Integracija uspešna, pacient (skoraj) umrl …

Meryam je prišla iz Maroka v Italijo s svojo družino, ko je bila še majhna punčka. Njena družina se je naselila v Vercelliju v pokrajini Piemont v severnem delu Italije. Meryam živi življenje, v katerem se spomni samo sedanjosti, življenja v Italiji, vrtca, osnovne šole, srednje šole, italijanske glasbe, italijanskih televizijskih spektaklov, San Rema.

Meryam je Meryam samo doma, družba, v kateri živi, jo pozna pod zahodnim imenom Miriam. In Miriam je dekle, ki igra odbojko v lokalnem klubu, ima širok krog prijateljev in znancev, je pred kratkim končala srednjo šolo in poskuša najti službo, se osamosvojiti, morda zaživeti sama, imeti fanta. Miriam ne želi pripadati družbi, ki jo je njena družina zapustila pred časom. Ne želi živeti po običajih in zapovedih, ki so ji tuje. In zato se nekega dne odloči ter svojemu petdesetletnemu očetu pove, da ne bo nosila muslimanske naglavne rute. A njen oče, Maročan, ki prav tako živi v Italiji, gleda italijanske TV-programe, posluša italijanske pesmi na radiu, hodi v službo, kjer se druži s sodelavci Italijani, njene odločitve ne sprejme.

Še več, v navalu besa, ki ga je podžgalo hčerino nasprotovanje navadam njegovih staršev in starih staršev, se nekega večera, ko se Miriam odpravi ven, usede v avto, ji sledi in jo ob primernem trenutku poskuša z avtom povoziti. Zbiti. Poškodovati. Umoriti. Na srečo se Miriam v zadnjem trenutku toliko uspe umakniti vozilu, da jo udarec samo poškoduje. A še vedno dovolj, da mora v bolnišnici ostati nekaj dni, očeta pa karabinjerji aretirajo zaradi poskusa uboja. Poskus uboja lastnega otroka zaradi tega, ker želi živeti v skladu z navadami in običaji družbe, v katero jo je prav ta oče pripeljal kot dekletce. Kaj to pove o integraciji? O uspešnosti ali neuspešnosti procesa, v katerem naj bi se prišleki, migranti, uspešno umestili v našo družbo in prevzeli naše navade in običaje, naše norme, naše zakone, našo kulturo obnašanja, oblačenja, življenja nasploh? V tem primeru je bilo videti, da je ta proces uspešen. Maroška družina se je v Italiji znašla. A v trenutku, ko se ta proces dotakne očitne esence prejšnjega življenja, tako različno postavljenega, tako drugače koncipiranega, se vsa navidezna integracija konča. Ženska očitno ne sme in ne more biti svobodna. Ne more in ne sme imeti svobode izbire. Če vseeno poskuša uveljaviti vsaj kanček svobodne volje, jo njen »gospodar« kaznuje s poškodovanjem.

Miselnost, ki je zahodnemu svetu tuja
To je namreč miselnost, ki prevladuje pri migrantih, ki smo jih tako gostoljubno sprejeli medse. Te očitno ne aplicirajo samo na »svoje« ženske, žene, hčere, sestre, temveč s to miselnostjo popolnoma neupravičeno sodijo in cenijo Evropejke. Ženska je lastnina, je popolnoma podrejena moškemu in po črki njihovih svetih besedil brez lastne volje in lastne svobode. Tako je bilo tudi v odnosu med 21-letno Nemko Cynthio in njenim 22-letnim tunizijskim fantom, ki jo je na obisku na njenem domu petnajstkrat zabodel z nožem, da je zaradi povzročenih vbodnih ran po prsih, po rokah, vratu takoj izkrvavela. Seveda, morilec je goreč musliman, migrant, prosilec za azil, ki so mu prošnjo zavrnili. Storilec je zdaj v priporu, svojega dejanja ne obžaluje, ker naj bi si bila žrtev s svojim obnašanjem to zaslužila, saj ga ni ubogala, kot bi ga morala.

Je pa na Cynthijin pogreb oziroma pogrebno mašo v lokalni cerkvi vdrl 29-letni migrant, stopal po cerkveni ladji z razprtimi rokami in kričal, da je Alah velik. Za zdaj policija še vedno ni odkrila ali pa ne želi izdati motiva za njegovo dejanje, a kako so bili vznemirjeni, prestrašeni žalujoči svojci in prijatelji mladega dekleta, si lahko samo mislimo. Kako nerazumljivo je dejanje v luči naše kulture in našega obnašanja, saj na pogrebih pač ne kričimo, je jasno vsakomur, ki je bil rojen in vzgojen v evropski kulturi. O kakšni integraciji torej govorimo?

Kako so se integrirali vsi tisti spolni napadalci, ki so na silvestrovo leta 2015 v Kölnu množično spolno napadli ženske, ki so silvestrovale na prostem, ko je več kot 600 žensk uradno prijavilo nasilje nad njimi, pa so bili v dveh, treh letih obsojeni le trije storilci, dva od treh pa sta bila pogojno obsojena? Trije, edini, ki so bili obsojeni, so bili obsojeni samo zato, ker so bili dovolj neumni, da so dejanje spolnega napada z žrtvami vred posneli s svojimi mobilnimi telefoni … Tožilstvo je preiskovalo 290 domnevnih storilcev in vložilo obtožnice v samo 43 primerih. V vseh teh primerih je napadene ženske izdal tudi državni aparat, ki s svojimi dejanji pravzaprav kaže, da ne more poskrbeti za javni red in mir, za varnost, temveč migrantom dopušča, da delajo, kar hočejo, da razmišljajo kot razmišljajo, da obravnavajo ženske, “njihove” ali “naše”, tako, kot jih obravnavajo …

Normalno življenje je onemogočeno
In res, povsod po Evropi, predvsem tam, kjer je naraslo število migrantov, pa ne samo v velikih mestih, ampak po vsej deželi, je normalno življenje žensk pravzaprav ogroženo. Na Švedskem v mestu Halmstad starši mladoletnih deklet ne pošiljajo več v šolo, saj je bilo že ogromno število primerov, incidentov, ki so jih storili prišleki, ki se v novem okolju najprej “grupirajo”, da so v skupini močnejši, da lahko nadvladajo druge družbe. Mladi migranti namreč napadajo švedska dekleta, jih pretepajo, porivajo, brcajo, za njimi vpijejo žaljivke, češ da so “švedske kurbe”. Policija ne stori nič konkretnega, čeprav so zaskrbljeni starši že večkrat prijavili neljube dogodke. Prijavljajo žalitve, pretepe, fizično in psihično nasilje. To je anarhija in ne uspešen integracijski proces, katerega resnične žrtve so Švedinje, ki sedaj ne hodijo v šolo iz strahu, da se jim ne bi zgodilo še kaj hujšega. Starši, ki želijo svoja dekleta obvarovati pred nasiljem, so obtoženi rasizma, ksenofobije, nedemokratičnosti.

To je spodletela integracija in nič drugega. Tudi pri nesmiselni smrti 51-letnega Italijana Maurizia Gugliotta, ki ga je na ulici naključno izbral 27-letni Nigerijec Khalid De Greata, prosilec za azil, in ga s kuhinjskim nožem nekajkrat zabodel v vrat, da je na kraju dogodka izkrvavel in umrl. Sedaj ga pred sodiščem zagovarjajo odvetniki, ki poskušajo dokazati, da storilec boleha za težko obliko paranoje zaradi travme, ki jo je doživel na potovanju s čolnom od afriške do italijanske obale. Prava kulturna obogatitev so tudi dejanja 43-letnega Iračana, ki je iz še neznanega razloga (ti so zelo pogosti pri navajanju motiva za najrazličnejša kazniva dejanja, ki jih zagrešijo migranti) 35-letnika zbrcal in pretepel do smrti. Svojega prijatelja je pretepel, ubil, ga razrezal na kose, skuhal njegove kosti in jih pobarval.

Spomin na Pamelo
Se še spomnite nesrečne, še ne 18-letne Pamele Mastropietro, dekleta, ki so jo lani razkosano našli v več kovčkih ob podeželski poti v Italiji? Ki jo je želja po hitri omami peljala v stanovanje Nigerijca, preprodajalca drog? Tam jo je več pripadnikov t. i. nigerijske mafije najprej posililo, nato pa jo je eden od njih zabodel. Še živo, tako sedaj pričajo v sodni dvorani, so nato začeli rezati, odstranjevati najprej spodnje okončine, nato roke in nazadnje notranje organe. Nekaj so jih zadržali zase, srce in sramne ustnice, za kanibalistični obred v čast junaku – borcu –, obred, ki ga prakticirajo nigerijske kriminalne združbe, ki delujejo po Italiji in v Evropi. Samo videc bi lahko vedel, kako krute so bile zadnje Pameline minute življenja, in samo norec bi lahko mislil, da bodo tak način življenja, obnašanja, takšne navade in običaji, takšen odnos do sveta, do žensk, do otrok, do svetega in nesvetega postali “dodana vrednost” našemu življenju.

Demokracija

 • Nata

  + + + + + + in kaj lahko iz tega sklepamo ?? Da nas bodo ti ljudje uničili.
  Kajti, če ne bo po njihovi – o sorry, Alahovi – volji, nas bodo pobili in si vse naše prisvojili.
  Že sedaj zaradi njih slabše živimo.

  • tonite falco

   Ja žal slovenci ne več spati zimski spanec! Ampak se bo trebalo upreti vladajoči vladi in jih odstraniti z oblasti, če hočemo še preživeti kot narod in država !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wake up!!!!!

   • Nata

    Če bo šlo takole naprej, da niti desnaki ne bodo odločno skupaj stopili, se bojim, da bomo komaj preživeli. Ne razumem, da ljudje ne spregledajo. Da se je potrebno kakšni stvari tudi odreči. Tu mislim na politike.

 • Duhec

  Prostora je dovolj. Dobrodošli.

  • Morala

   Lepo od tebe, da jih boš sprejel/a v svoj dom…Takšnih dobrotnikov je v SLO premalo… ;)

  • Peter

   K optiku bo treba. Precej kratkovidna si, no.

  • NezaKogovsekSalamon

   Upam, da se ti zgodi to, kar se je Pameli Mastropietro.

  • Andrej

   Kar pelji jih v svoj svet duhov.

 • Morala

  Miselnost ljudi “v imenu vere” se nikoli ne spremeni…

 • Common Sense

  V glavnem, škoda je besed. edino kar bi bilo zabavno gledati je, kako bi se Duhica zabavala z enim takim integracijskim primerkom. To bi bilo zabavno gledati.

  Ostalo je pa itak jasno: intergracijo se da z razumno verjetnosjo pričakovati med narodi iste oz. podobne civilizacije oz. kulture. Lep primer so naši izseljenci v ZDA. Ne moreš pa pričakovati integracije muslimanov iz srednje Azije in subsaharskih držav. Pa saj to vsi vedo, saj ne odkrivamo tople vode. Tudi še tako zagrizeni levičarji to prav dobro vedo. A jim duša ne da, da ne bi še naprej lajali v svoji “pravičniški-vsi-smo-enaki” drži, pa pač nabijajo naprej. Pač, si mislijo, “če res pride do štale, me bo policija zaščitila”. Dokler jih res z avtom (ali kamionom) ne zbije ali posili nek integrirani posameznik. Potem obrnejo ploščo.

  Zato pravim, Duhica & Co bi se morala tako za test malo “pointegrirati” z enim fejst muslimanskim negroidom. Da vidimo, če bi še imela to mnenje, kot ga je izrazila spodaj.

  A kot sem v srednjem sestavku orisal, takiile kot je Duhica tu gor, provocirajo in se režijo. Vprašanje je, če bi se upala provocirati nekega mislimanskega integratorja;)

  • slovenec1000

   sej načeloma bi tudi te opice lahko integrirali ampak malo po malo, ker če ne se začnejo gupirat in je vsega konec. EU bi mogla omejit priseljevanje na toliko kolikor je res potrebno in da je vzdržno in seveda vsakega pregledat. to kar je zdej ni ničimer podobmo

 • Duhec

  Najbolš, da se obrežete, takoj.

  • NezaKogovsekSalamon

   tebi glavo.

   • Duhec

    Tvoja je že krvava. Si na pravi poti.

    • NezaKogovsekSalamon

     crkni, cipa.

  • učko

   Tvojmu so ga hotel obrezat, pa so ga kar odrezal ! Buožca !

 • NezaKogovsekSalamon

  DEPORTACIJA
  REMIGRACIJA
  REPATRIACIJA

  • RATATA

   Oooo identitarka!!

 • Anton

  https://www.rtvslo.si/crna-kronika/andreju-sisku-osem-mesecev-zapora/483964

  glej ga zlomka sej se da, če je interes in tisto kar je bistveno, če ni NAŠ

  krivosodje press

 • Andrej

  Uspešna integracija v večinsko ateistično okolje ni možna.

 • Matjaz Zitnik

  Ti divjaki se ne bodo nikoli integrirali po EU normah, zato na prvi avion in deportacija, pa naj doma divjajo in nosijo te svoje halje in rute, da se jim ni treba umivati pod njimi. Fujka…

  • učko

   Kakšen avion, sam u morje, pa nej plavajo ke !!!!

   • Matjaz Zitnik

    Ne! Iz morja bi jih spet kaksen “nevladnik”, ki se financira z vladnim denarjem, resil pa nazaj pripeljal!

   • McBobo

    V tankerje; v EU nafto, nazaj v nočiščenih tankerjih pa migrante, itak ni razlike, saj je vse črno. V spremstvu polno oboroženih bojnih ladij. Potem pa na silo ven nagnat, saj zlepa itak nebi šli.

 • me

  v plinske celice

 • Slovenec 33

  Islam je krvava, histerična, agresivna in pedofilska religija, ki vse s katerimi pride v stik potiska v mračnjaštvo in fevdalizem.
  Kdor se ji ne podredi postane žrtev džihada.
  V nadaljevanju je link z azlago – prevod iz njihove “svete” knjige imenovana koran, ki je dejansko priročnik za pobijanje drugih-, če komu še kaj ni jasno

  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9913261

 • bisabre

  Govno vedno ostane govno.

 • Olga101

  V Franciji je učiteljica zaradi križa (!?) na verižici izgubila službo, ker je to “motilo” divjaške prišleke! (Podobnost s komunisti?!)
  Migranti skrunjjo cerkve in spomenike! (Podobnost s komunisti?!!)
  Tudi drugje po Evropi uničujejo sakralne objekte in spomenike!
  Levicarsko-muslimanski papež pa je lepo tiho in moli, ko se “preganjajo” “ubogi” nezakoniti divjaki!
  Kako nezakoniti “prebežniki” lažejo, manipulirajo (v sodelovanju z “nevladnimi”organizacijami) in potvarjajo resnico, da bi si prigrabili koristi,
  je lepo razkril hrvaški novinar, odličen poznavalec razmer, od izvora izvora nezakonitih migracij, do končnih destinacij, v pogovoru za srbski medij! Sramota!
  Komunisti (levičarji)=Islamisti! Divjaštvo, teror, kraja, nasilje, ustrahovanje, laži, zlorabe, PARAZITIRANJE!

 • NezaKogovsekSalamon

  Izgon ščurkov in njihovih uvoznikov v državo izvora

  • McBobo

   Si ni treba delati stroškov z iskanjem dežele izvora. Par arabskih držav izbrat pa pred obalo nagnat z ladje dol, potem se bodo pa že sami razkropili in hitro spomnili, od kje so prišli. Na zunanjih mejah EU pa uvesti mrtvo stražo.

 • gorjanc

  ZARADI EVOLUCIJE IMAJO ČRNCI OKOLI 15% VEČ TESTOSTERONA IN SO ZATO BOLJ NAGNJENI K NASILJU IN KRIMINALU.
  TUDI ANATOMSKO SO DRUGAČNI :
  MIŠICE NOG RAZVIJEJO VEČJO NOČ -ŠPRINTERJI
  MEDENICA,tudi ŽENSKA JE OŽJA in ŽENSKE ROJEVAJO OTROKE Z MANJŠIMI GLAVAMI in POSLEDIČNO IMAJO ČRNCI OKOLI 100 GR MANJ MOŽGANOV IN NJIHOVA INTELIGENCA JE NIŽJA kot ta belih ( Kitajci Mongoli ,Korejci in Japonci pa imajo 1 kubično inčo več možganov od belcev iso zato tudi inteligenčnejši )
  vir IQ: GOOGLE— IQ BY COUNTRIES

  • Frank Novak

   ZIDJE IMAJO TUDI VISJO INTELIGENCO OD SLOVANOV IN SLOVENCEV.
   AZIJATI NAS TUDI PREKASAJO.
   ZANIMIVO JE DA CIMBOLJ JE KOZA TEMNA, VECJI SO SPOLNI ORGANI…

   • slovenec1000

    niti ne, z merjenji in računanjem povprečja so ugotovili da bistvenih odstopanj ni. so pa ugotovili da imajo črni povprečno mogoče res kak centimeter daljši, ampak se nekaj drugega bolj razlikuje-črnci imajo povprečno ožje penise(obseg) in jih zato optično to podaljša. in še zaradi manjšega obsega je potem penis nagnjen k zlomom (koliko bolj lomljiv pa je ne vem :) )

    • Frank Novak

     Jaz nisem prav posebno pameten, moj IQ je tam malenkost nad poprecjem, okrog 105. V ZDA pa sem zasluzil ogromno, veliko vec od mnogih onih ki imajo IQ 150 in vec.
     Kako to?
     Vedno sem bil realen clovek. Nikoli nasedal, ne komunizmu, ne demokraciji. Oba sistema imata svoje zakonitosi, nobeden ni absolutno dober ali absolutno slab, a kapitalizem je boljsi ker manj sanjari in bolj uposteva naravne zakonitosti kot pa kapitalizem.
     Pa se to, porocen samo enkrat, z eno zeno imava 4 otroke. Ni bilo locitev in delitev premozenja, ni bilo strtih src, ni bilo razocaranj, ker nikoli tudi ni bilo naivnih ocaranj.
     Verjetno imam nadpovprecen Emocionalni Kolicnik… to bo to. Pa ceprav izhajam iz Druzine Kardelj Macek…

 • Frank Novak

  Poskus uboja lastnega otroka zaradi tega, ker želi živeti v skladu z navadami in običaji družbe, v katero jo je prav ta oče pripeljal kot dekletce. Kaj to pove o integraciji?
  BUDALE, CE SE EVROPEJCI NE BOSTE INTEGRIRALI V ISLAM, VAS BODO VERNI MUSLIMANI POBILI. A NISTE TEGA ZE ZASTEKALI?
  POTOMCI MOJIH STRICKOV: FAJONKA, MESECNIK, KORDIS IN OSTALI LEVALI SO ZGOLJ NARODNI IZDAJALCI KI JIH CAKA ISTA USODA KOT DOMBRANCE MAJA 1945….
  TIKA TAKA TIKA TAKA….

 • župnik cefizelj

  po zadnjih podatkih se ustanavlja islamska sekcija sđs. ustanovitelj je tone krkovič poet, ki je zaradi mode prestopil v islam. sam se je zelo navdušil nad burkami. tone krkovič že od ranih let trpi zaradi ogabnega zadaha. mnogi znajo povedati, ta je smrad podoben mesec dni gnijoči crkovini in postanemu kisu. podoben vonj imajo spodnjice ivabna janše, če pozabi vzeti zdravila. burka bo tometu pomagala, da bo sprejemljivejši za okolico. tako bo bolj samozavesten in bo na njegovih recitalih tudi več ljudi.

  • macon

   Admin, prosim ukrepaj.

 • NezaKogovsekSalamon

  Odličen članek. Več takih!

 • NezaKogovsekSalamon

  Pamela – nisi pozabljena

 • marta

  Če bi se zgodil samo en tako grozovit primer, kot sta ga doživeli dekleti, 21-letna Nemka Cynthia, ali še ne 18-letna Pamela Mastropietro, bi se morali pri EU voditeljih vključiti vsi “alarmi” in takoj izgnat vse te prišleke, ki so prišli uničevat našo kulturno dediščino in morit evropski narod.
  Teh današnjih voditeljev enostavno NE RAZUMEM,ali so jim čustva in občutek za prav in dobro POPOLNOMA OTOPELA.

 • Borut Stari

  Oni prihajajo sem, ne mi tja. Če jim ni všeč lahko spokajo in s pospškom odpeketajo.

 • Janez Novak

  O kakšni integraciji govorimo? Saj to je jasno kot beli dan: migranti bodo integrirali nas. Najprej nas bodo številčno prekosili, potem bodo pevzeli formalno oblast nad nami in na koncu bomo izginili na smetišče zgodovine tako kot so izginili ameriški Indijanci.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!