[Grozljivo] Rusi so umorili ukrajinskega duhovnika, truplo pa za zabavo pregazili s tankom

Ruski tank T 62. Fotografija je simbolična. (Foto: wikimedia commons)

Na dan prihajajo novi šokantni zločini ruskega okupatorja. Vaščani Jasnohorodke, naselja v bližini Kijeva, so razkrili, da so Rusi umorili njihovega duhovnika in iznakazili truplo.  

Ta je s križem, dvignjenim nad glavo odšel k okupatorskim vojakom, da bi se z njimi pogovarjal o miru. Potem so za zabavo čez truplo nekajkrat zapeljali s tankom. Do tragičnega dogodka je prišlo v začetku marca, kmalu po začetku invazije, poroča Polska Agencja Prasowa.

Še ena tragična vest pa prihaja iz naselja Motižin, prav tako v bližini Kijeva. Ruski vojaki so tam umorili županjo. Okupatorji so jo zajeli skupaj z možem in sinom, vse tri so zatem mučili in na koncu usmrtili.

Masaker v Buči. (Foto: Twitter)

Njeno truplo in truplo sina so zagrebli v skupinskem grobišču s še dvema truploma. Posmrtni ostanki so bila le deloma prekriti z zemljo. Njenega moža pa so odvrgli v vodnjak. Znano je, da je bila zelo domoljubna, česar ni skrivala, izdali pa so jo domači kolaboranti.

Umorjena in mučena županja: Pod nohte so ji zabijali vijake
Zločin se je zgodil kmalu po začetku invazije. Svojega kraja ni želela zapuščati, ampak ostati in pomagati tamkajšnjim ljudem. Pred smrtjo so okupatorji mučili celotno družino. Med drugim so pod njene nohte zabijali vijake.

Domen Mezeg