Italija besni – muslimanska mama za kazen v javnosti ostrigla svojo 14-letno hčerko, ker v šoli ni želela nositi naglavne rute

Foto: epa

Italijansko politiko in javnost močno razburja primer migrantske deklice, ki ji je mama na silo pobrila glavo, ker ni želela nositi naglavne rute. Mnogi politiki sedaj svetujejo migrantom, naj odidejo v katero drugo državo, če se nočejo prilagoditi italijanskemu načinu življenja. 

V Italiji dviga veliko prahu mlado, 14-letno dekle iz Bangladeša, ki ji je uspelo dlje časa vleči za nos starše, tako da je doma nosila naglavno ruto, v šoli pa jo je snela. Ko jo je mama prejšnji teden zalotila pri dejanju, jo je pred vso javnostjo kaznovala z britjem las na glavi.

Nenadna sprememba frizure deklice je v šoli naslednji dan sprožila številne sume, ta pa je nato tudi sama priznala učiteljem celotno zgodbo in povedala, da je bila glede tega vprašanja že dlje časa v sporu s svojimi starši. Šola je o primeru obvestila tudi policijo in socialne ustanove, ki so deklico staršem odvzele in je sedaj skupaj s svojimi sestrami pod posebnim nadzorom. Kazen bo doletela tudi starše, saj jim oblasti očitajo zanemarjanje svojih otrok.

Obnašajte se kulturi primerno ali pa odidite
Za naše kulturno okolje precej nenavaden način kaznovanja je na noge dvignil celo Italijo, številni politiki pa prihajajo na dan s pobudami, naj tisti, ki ne sprejmejo italijanskega načina življenja, običajev in tradicije, preprosto odidejo drugam. To je storil tudi župan Bologne Virginio Merola, ki je kaznovanje 14-letne deklice obsodil kot kruto in nesprejemljivo dejanje. “Če želite postati Italijani, se morate privaditi na italijanske zakone in našo ustavo. Drugačen odnos ni zaželjen, sicer je bolje, da zamenjate državo,” je svetoval vsem migrantom, ki na veliko prihajajo v Italijo.

Proti islamskemu načinu kaznovanja se je odzval tudi italijanski premier Matteo Renzi (foto: epa).

Ukrepanje socialnih služb in odvzem deklice staršem je pohvalil tudi italijanski premier Mattero Renzi. Ta je sicer dejal, da je tovrstna odločitev lahko boleča, vendar gre za dobro določitev. “Brez upoštevanja našega pravnega sistema ne bo gostoljubnosti,” je še zapisal premier Renzi na Facebooku in dodal, da ta velja za vse, piše RT.

Dejanje obsodila celo islamska skupnost
Proti dejanju jezne mame iz Bangladeša so se opredelili tudi v islamski skupnosti v Italiji, saj nošenje burke po njihovem ni obvezno. “Kljub islamski tradiciji menimo, da odločitev o burki še vedno ostaja odločitev posameznika,” meni imam iz Firenc Izzedin Elzir. “Prisiljevanje v nošenje burke nima nič z religijo, vera je močnejša od obleke,” je še dodal.

C. Š.

 • luckyss

  Spet “strokoven” članek, kjer omenjate najprej naglavno ruto, potem pa burko…
  Sicer pa bi lahko v šolah prepovedali nošnjo pokrival na sploh..

  • novaknovak

   in tebe skrbi pisanje, namesto vsebine. si kdaj prebral malega princa? ti bistva itak nisi dojel…

  • Caetano

   Francozi so ukrepal ze pred leti in po solah prepovedal naglavne rute. Poteza je bila zelo premisljena tu je lep primer kaksne tezave to prinasa.

 • totex39

  Saj je vseeno kako se reče tem muslimanskim “nošam”, naglavne rute, burke ali nikab nič ne paše v naš evropski prostor in to njihovo nošenje bi jim morali zakonsko prepovedati.

  • Caetano

   SDS je modro predlagala, da se burke v Sloveniji prepovedo. Tako bi se izognili najbolj radikalnim muslimanom, ki bi se nase dezele ogibali. In si prihranili veliko nesrece na dolgi rok.

 • Dragan Krstič

  Oh nič hudega. Sej je bila Sinead O,Connor tud huda bejba s pobrito glavo.

  • KAPIBARA

   Zadnje čase zelo zboljena.. :-(

 • indijanka

  Želim si, da to ni prvoaprilska šala.

  • bojan

   žal ni … še kej hujšega delajo

   • indijanka

    Vem. Ampak, to da se jim Italijani ne pustijo in je dejanje celo obsodila islamska skupnost je pa napredek.

    • bojan

     ja je in me to veseli … celi evropi bo to nekako vzor … sem bral v tujih medijih … ne gre za 1 april

     • indijanka

      Hvala. Potem je to res lepa novica.

 • šmentanamuha

  Bistvena se mi zdi ta izjava: “Če želite postati Italijani, se morate privaditi na italijanske zakone in našo ustavo. Drugačen odnos ni zaželjen, sicer je bolje, da zamenjate državo.” Namesto Italijani, vstavimo poljubno evropsko državo in to je to. Ta napis naj te šeriatarje pričaka takoj pri vstopu v državo ali vsaj v azilni dom oz. vsakega, ki želi pridobiti državljanstvo neke države. drugače pa noga po kratkem postopku. Sploh ne morem verjet, da je potrebno toliko časa, da ljudem potegne.

  • Dragan Krstič

   Jaz bi dodal tudi: sprejmite katerokoli krščansko vero ali ateizem.Islam ni dobrodošel v Evropi.

  • Caetano

   Ce so seriatarji se prilagoditi sploh ne smejo. To je kljucni problem.

   • šmentanamuha

    Potem pa noga, saj je jasno vendar. Kaj v tvojo hišo lahko vstopi kdorkoli in se obnaša po svoje?

    • Caetano

     Tudi ne bo možno drugače, ker bo jihad prej ali slej tako eskaliral. Samo je grozno, da se je to sploh dopustilo.

 • bojan

  poglejte si pekel na zemlji … sama ovita strašila na sliki

  pokveke usrane … me ne čudi zakaj jih mlatijo

  Italija je pokazala kako se s takimi ki vsiljujejo svoj sadizem dela če ne upoštevajo zakone države … vse evropske države naj ji sledijo pa bo kmalu red

  • Nata

   No, no ? Saj si se samo nerodno izrazil, ali ne ?
   Te ženske nimajo nobenih pravic. So sužnje vere njihovih mož.

   • bojan

    primer članka ti lahko pove kako so to sužnje, se tako sužnje vedejo, pa še v tuji državi da zganjajo svinjarije gnilega šeriata … mene te njihove pravice ne zanimajo, to je problem države od koder so … vse ženske islama so zame kuzle sadistične skup z njihovimi butastimi dedci… in vse tiste ki ta pokrivala teh strašil nosijo … kar je okuženo z posiljenim islamom zame ni vredno življenja, edin mogoče če se bodo začel držat norm in zakonov v državi v kateri so se jih usmilim drugače pa nikoli … če bo vojna bom začel pucat že pr sosedih

  • AboutTown

   @disqus_xm5wLrlVyP:disqus
   Umiri se. Kje in kdaj si nazadnje osebno videl begunca?
   Kaj te tako skrbi, usranček desničarski?

   • bojan

    Več njih v svojem mestu jih vidim z nahrbtniki … zadnji mesec sicer ne več toliko … se pa motiš nisem ne desni ne levi … za tebe domnevam da si na levo…. levaki so pedofili, z odobravanjem migracij lahko legalno zganjajo otroško pornografijo in poroke otrok

    • AboutTown

     Šššš…. OK je… umiri se.

     • garfi

      ti pa izgini miško

    • cosmosjasnovidec

     Da je trešnjen v levo si popolnoma uganil drugače je pa še trešnjen na vse strani.
     Kaj čemo levaki so vsi bedaki.

   • novaknovak

    hahahaha, kakšne močne besede..čim zagledate kakega desnaka al Bog ne daj janšo, vas obleti skrb, strah, jeza, da ni vse po vašem in v svojem strahu začnete lajat in grist okol sebe…in ja, edino kar si prav povedal: “kje si videl kakega begunca?” točno, ni beguncev, so samo vsiljivi, nestrpni zavojevalci, ki kao beže pred terorjem in nasiljem iz svojih dežel, tu pa hočejo ravno to. in vsi so izgubil dokumente, čudežno pa so rešil najnovejše mobilne naprave, pa šope evrov, da med potjo sploh ničesar nočejo. in večinoma so mladoletni. sam na cilju zahtevajo luksuzna stanovanja, zdravstvo, socialo. dela in zahodne izobrazbe, kar vse spada pod to, omika, zgodovina, kultura, delo..za to pač niso zainteresirani. in to naj bi se integriralo, kot zagotavljajo levaki. tudi ti si med njimi…

    • AboutTown

     Daj ne laži sam sebi, pokveka patetična. Kupi si potni list in malo potuj. Oglej si svet, ne pa samo tiste tvoje zaplankane doline. OK?
     Zdaj pa mir, ker te nihče ni nič vprašal.

     • Steiermark

      Ti se pa raje spelji, kar brez potnega lista, med tiste, katerim si podoben, bebec! Za vsakega muslija bi morali iz EU izgnati vsaj dva psihopata – levaka!

     • AboutTown

      Pa tebi sem že rekel, govedo usrano gastrbajtersko štajersko, da zapri svoj smrdljiv nesposoben gobec, pa pejt delat v Avstrijo.

     • RATATA

      Za eno odprto jamo vem v k.o. Vir pri Domžalah – sončna lega. Lahko prideš in se vanjo fukneš. Če boš rabil pomoč sporoči kakšno urco prej.

     • AboutTown

      Jutri ob 13h pred Tosamo. Bodi točen.

     • cosmosjasnovidec

      Točnosti se drži ti,ker boš pricapljal z berglicami in rabiš več časa.

     • AboutTown

      Daj ti pa nehaj, ker si že dolgočasen…

     • cosmosjasnovidec

      In kdo je tebe kaj vprašal porivalec kokoši v rit in stekel pedofilski levak?????
      Ravno ti imaš kaj pojma o takih zadevah teslo zabito levičarsko.

   • RATATA

    Meni je bolj všeč prvi del Begunca.
    Drugega tudi če nebi posneli.

   • cosmosjasnovidec

    In kdo je tebe kaj vprašal porivalec kokoši v rit in stekel pedofilski levak?????
    Ravno ti imaš kaj pojma o takih zadevah teslo zabito.

 • Nata

  Ko se bodo Italijani oglasili še za kaj drugega, bo morda počasi bolje.
  En upor proti nasilno pobriti glavi, ne pomeni prav nič

 • Jožef

  Bistvena izjava se mi zdi, če hočete biti v Sloveniji, se naučite slovenski jezik, zgodovino
  Slovenije, takojšnji krst in uradno konvertiranje v Kristjana. Ženske brez rut in kobinezonov. Moski z urejenimi bradami, brez belih kapic. Obvezni del prehrane svinjsko meso. Pisna odpoved na halal, pisna zaprisega, da ne bodo spotovali nobenega drugega prava, kot rimskega posledično evropskega in slovenskega. Salafizem se mora kaznovati z doživljenskim zaporon. Tako in nič drugače, tovariši. Šeriat v zahodnem svetu ne obstaja, zato se morajo vsi prišleki nemudoma odpovedati šeriatskemu pravu. Nihče jih k nam ne vabi, če pa že hocejo dobiti državljanstvo in bivanje v Sloveniji, bodo morali gornje navedbe upoštevati. No in potem sem se zbudil v lepem sobotnem jutru.

  • RATATA

   Matkurba si zajeban!

   • Dragan Krstič

    Mal preveč. Dovolj je da so vsaj ateisti, bele kapice imajo samo Šiptarji, drugi jih nimajo.
    Samo pri vstopu mora pojesti kranjsko klobaso da dokaže da ni več muslič, pol ni važno.
    Babe morjo pa imet pod komando ker drgač bojo postale feministke. To je obvezno.

    • RATATA

     Kot bi mene vlekel na ušesa in to zapisal. +

   • Caetano

    Trboveljscina spet :)

  • Steiermark

   …ali pa se moramo mi, držati šeriatskega prava, proti tem muslijem – takoj odsekati glave ali prerezati vratove vsem, ki ne izpolnjujejo , od Jožefa , zahtevanih pogojev….. Če smo mi svinje za njih, ker nismo tako primitivno psihopatsko usmerjeni, da bi “delili” njihovo nekulturo in okrutnost, potem isto pomeni za njih, pri nas in od nas! Zatorej, na delo!

   • mannuro

    No, ko bi se prvemu pritepencu kaj takega zgodilo, se bo “begunski” val obrnil v nasprotno smer in iz drenca prešel v galop, ali pa brezglavo bezlanje!

 • Vrhovni sodnik

  Kure so napovedale stečaj !

  • RATATA

   Jaz sem se enkrat z mojo “kuro” prisilno poravnal.

 • AboutTown

  “Italija besni”
  Takšni in podobni naslovi vas delajo nelegitimne hujskače. Ja?

  • RATATA

   Super si tole napisal.

   • AboutTown

    Vem.

 • Olga

  Končno so Italijani naredili to, kar sama ves čas zagovarjam: sprejmite naš način življenja, ali pa pojdite! Bravo Italijani!

  • Steiermark

   Italjani – večinsko komunajzli (kot pri nas) se samo sprenevedajo in zavajajo svoje ljudi! V Italiji ljudje sploh niso obveščeni in osveščeni – še vedno mislijo, da so center sveta ter tako “dobri”, da si tuji – od eu institucij, tlačijo v lastne žepe, potem pa dvakrat zapečene usmerjajo proti Avstriji in drugim zahodnim državam – tudi v Slovenijo….

 • renee

  Italijanski levaki niso čisto nič drugačni od levakov ostalih levaških držav.. pesek v oči!

 • xtc

  Ma mamo ostrižt brit;odspredaj ;odzadaj od od spodaj in odzgoraj in naoljiti z svinjsko mastjo_to pomirja:

  • dr Janez Sveti

   Smešno mi je, ko si tebe predstavljam pobritega povsod in namazanega s svinjsko mastjo!! hahahahahahahahaha Samo še mavrična zastava ti manjka hahahahaha
   DR janez Sveti humorist

   • xtc

    A si zopet pobegnil iz kleti in prišel do pisarn?

    • dr Janez Sveti

     Naj te ne moti, da ne poznam tvojih kleti in obsesije z tvojimi nočnimi morami.
     Dr Janez Sveti vesolj

 • plamen100

  Benvenuti in Slovenia! Ja k nam naj pridejo, tukaj bodo imeli vso zascito levega fasizma in rdecih kilerjev s kiji iz Kotnikove! med slovenskimi levicarji ze krozi izrek “samo popolnoma obrezana levicarka je prava slovenska levicarka”!

  • mannuro

   Potlej bo pa, Adijo femninizem!

 • garfi

  balkanec AboutTown spet grozi
  ignorirajte ga

  • cosmosjasnovidec

   Pozabil si dodati celoten njegov opis.
   Torej balkanski šiptarski cigan porivalec kokoši v rit ter pobesneli stekel pedofilski podganji iztrebek brez možganov z betico napolnjeno z ciganskim zrakom.
   Take smeti kot je on sploh ni pomembno kaj pišejo,ker vsak pameten ve,da so to navadni levaški seronje kateri v življenju niso dosegli popolnoma nič ter živijo na račun sociale ter Slovenskih davkoplačevalcev.Ko sami sebi serejo v skledo in tega niti ne opazijo z tem hočejo prikriti svojo manjvrednost od normalnega ljudstva katerega najdejo na tem portalu.
   Levaki so bili bedaki in bodo to tudi ostali dokler se ne stegnejo.
   Na njihove zahojene izjave se pa lahko samo smejimo in norčujemo iz njih,ker tega sploh ne dojamejo.

   • garfi

    tudi kaj hujšega je lahko
    plačan troll, ki z zmerjanjem odganja pametne komentatorje in agitira
    za naslednjo volilno prevaro

 • dr Janez Sveti

  V Jugoslaviji so tudi “dolgolasce-čupavce” strigli. Njena hči, njena pravila. A zdaj bo pa država odločala o dolžini las?
  DR Janez Sveti vesoljc

 • mannuro

  A zdaj, ko so ljudje ponorel, so se pa usrali? Zdaj pa ruta, kar na lepem ni več pomembna. Lepo to slišat! Saj pravim, če bi domorodci malce ponorel, pa za “sladke” par teh musličev.. bi to tko letelo domov, da bi se kadilo.

 • Caetano

  Na silo obriti 14 letnega otroka ter mu vsiljevati religiozna oblacila je po zakonodaji zelo verjetno tudi kaznivo dejanje.

 • terezija

  Svinjsko mast naj žre

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!