Cerar in režimski mediji uspešno “nategnili” državljane – večina bi na referendumu podprla vladni predlog 2. tira

Datum:

Zadnja raziskava javnega mnenja, ki ga je za Novo24tv izvedlo podjetje Parsifal, je pokazala, da bi večina volivcev na referendumu podprla vladno različico projekta 2. tir. Cerarju in režimskim medijem je torej uspelo spet naplahtati državljane, da je projekt, za katerega še sami ne vedo, koliko bo stal, tako nujen, da cena ni pomembna. Državljani Slovenije so spet padli na poceni trik levice, da opozicija blokira nujne razvojne projekte, v resnici pa opozicija rešuje njihov denar.

Največje število vprašanih je sicer odgovorilo, da na referendum sploh ne bo šlo – teh je kar 39,6 odstotka vprašanih. Rezultat lepo kaže na volilno apatijo Slovencev, ki jim je povsem vseeno, kdo krade njihov denar. Denar, ki ga vsak mesec vplačujejo zato, da bodo imeli pokojnine, zdravstveno oskrbo in javne storitve. Vsi sistemi, od zdravstva do šolstva, trpijo zaradi kraje, ki jo že 26 let izvajajo levičarji. Od naročil v zdravstvu, do projektov v šolstvu, do gospodarskega in bančnega kriminala. Denar, ki bi moral biti namenjen vašemu zdravju, izobraževanju in pokojnini, ponikne v žepe vplivnih stricev iz ozadja.

Polovica mladih se sploh ne bo udeležila referenduma
Najbolj skrb vzbujajoč podatek ankete pa je, da se skoraj polovica (49,7 odstotka) mladih referenduma sploh ne bo udeležila. Tudi tu se vidi velik vpliv, ki so ga imele levičarske vlade na propadajoči šolski sistem. Namesto demokratičnih vrednot so učitelji mladim v glavo vcepili totalitaristične pravljice. Namesto, da bi mlade spodbujali k aktivni participaciji v volilnem sistemu, so jih prepričali, da je vsa politika slaba in da bo vseskozi isto, ne glede na to, za koga volijo. Mladi, pojdite na referendum. Glasujete namreč tudi o svoji prihodnosti. Ne dovolite, da vam spet ukradejo milijarde težko prigaranega denarja!

V srednji in starejši starostni skupini se referenduma ne bi udeležilo 36 odstotkov vprašanih. V srednji starostni skupini bi tudi v največji meri glasovali proti vladnemu predlogu (24,3 odstotka), v starejši starostni skupini bi večinoma glasovali za vladni predlog (30,2 odstotka), med mladimi, ki bi se udeležili referenduma, pa bi večina glasovala proti vladnemu predlogu (17,4 odstotka). Glede neudeležbe na referendumu po izobrazbeni strukturi izstopajo tisti z najnižjo (45,3 odstotka) in tisti z najvišjo izobrazbo (40,8 odstotka).

Moški bi večinoma glasovali proti vladnemu predlogu (26,5 odstotka), medtem ko bi ženske v večini vladni predlog podprle (24,1 odstotka). Kot lahko vidimo iz vseh teh rezultatov ljudje niso vzgojeni v demokratičnih standardih. Neradi hodijo na volitve in referendume. Neposredna demokracija ni pravica, ki bi jo ljudje z veseljem koristili, ampak prej ovira na lepo nedeljsko popoldne. Stanje v državi pa odraža duha volilnega telesa. Če volivcev ne zanima, kdo bo vodil državo, če živijo v laži, ki so jo lansirali levičarji, “vsi so isti”, se to pozna, saj levica brez ovir še naprej odira državljane in spretno prek medijev krmari med volitvami. Dokler bo volilno telo tako apatično, se ne bo v tej državi premaknilo nič na bolje. Čas je, da se državljani zbudimo iz 26-letnega zimskega sna, koristimo svojo pravico do volilnega glasu in zaščitimo svoje pravice in svoj denar.

A. R.

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...