Hitler želve? Policija lovi par želv, da bi z njunih oklepov izbrisali svastiko!

Foto: Twitter

Policija v ameriški zvezni državi Washington se napreza, da bi ulovila par želv, ki imata na oklepu narisan obrnjen simbol svastike, ki je posledica bizarne oblika vandalizma do zdaj še neznane osebe. Čeprav želve slovijo po počasnosti, pa za zdaj še vedno ostajata na prostosti. 

Obiskovalci parka Gene Coulon v mestu Renton so v začetku tedna obvestili policiste glede dveh želv s porisanim oklepom s svastiko, toda iz policijske uprave Renton sporočajo, da ju še niso uspeli ujeti in z njiju izbrisati žaljivih simbolov.
Želvi sta še na prostosti
“Policija Renton je bila seznanjena, da sta imeli dve želvi v parku Gene Coulon oznako na svojih oklepih,” so zapisali v objavi na Facebooku. “Poskusili smo ju najti, vendar se za zdaj izogibata prijetju.” Policiji bo po poročanju portala Merced Sun Star pomagalo tudi ameriško ministrstvo  za kmetijstvo. Kakorkoli, ker vse skupaj že tako dolgo traja, so prebivalci po čudni izkušnji še naprej v šoku. Eden izmed prebivalcev je za lokalni medij povedal, da je vse skupaj zelo bizarno in da ne razume, kaj se dogaja.

Foto: STA

Chad Cashman-Crane, ki prebiva na območju, kjer so želvi opazili, je v odzivu na vandalizem organiziral shod proti sovraštvu in dodal, da se nadeja, da bodo ljudje enotno obsodili dejanje, da vse skupaj vsekakor ni v redu. Na vandalizem se je odzval tudi regionalni direktor Lige proti obrekovanju Miri Cypers in incident označil kot skrb vzbujajoč in nesrečen.
To dejanje nikakor ne predstavlja prvega primera vandalizma te vrste. Leta 2016 se  je namreč nekdo v bližini Sankt Peterburga na Floridi spravil nad želvo in jo porisal s tremi simboli svastike. Na srečo so želvo kmalu izsledili, očistili simbole in jo vrnili nazaj v njen naravni habitat, poroča Russia Today. Glede na to, da so na Floridi zabeležili več primerov risanja po oklepih želv (ne samo simbolov svastike), so bili uradniki, zadolženi za prostoživeče živali, primorani podati izjavo, da je lahko barva, s katero vandali rišejo po delih živali, zelo nevarna za zdravje živali, saj lahko vsebuje nevarne kemikalije.
Hana Murn
 • Andrej

  Amerigosi so pa rec čudni. Zaradi narobe obrnjene svastike na želvi imajo celo paniko. Pri nas petokrake, pod katere zaščitno znamko so pomorili nekajkrat več ljudi, nihče niti ne trzne. Celo na državne proslave jih vlačijo. Je pa res, da zato bolj razumem, zakaj naši tako sovražijo Trumpa.

 • GopnikHD

  Teenage Mutant Hitler Turtles

 • sodnikisozločinci

  Kaj pa, če bi želvi na oklep napisal Coca Cola ali McDonalds, a bi tudi organizirali shod proti sovraštvu? S slike je razvidno, da se imata želvi radi, eni bi napisal na oklep Kekec, drugi pa Mojca, mogoče bi celo zadel pravi spol.

 • xtc

  Kj čmo,želve so pač sprinterji v primerjavi z socialistično-Demokratsko storilnostjo.
  Sieg Heil Kučan.

 • cosmosjasnovidec

  Hahahahahahaha.