fbpx

Hvaležnost migrantov ne pozna meja: Nigerijski migrant večkrat zabodel 22-letno prostovoljko v nemškem azilnem domu in zbežal

Foto: Facebook

Hvaležnost migrantov nad delovnimi prostovoljci, ki žrtvujejo svoj prosti čas z namenom, da jim pomagajo, res ne pozna meja. V Švici so aretirali 27-letnega nigerijskega migranta, po tem ko je umoril nič hudega slutečo 22-letno žensko, ki je pomagala v nemškem azilnem domu, in strahopetno pobegnil iz države, z namenom, da bi se izognil roki pravice.

Nigerijca so v torek aretirali na železniški postaji v švicarskem mestu Bern, po tem, ko je bil po umoru v Ahausu izdan nalog za njegovo prijetje. Glavni tožilec Martin Botzenhardt je povedal, da je bil v ponedeljek izdan evropski nalog za aretacijo morilca in dodal, da je iz tega razloga tako hitra aretacija velik uspeh.

Žensko je zabodel večkrat
Po navedbah policije naj bi 27-letnik večkrat brutalno zabodel svojo žrtev Soopiko P. v glavo, vrat in zgornji del telesa, zaradi česar ženska ni imela prav nobenih možnosti za preživetje. Soopika naj bi bila po poročanju nemškega Bilda zelo priljubljena med večino ljudi v Ahausu. Eden izmed njenih prijateljev je povedal, da je zaradi svojih indijskih korenin zelo dobro govorila angleško, zaradi česar se je tudi odločila, da se vključi v pomoč prispelim migrantom.

Migranta je ženska spolno privlačila
Motiv za umor je bil najverjetneje spolno poželenje glede na to, da oblasti poročajo, da je migrant večkrat poskušal priti v stik s Soopiko. Privlačnost pa po besedah njenega prijatelja ni bila obojestranska, saj ni dolgo tega odkar se je dekle razšlo s svojim fantom.

Foto: epa

Primer ni izjema
Primer umora Soopike je eden izmed zadnjih umorov žensk, ki so delale z migranti v azilnem domu. Najbolj odmeven primer v Nemčiji je zagotovo umor in posilstvo Marie Ledenburger, v katerega je bil vpleten 17-letni afganistanski migrant. Tako kot Soopika je tudi Maria žrtvovala svoj prosti čas za prostovoljno pomoč migrantom.

Podoben umor se jo po poročanju Breitbarta zgodil tudi lani na Švedskem, ko je somalijski migrant zabodel Alexandro Mezher, medtem ko je kot prostovoljka pomagala v migrantskem centru za mladoletnike. Policija je v preiskavi ugotovila, da napadalec v resnici sploh ni bil mladoleten.

V Avstriji so bili celo priča umoru, v katerem je migrant umoril žensko, ko mu je ta poskušala pomagati. Američanko, ki je v državo prispela z namenom, da bi tam varovala otroke eni izmed družin na Dunaju, so našli zadavljeno, kar je storil gambijski migrant, ko mu je ta iz usmiljenja dopustila, da prebiva v njenem stanovanju, da bi se izognil izgonu iz države. Tudi slednjega so prijeli v Švici, potem, ko je po umoru pobegnil iz države. Vprašamo se lahko, do kdaj bomo še prenašali takšno obnašanje? Evropejci, zbudite se že vendar!

N. Ž.