fbpx

Grozljivo: 15-letnica ubila svojo mater in zažgala hišo, nato pa na Facebooku objavila, da jo je imela zelo rada in je ne bo nikoli pozabila

Foto: YouTube

Naravnost grozljivo je, kaj vse se lahko dogodi znotraj štirih zidov družinskih domov, kjer bi se moral vsak posameznik počutiti najbolj varno. 15-letnica je obtožena umora svoje matere, po katerem je, namesto da bi poklicala policijo in priznala krivdo, s pomočjo prijateljice zažgala hišo, da bi uničila dokaze, ki bi jo povezali z umorom. 

Anna Schroeder se je oborožila z revolverjem in na domu v  Morrisonu v zvezni državi Illinois pričakala svojo 53-letno mati Peggy, ki se je vračala iz službe. Po navedbah policistov naj bi Anna Peggy naročila, naj si pred strelom v glavo to prekrije z brisačo, nato pa jo je brezčutno ustrelila v dnevni sobi. Potem ko je bila Anna uradno obtožena umora svoje matere, je na družabnem omrežju Facebook zapisala, da je imela svojo mater rada in jo je prosila za odpuščanje, ker ni bila vedno najbolj zglednea hčerka.

Foto: YouTube

Po dejanju je bila Anna obtožena dveh primerov umora prve stopnje zaradi prikrivanja le-tega in požiga doma. Njena prijateljica Rachel po navedbah Daily Maila kljub pomoči pri zažigu hiše ni bila uradno obtožena ničesar. Čeprav gre za resnost obtožbe, pa zakon nalaga, da se bo Anna morala zglasiti na sodišču za mladoletnike, ker še ni polnoletna. Če bo obtožena, bi bila lahko zaprta do svojega 21 leta. Pri tem je potrebno dodati, da motiv za njeno grozljivo dejanje še vedno ni znan.

Foto: YouTube

Prijateljici po umoru poslala sliko maminega trupla
Anna je med zaslišanjem policiji priznala, da je preko mobilnega telefona prijateljici Rachel Helm, ki je stara prav tako 15 let, priznala, da je ubila svojo mater. Anna je svojo trditev podkrepila tudi s fotografijo materinega trupla, po tem ko ji je Rachel dejala, da ji ne verjame. Prijateljičina mati je povedala, da je svojo hčerko tiste noči z avtom pripeljala do Annine hiše, kjer sta obe dekleti poskušali očistiti madeže krvi, ki so se nahajali na preprogi v dnevni sobi.

Truplo sta pred nakupom čistil premaknili v spalnico
Dan po umoru sta dekleti Peggyjino truplo premaknili iz dnevne sobe v spalnico in ga pokrili z rjuho, preden sta šli nakupit čistilna sredstva. Na koncu sta se vseeno odločili, da bosta zažgali hišo. Gasilci so ob gašenju naleteli na truplo Peggy, nato je bila Anna pripeljana na zaslišanje. Približno istočasno je na Facebooku objavila srhljivo sporočilo o svoji umrli materi, v katerem je zapisala, da jo je imela rada in je ne bo nikoli pozabila.

Foto: YouTube

V svoji objavi je Anna navedla: “Ne vem, če me lahko sedaj vidiš, a če me lahko, ti želim povedati, da si bila moja najboljša prijateljica. Nisem bila vedno najboljša hči in žal mi je zaradi tega. Mami, želim da veš, da te imam zelo rada in da te ne bom nikoli pozabila.”

Potem ko je prijateljica Rachel priznala, kaj se je dogajalo po umoru, se je med zaslišanjem zlomila tudi Anna, ki je priznala umor svoje matere. Obe dekleti sta bili odpeljani v pripor, kjer bosta vse do zaslišanja 8. avgusta.

N. Ž.