fbpx

Integracija po navodilih migrantov: Afganistanci za domačine organizirajo jezikovne tečaje perzijskega in dari jezika

Foto: iStock

Afganistanski protestniki verjamejo, da bi Švedi morali biti odgovorni za učenje perzijščine in dari jezika, saj bi le tako lahko delovali v novi družbi. Zato, da bi Švedi pozdravili “novo družbo”, Afganistanci organizirajo jezikovne tečaje perzijskega in dari jezika.

Afganistanski protest, ki traja več kot mesec dni, zahteva ustavitev vseh deportacij v Afganistan. Zdaj pa želijo organizirati še delavnico, kjer se bodo Švedi učili perzijski in dari jezik (dari je lokalno ime za farsi jezik v Afganistanu).

Švedi bodo le tako lahko uspevali v novi družbi
Glede na podatke o dogodku na Facebooku je delavnica pomemben uvod v to, kako bodo Švedi uspevali v novi družbi. Ung i Sverige (afganistanski medijski portal) navaja, da je delavnica projekt integracije in je za Švede pomembno, da se prilagodijo vstopu Afganistancev v družbo.

Afganistanski medijski portal je napisal:

“Dobrodošli pri učenju perzijščine in darija, dobrodošli v novi družbi. Organiziramo delavnico učenja dari in perzijskega jezika, na katero lahko pridejo vsi Švedi, kjer vam bodo naši mladi fantje pomagali z učenjem jezika. To je prvi uvod v jezik in pomemben za vas, da bi uspeli v novi družbi. Prizadevamo si namreč, da bi naša afganistanska mladina ostala in postala del družbe, zato je tudi švedska odgovornost, da postanejo del te družbe. Jezik ni ovira za razumevanje drug drugega, to je orodje! Učimo se med seboj in skupaj spoznavamo prihodnost. Dobrodošli v našem integracijskem projektu.”

D. Š.