Hamas v raketiranju Tel Aviva zadel stanovanjsko zgradbo

Foto: X

Teroristična skupina Hamas je v popoldanskih urah na Tel Aviv izstrelila rakete. Ena od njih je po poročanju izraelskih medijev zadela stanovanjsko zgradbo.

V napadu rakete na večstanovanjski blok v Tel Avivu so bile poškodovane tri osebe. Po podatkih službe za nujno medicinsko pomoč MDA so 20-letnega poškodovanca odpeljali v bolnišnico Ichilov v Tel Avivu zaradi zmerno hude poškodbe glave in ran na rokah in nogah. Drugi dve osebi sta bili po poročanju CNN lažje poškodovani in sta bili oskrbljeni na kraju samem.

Spodnji videoposnetek prikazuje trenutek, ko je raketa zadela stavbo v Tel Avivu:

Hamasove brigade Kasam so že prevzele odgovornost za raketno obstreljevanje Tel Aviva, poroča Times of Israel. “Brigade Kasam so obnovile bombardiranje Tel Aviva kot odgovor na cionistične pokole nad civilisti,” so namreč sporočili kmalu po napadu.

Channel 12 poroča, da sta dve raketi padli na odprta območja blizu Ašdoda, ne da bi povzročili škodo ali poškodbe. Obstajajo tudi poročila o raketi, ki je zadela sprehajališče v parku v Tel Avivu. Spodnji video prikazuje poškodbe pločnika in sledi od padca rakete.

Župan Tel Aviva Ron Huldai je povedal, da se bodo šole v mestu odprle le na mestih, kjer so zaklonišča. Obrambni minister Joav Galant pravi, da bo Izrael kmalu sprožil kopensko ofenzivo na Gazo, ki bo dolga in težka, njen cilj pa je uničiti obsežno mrežo predorov, ki jih uporabljajo vladarji Hamasa na omenjenem ozemlju. Na brifingu za novinarje mednarodnih medijev je tiskovni predstavnik izraelskih sil Daniel Hagari povedal, da je glavna baza delovanja teroristične skupine Hamas v bolnišnici Shifa v mestu Gaza. Hagari pravi, da ima Hamas več podzemnih kompleksov pod Shifo – največjo bolnišnico na območju Gaze –, ki jih voditelji teroristične skupine s pridom uporabljajo za usmerjanje napadov na Izrael. Pravi, da ima Izrael podatke, da obstaja več tunelov, ki vodijo do podzemne baze izven bolnišnice, tako da predstavnikom Hamasa ni treba vstopiti v bolnišnico, da bi prišli do nje. Toda Hagari dodaja, da obstaja tudi vhod v podzemni kompleks iz enega od oddelkov.

Teroristična skupina Hezbolah izstreljuje protitankovske vodene rakete in streljajo na položaje izraelske vojske blizu Avivima in proti območju Misgav Am na severni meji. Izraelske obrambne sile pravijo, da v napadih ni bil poškodovan nihče od vojakov, čete pa se odzivajo s topniškim obstreljevanjem. Hezbolah je prevzel odgovornost za današnje napade, pa tudi za več deset raketnih napadov na položaje izraelskih obrambnih sil in izraelskih mest od začetka vojne na območju Gaze.

Ž. N.