fbpx

Hrvaški mediji šokirani ob porazu hrvaške reprezentance proti Sloveniji: Dalić padel v Kekovo past

Hrvaški selektor Zlatko Dalić padel v past Matjaža Keka. (Foto: epa)

Hrvaška je pot proti Katarju začela s porazom v Ljubljani ob bledi igri, ki je razočarala igralce, selektorja in vse navijače, piše danes Večernji list. Hrvaški trener Zlatko Dalić je padel v past slovenskega kolega Matjaža Keka, Hrvaška pa nima več pravice do spodrsljaja, poroča Jutarnji list.

Slovenija je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju premagala Hrvaško 1:0 in pri tem dodobra razburila hrvaško javnost in medije. Hrvaška je pod taktirko selektorja Zlatka Dalića tudi peto zaporedno tekmo igrala brez zmage, kar se ni zgodilo od leta 2006 in priprav na svetovno prvenstvo v Nemčiji. Dalić po mnenju Večernjega lista že dlje čas pušča vtis, da nima več ne idej niti navdiha, kot da je povsem izgubil zmagovalno formulo.

V ločenem prispevku dodaja, da se Dalić ne more več opravičevati, da je izgubil z reprezentancami svetovnega vrha kot sta Francija in Portugalska v ligi narodov, piše STA. Na kolena je padel pred 62. reprezentanco Fifine lestvice in proti fantom, med katerimi je zgolj en igralec svetovnega razreda, vratar Jan Oblak, izpostavlja Večernji list.

Izjave hrvaških medijev kažejo na veliko razočaranje:
Slovenija je že na startu kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Katarju, spustila zapornico pred Hrvaško. Slednja je imela več časa žogo v nogah kot tudi nadzor igre, a to ni bila dominacija, ki izčrpa nasprotnika, temveč stihijska prevlada, piše Jutarnji list. Poudarja, da so Slovenci s pametno, disciplinirano in organizirano obrambo relativno lahko prestali hrvaške napade, na koncu pa so celo izpustili priložnost, da z nokavtom mirno sklenejo zgodbo.

Slovenci so šokirali Hrvaško na začetku kvalifikacij, Kek je prelisičil Dalića, poudarja reški Novi list. Hrvaška je doživela prvi poraz od Slovencev, “ognjeni” so slabo začeli kvalifikacije, dodaja.

Slovenija ni zgolj uresničila zgodovinske zmage proti Hrvaški, temveč je podaljšala niz brez poraza na devet tekem. V tem obdobju so naši sosedje pokazali fenomenalno defenzivno igro na čelu z morda najboljšim svetovnim vratarjem Oblakom, saj so prejeli zgolj en gol. Medtem pa Hrvaška sinoči v Stožicah prvič po oktobru 2018 ni dosegla zadetka na kakšni izmed tekem, ki jih je od takrat odigrala 21, navaja novičarski toportal.hr.

Hrvaška je tako še enkrat začela dramo v kvalifikacijah, kot je bilo tudi na poti proti svetovnem prvenstvu v Rusiji ali letošnjem evropskem prvenstvu. “Ni bilo dobro. Modrić in družba ne bodo mirno spali, verjetno bo tudi med samimi igralci na poti domov nekaj resnih pogovorov. Potem pa vsi upamo, da bo tudi Hrvaška boljša. Poraz v Sloveniji boli, drame pa (še) ni. Sicer pa je vsem jasno, da mora biti Hrvaška veliko boljša”, meni komentator časnika 24sata.

Sara Kovač