fbpx

Hillary besno napadla šefa FBI, naj nemudoma objavijo dokaze zaradi obtožb o prikrivanju informacij

Besna Hillary utemeljuje, foto: You tube.

Direktor FBI James Comey je po  premoru preiskav elektronske pošte Hillary Clinton za medije izjavil, da so odkrili nov sveženj elektronskih sporočil na novi elektronski napravi, ki jih je treba nujno pregledati. Še huje za Clintonovo je, da so bila ta sporočila odkrita ob preiskavi moža njene osebne asistentke, ki je imel internetno seksualno afero s 15-letnim dekletom. 

V preiskavi so zasegli elektronske naprave, med njimi laptop Hume Abedin, ki ga je uporabljala skupaj z možem, a tudi za komunikacijo s Hillary Clinton, ko je ta uporabljala skrivni strežnik, kot poroča CNN.

FBI je razkril, da ta elektronska pošta lahko vsebuje pomembne dokaze, zaradi česar je bila odrejena preiskava. Gre za več kot 1000 sporočil, zato direktor FBI ni mogel oceniti, kako dolgo bo preiskava trajala.

Medijski napad na direktorja FBI
Demokratski kongresniki so seveda takoj izrazili nezadovoljstvo z objavo teh preiskav, vendar je FBI zatrdil, da je bila objava nujna, sicer bi lahko bil FBI obtožen prikrivanja pomembnih informacij. Prav tako očitajo FBI, da nalašč objavljajo takšne novice tik pred volitvami.

James Comey, direktor FBI (Foto: epa).

James Comey, direktor FBI (Foto: epa)

FBI v precepu
O preiskavi je Comey obvestil kongres, česar navadno ne počnejo, vendar je zaradi zaključene preiskave, za katero je prejšnji mesec večkrat potrdil, da je končana, čutil dolžnost, da jih obvesti o novem krogu preiskav. “FBI bo izvedel primerne postopke preiskave, ki bodo pokazali, če se v tej pošti nahajajo podatki zaupne narave ali ne,” je dejal Comey.

Demokratska kandidatka besna
Demokratski tabor zatrjuje, da so ves čas vedeli za možnost zlorabe informacij in da bi morali prekiniti sestanke zaupne narave s Clintonovo, dokler ne bodo znani rezultati preiskav. Tudi Trumpovo opozarjanje glede povezanosti Clintonove s savdskoarabsko politiko je večinoma naletela na gluha ušesa. Hillary Clinton, ki ima zelo široko podporo medijev, politike in veliko financ za kampanjo, je bila do sedaj neuničljiva. Ob tokratnih novicah pa je postala resnično besna.

A. B.