fbpx

“Ime mi je Abdulah, star sem 8 let in želim ubijati nevernike!” V Iraku in Siriji se na tisoče mladih fantov pripravlja na veliko evropsko morijo

Foto: YouTube

V zadnjih letih se veliko novinarjem ni uspelo prebiti na področje Iraka in Sirije, ki ga nadzoruje zloglasna teroristična skupina Islamska država, tistim, ki je to dejansko uspelo, pa se povečini ni uspelo vrniti živih. Novinar televizijske hiše Vice pa je pred leti vendarle doživel nepozabno izkušnjo in bil priča indoktrinaciji mladih, ki jih borci ISIS-a na osvojenih teritorijih sistematsko vzgajajo za bodoče sejalce zla. Njegovo dolgo zamolčano pričevanje, ki ga je oblikoval tudi v dokumentarec, zdaj pretresa svetovno javnost, predvsem zaradi načina borbe islamskih bojevnikov, ki za doseg svojega namena ne izbirajo nikakršnih sredstev.

“Želel bi se pridružiti Islamski državi v Iraku in Siriji in ubijati za Islamsko državo,” v kamero novinarja televizije Vice vzklika prešerno razpoloženi 14-letnik po imenu Daud, kot da bo vsak trenutek s strojnico začel pobijati nedolžne ljudi. Daud ni edini primer bolne vsakodnevne indoktrinacije, ki jo džihadisti izvajajo nad otroki, ki jih ugrabijo na svojih na novo osvojenih teritorijih.

Kot piše Jutarnji list, so dečki in mladi fantje, ki v imenu muslimanske enotnosti ne izbirajo sredstev borbe, povsod na obrežju reke Evfrat, na ulicah Rake. Njihov cilj je uničiti vse nevernike in nasprotnike Islamske države, ob tem pa jih džihadisti učijo najbolj neverjetnih in okrutnih metod mučenja in pobijanja ljudi. Otroci s smehom sprejemajo, kar jih učijo islamski borci, saj verjamejo, da je ubijanje v imenu boga edina prava pot.

Večina mladih borcev je rojenih v Evropi; “domov” se bodo vrnili kot množični morilci
Daud je samo eden tistih mladih fantov, ki jih džihadisti v posebnih vojnih kampih trenirajo za učinkovite množične morilce, ki bodo sposobni sistematičnega mučenja nevernikov in nasprotno mislečih, vse v imenu Islamske države. Celo osemletni Abdulah že dviga v zrak dva prsta v znak zmage džihadistov. Želi se naučiti streljati s kalašnikovim, želi si postati ISIS-ov rekrut in obračunati s tistimi, ki ne podpirajo bolnih idej barbarske Islamske države. Abdulah si želi biti džihadist, kot sta tudi njegov oče in stric. Ni pomembno, da je do nedavnega s svojimi starši živel v osrčju Evrope, v Belgiji, ideja Islamske države je namreč daleč pred vsem drugim. Na novinarjevo vprašanje, ali bi izbral Belgijo ali ISIS, je odgovor pričakovan: Islamsko državo, ker je Alah velik in nad vsemi!

Mladi islamski borci se učijo sekanja glav, razkosanja teles, posiljevanja, ugrabljanja, likvidacije nasprotnikov vsega, kar njihovi učitelji džihadisti vsakodnevno počno na območju Sirije in Iraka. To je videl tudi novinar britanskega Daily Maila Ian Birrell, sploh prvi predstavnik sedme sile, ki so ga džihadisti spustili v svojo prestolnico v Raki, kjer se je lahko na lastne oči prepričal, kako okrutne so razmere v samooklicanem kalifatu in predvsem kako se godi tistim, ki se ne želijo pridružiti ideologiji širjenja Islamske države.

Foto: YouTube. ISIS v svojih džihadističnih kampih za borce vzgaja že nekaj let stare otroke.

Kako sploh ustaviti barbare, ki jih je islam prepričal, da po smrti dobijo v raju 72 devic?
Za Birrella je bila to zelo travmatična pa tudi dokaj nenavadna izkušnja, saj se ni nadejal, da bi mu džihadisti dopustili, da snema po mili volji in se giblje brez spremstva islamskih borcev. Kot je ob povratku v domovino povedal tudi oblastem, gre pravzaprav za absolutistični režim, v katerem vlada šeriatsko pravo brez zadržkov tako za moške kot tudi ženske in otroke. Po Birrelovih izkušnjah ISIS nikakor ni samo tolpa barbarov, pač pa gre za zelo dobro organizirano in oboroženo vojsko islamskih skrajnežev, ki brez milosti sekajo in drobijo glave tako zajetih vojakov iz provladnih sil Bašarja Al Asada kot tudi vseh drugih vohunov, ki si upajo stopiti na osvojeno ozemlje Islamske države.

Odsekane glave in preostale dele teles nasprotnikov so džihadisti navlekli v veliko »izložbo« v središču Rake, da bi vsi videli, kako resno mislijo s svojimi bolnimi idejami. To je na lastne oči videl tudi Birrell, ki je obiskal tudi tamkajšnje zapore, v katerih je zaprtih na tisoče ljudi, ki so tako ali drugače prekršili stroge zakone šeriatskega prava. Kot je poročal Daily Mail, gre večinoma za moške, ki so si drznili piti alkohol ali pa so napravili kakšen drug manjši prekršek. Še slabši je odnos džihadistov do žensk, ki jih vsakodnevno ugrabljajo, posiljujejo in prodajajo kot seksualno blago.

Lokalni prebivalci množično delajo samomore, da ne bi padli v roke okrutnežem iz Islamske države
Vse več je lokalnih prebivalcev, ki se zaradi strahu pred kruto usodo v rokah borcev Islamske države odločijo končati svoje življenje. Novinar Daily Maila tako navaja primer ženske, ki se je sama vrgla v globino z balkona v tretjem nadstropju, da je ne bi ugrabili džihadisti. Neka druga ženska se je z nožem zabodla v srce, da je izkrvavela. Še posebej pa imajo islamski borci za tarči jazide in šiite, ki živijo na okupiranem teritoriju. Ko vdirajo v vasi z neverniki, moškim postavijo na izbiro dve možnosti; pridružitev islamski vojski ali pa smrt. Tisti neverniki, ki uspejo pobegniti pred džihadisti, pa v gorah umrejo od žeje in lakote.

Kot poroča Daily Mail, je vsak islamski borec plačan 30 funtov mesečno, alkohol, tobačni izdelki in glasba pa so strogo prepovedani; uživanje prepovedanih skušnjav vodi v gotovo smrt. Ne v trgovinah ne v kavarnah se ne sliši glasbe, ljudje je ne poslušajo niti v avtomobilih. Ženskam je sicer dovoljeno stopiti na ulico, a le če so popolnoma zakrite. Z drugimi besedami, islamskim skrajnežem je uspelo večji del Iraka in Sirije vrniti v srednji vek. Tistim, ki še niso v rokah bolnih džihadistov, preostane upanje, da bo oboroženega spopada čimprej konec in da bodo zahodne sile premagale Islamsko državo.

T. F.