivajo teroriste iz Al Shabaaba, saj je dejstvo, da so bili med obglavljenimi kristjani kmetje.” Tisti, ki so uspeli pobegniti in preživeti, so po navedbah vira še vedno v velikem šoku.

Foto: epa

Število žrtev se lahko še poveča
Vlada je po krvavem masakru poostrila varnost na območju, saj se nadeja, da se bodo žrtve, ki so pobegnile, kmalu vrnile nazaj, potem ko bodo deležne svetovanja za lažjo predelavo travme, ki je nastala kot posledica brutalnega napada. Kristjani z omenjenega območja so namreč iz strahu za svoja življenja zapustili svoje vasi, številni pa so še vedno pogrešani, zato obstaja verjetnost, da se število žrtev še poveča.

Uporniki iz skupine Al Shabaab, ki je povezana z Al Kaido, so zakrivili že vrsto napadov v severovzhodnem delu Kenije, odkar so kenijske sile oktobra 2011 prevzele vodenje afriške koalicije v Somaliji z namenom bojevanja z uporniki kot odgovor na teroristične napade na turiste ob kenijski obali. Tam se napadi na nemuslimane še vedno nadaljujejo, zato ni nenavadno, da ta na lestvici 50 držav, kjer je najtežje živeti kot kristjan, zaseda 18. mesto.

N. Ž.

 • princeska

  Brez slabe vesti je ubil, obglavil, …. Nehajte pisati neumnosti. Kaj pa veste, morda …
  Kdor brez slabe vesti piše take traparije, mu ni do resnice, temveč le za populizem.

  • janko

   Mi evropljani si sploh ne predstavljamo, da ti islamisti in še marsikdo (tudi slovenski komyji) ne poznajo vesti, tak človek ne bo slabo spal, ne glede koliko jih je poslal na pot brez povratka.

   • Steiermark

    Moram ti pritrditi, ko smo vsakodnevno priča rdečim starim razpadajočim zombijem, ki

    mirno živijo, brez vesti, potem ko so pokončali stotisoce Slovencev iz revolucionarnih komunističnih nizkotnih nagibov, ter uživajo v luksuzu, ki ga imajo po tistih, ki so jih poklali, potem pa posmrtno izropali, živijo v njihovih vilah, z umetninami, starinskim pohištvom, ki ima veliko vrednost ali pa samo z naropanim od nas Slovencev, sedaj se pa proglašajo za “humanitarce” in se pred raznimi komisijami, ničesar več ne spomnijo….Vendar, dan polaganja računov se neizbežno bliža !

    • Goran Hvala

     Aja nism vedu da sam komunisti kaj takega pocnejo…hudo ejga…

   • princeska

    Marsikomu je to življenjsko poslanstvo, obljuba raja in 99 devic ni kar tako. Ti ljudje so v srednjem veku, verujejo in verjamejo v pravljice, življenje pri njih ni dosti vredno, če ni žrtvovano za ….

 • sale

  čist praf še več naj jih ka pa rinejo tam dol

  • Men ni jasn takaj ljudje rinejo v nevarne države. Greš nekam kjer je mir, pivo pizza,..to je to

   • janko

    Ampak ti kristjani so domačini, kmeti. Po moje bi morali uporabiti haaško sodišče za njih, če jih država noče pohapsat.

  • šmentanamuha

   ? domačini so od tam dol…se ti pa tudi nisi od tu.

 • Olga

  Za terorizem uvesti smrtne kazni!

  • janko

   Pa ja, kuglo v bučo noro, pa konc. Taki bi rabili 200 let da jim kaj dopoveš, pa še potem če bi takega razjezil, bi spet pobijal.

 • No če bomo sledili politiki wilkomen v EU, bomo tudi mi morali mogoče nekaga dne recitirati koran.
  poric bi bil sigurno vesel

 • Steiermark

  Še bolj strašno pa je, da se še vedno šibajo v Evropo ter da nas ogrožajo direktno…… To drhal, s politiki vred, ki zagovarjajo ta genocid nad Evropskimi ljudmi, je potrebno izgnati in zastražiti vse “poti”, ki jim dovoljujejo vstop v Evropo

 • Goran Hvala

  Jah pac neki ekstremni uporniki..nic novega..ce bi bil interes bi take skupine spucal v eni noci…pa ga ni…krivi so pa kr vsi muslimani…

 • Jure kavčičeu

  “Naravnost grozljivo je, česa je zmožna bolna ideologija, ki je brez slabe vesti obglavila številne nedolžne žrtve.”
  Naravnost grozljivo je česa je zmožna bolna ideologija. Recimo skuriti več kot dvesto tisoč žensk v slabih 300 letih, ker naj bi bile častilke hudiča. To ni bil srednji vek btw, to se je dogajalo 200 let nazaj.

 • bojan

  zato pa je treba vse ostanke IS dreka takoj pobit kar Iraška vojska že dela, ritilozniki zla za človekove pravice pa bi te še zavarovali posranci spizdnjeni…

  za morilce nedolžnih ljudi človekovih pravic NI!, in naj bo tem butlom človekovih pravic že jasno, …niti zapor ne ampak takoj metek v čelo …premlatit in poslat vse te IS zlobneže k njihovemu pedofilu alahu pa te morije ne bo več, vsaj ne v taki količini …

 • RATATA

  S tem, kaj delajo pri njih doma se ne mislim ukvarjat. Pomembno je, da se jih ne spusti k nam!
  Ker pa se to organizirano že dogaja, je potrebno preventivno storiti organizatorjem ravno tisto, kar bodo prihajači storili nam, če jih sem spustimo.