fbpx

Islamistična milica izvedla teroristični napad! Najmanj 12 mrtvih, med njimi tudi novinarka Hodan Nalayeh!

Foto: twitter

V petek zvečer je na jugu Somalije prišlo do samomorilskega bombnega in strelskega napada na hotel, napadalci, ki so jih danes tudi pokončali, pa so v smrt potegnili več ljudi. V napadu, za katerega je odgovornost že prevzela somalijska islamistična milica al Šabab, je življenje izgubilo najmanj 12 ljudi, več kot 30 pa je ranjenih. 

Kot poročajo tuji mediji, so bili napadalci štirje, prav vse pa naj bi v operaciji varnostnih sil ubili. Ta se je končala ob 7. uri po lokalnem času oziroma ob 6. uri po srednjeevropskem času. Med smrtnimi žrtvami sta tudi novinarja Mohamed Sahal in Hodan Nalayeh.

Vir: Twitter

Kot poroča STA, so se v napadenem hotelu lokalni starešine in poslanci nameravali pogovarjati o prihajajočih lokalnih volitvah. Med žrtvami so tako tudi kandidati, ki so nameravali kandidirati na volitvah.

Lokalne oblasti so že v petek sporočile, da je samomorilski napadalec z vozilom, naloženim z eksplozivom, zapeljal v hotel Medina v mestu Kismajo. Zatem je v hotel vstopilo več oboroženih posameznikov in pri tem streljalo.

Jerca Gale