Iranska ljubiteljica nogometa, ki se je zažgala, ker so jo oblasti obsodile na pol leta zaporne kazni zaradi ogleda nogometne tekme, zaradi opeklin umrla

29-letna Sahar Khodayari se je pred stavbo iranskega sodišča protestno zažgala potem, ko je bila obsojena na pol leta zaporne kazni zaradi ogleda nogometne tekme (vir: twitter)

29-letna iranska ljubiteljica nogometa se je potem, ko so jo oblasti obsodile na pol leta zaporne kazni zaradi ogleda nogometne tekme na stadionu njene najljubše ekipe, iz obupa protestno zažgala. Zdaj prihaja novica, da je zaradi nastalih opeklin, tudi umrla.

29-letna Sahar Khodayari, ki ji je policija preprečila ogled tekme na stadionu njene najljubše nogometne ekipe Esteqlal iz Teherana je po poročanju Breitbarta umrla zaradi posledic opeklin, ki so nastale, ko se je zaradi ravnanja oblasti protestno zažgala.

Sahar si je namreč želela ogledati tekmo na stadionu Azadi v Teheranu, a iranske oblasti ne dovolijo obiskovati športnih dogodkov ženskam navkljub temu, da proti temu ni nikakršnega zakona. Domnevno naj bi razlog temu bila skrb, da ženske ne bi slišale moškega preklinjanja.

Iranske oblasti so jo zaradi te “predrznosti” navkljub vsemu po trditvah virov na socialnih omrežjih obsodile no pol leta zaporne kazni, zaradi česar se je Khodayarijeva pred stavbo sodišča protestno zažgala.

Iranska javnost na strani “modrega dekleta”
“Način takih omejitev je gnilo in nagnusno razmišljanje preteklosti, ki bo nerazumljivo naslednji generaciji,” je smrt ljubiteljice nogometa in odnos iranske oblasti komentiral kapetan  iranske nogometne reprezentance Masoud Shojaei.

“Kakor smo šokirani zaradi omejitev za ženske, bodo bodoče generacije presunjene, ko odkrijejo, da je bil ženskam v naših časih prepovedan vstop v športne dvorane,” je še dodal Shojaei v svojem komentarju na Instagramu kjer ima 400 tisoč sledilcev.

Po drugi strani je iranski minister za informacije in komunikacijsko tehnologijo Mohammad Javad Azari Jahromi smrt 29-letnice opisal kot “žalosten pripetljaj”, medtem ko je iranska odvetnica Parvaneh Salahshouri na Twitterju zapisala “Vsi smo odgovorni.”

Čeprav je nogomet v Iranu priljubljen šport, ženske pa uradno ne smejo obiskovati športnih dogodkov, je znano, da iranske ljubiteljice nogometa rade nadenejo lažne brade, brke in lasulje, da bi lahko vstopile na stadion in si ogledale kako tekmo.

Ivan Šokić

 • Olga101

  Namesto, da bi “razvita” in “demokratična” Evropa pomagala zatiranim ženskam in jim podelila AZIL in DRŽAVLJANSTVO, raje uvažajo levičarji mučitelje teh žensk in Evropa postaja še slabša kot IRAN – islamsko komunistična diktatura! Vladata ji laž in kršenje človekovih pravic! Sramota!
  Trump ima prav, ko Merkli ne da niti roke, saj jo kot izobražena ženska, kar naj bi bila, ne zasluži!

  • sodnikisozločinci

   Traparija, nikomur se ne bi smelo podeliti azil, sploh pa ne državljanstva.

   • sodnikisozločinci

    Če psu ne ponudiš prsta, te tudi za roko ne bo mogel ugriznit.

   • Olga101

    Res bi jim bilo najbolje pomagat v njihovih državah! A kako, če se evropske “Fate” od politicark na obiskih pokrivajo!??

 • janko

  Islam mora izginiti s sveta!

  • Kabir

   Islam je zakon, poglej kako razturajo

 • Anton

  Poznam veliko moških ki bi dali vse da bi njihova žena z navdušenjem gledala nogomet. To je sicer južnaška igra. Ni primerno za Slovenca.

 • xtc

  Fuzbal je pač dogodek ,ko ene opice zamrežene,deroče se gledajo druge,ki se podijo za žogo na travi.
  Je pa res ,da je čas ,da Iranci islamistične teokrate zmontirajo tja kamor sodijo.

 • sodnikisozločinci

  V Iranu sodijo mule, pri nas pa tudi osli. Rezultatu se ni treba čuditi.

 • šmentanamuha

  In pol neka Faila PašičBešič dela po Sloveniji reklamo za burko in ostale pizdarije, ki jih morajo nase navesit muslimanke. Kakšna hinavka! Naj gre v Iran in tam “svobodno” živi pod rjuho. Mi je ne bomo pogrešali, zraven pa naj vzame Evgenijo Carl in še par usekanih feministk, ki zatiranim ženskam s svojo zlaganostjo delajo več škode kot koristi.

 • mona lisa

  Bolan narob ki prihaja v Evropo.

 • Andrej

  A niso že pred kakim letom rekli, da lahko tam tudi ženske vozijo avto? Do sedaj še nobena ni dobila izpita. Še na fuzbal ne smejo. To je popolnoma drug svet, ki ne sodi k nam.