fbpx

Islamska država otrokom seka roke, jih posiljuje in muči, nato pa jih obglavi, križa ali žive zakoplje

Foto: epa

Fantoma, starima 10 in 12 let, je bilo naročeno, naj ubijeta ujetnika pred očmi njune družine. Ker nista sledila ukazu kalifata, sta bila kruto kaznovana.

Krutosti pripadnikov Islamske države se ne morejo izogniti niti najbolj nebogljeni – otroci. Naj bodo grozljivi podatki še tako moteči za nekatere ljudi, pa je dejstvo, da se džihadisti kruto znašajo nad otroci. Tako je eden od članov Islamske države kruto pretepel leto starega dojenčka pred njegovo materjo, dokler niso vsi džihadisti, ki so bili takrat tam, dobili spolnih uslug od te uboge ženske. Spet drugega dojenčka so razstrelili in pojasnili, da je življenje žrtvoval za usposabljanje pripadnikov Islamske države.

Kar 74 otrok so ubili na nehuman način, ker so zavrnili zahteve pripadnikov Islamske države. Otroke so pred tem posilili, mučili, nato pa jih obglavili, križali ali žive zakopali.

Za kazen so jima odsekali roki
Fantoma, starima 10 in 12 let, je bilo naročeno, naj ubijeta ujetnika pred očmi njune družine. Ker sta ukaz kalifata zavrnila, je sledila grozljiva kazen. Jihadwatch poroča, da so “voditelji Islamske države izdali naročilo za usposabljanje skupine otrok za boj v taborišču blizu mesta Ninive v Iraku. Ker sta omenjena fanta zavrnila, da ubijeta civilista, ki so ju zajeli, so jima za kazen amputirali roki.”

Javno sekanje okončin je sicer pogosta praksa kot način kaznovanja s strani Islamske države. Grozljive fotografije in videi, ki so se pojavili v zadnjih mesecih, kažejo na stotine ljudi, ki so “vabljeni” na ogled javnega amputiranja.

Foto: youtube

Foto: youtube

Grozljiva novica o sekanju rok pri otrocih pa je prišla v javnost le nekaj dni po tem, ko je bil v skrivnostnih okoliščinah ubit glavni rabelj Islamske države v mestu Mosul. Govori se, naj bi brutalnega morilca zabodli do smrti.

Marjanca Scheicher