Italija se utaplja: Več kot 75.000 novih prosilcev za azil

Foto: STA

Italijo v letošnjem letu preplavljajo prošnje za azil. Do sedaj je prošnjo vložilo že 75.681 migrantov in številka bo do konca leta samo še naraščala.

Za azil je v Italiji od januarja 2016 do danes zaprosilo 64.638 moških in 11.043 žensk. Ti podatki kažejo nadaljevanje lanskoletnega trenda, da v Evropo prihajajo predvsem mlajši, neporočeni moški, kar je v lanskem letu potrdila Mednarodna organizacija za migracije (IOM).

Migracijski tok z takšnim razmerjem med spoloma pa prinaša s sabo porušeno razmerje med spoloma evropskih družb in povečanje povpraševanja po prostituciji ter spolnih napadov.

Migranti iz Nigerije, Pakistana, Gambije in Eritreje
Predsednik državne komisije za pravico do azila je danes v italijanskem parlamentu poudaril, da je največ migrantov, ki so zaprosili za azil prišlo iz Nigerije, Pakistana, Gambije in Eritreje, poroča STA.

Samo v Italiji 3.95 odstotka več migrantov kot lani
Po podatkih avstrijske tiskovne agencije APA, je 14.291 državljanov Nigerije zaprosilo za azil, eno izmed oblik humanitarne zaščite so odobrili zgolj 16 odstotkom. Pri prosilcih iz Pakistana pa samo 13 odstotkom. Po podatkih italijanskega notranjega ministrstva je v letošnjem letu v Italijo prišlo 126.931 migrantov, kar je 3.95 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

V.D.

 • ŠĆČĐŽŠČĆŠ

  Sami so si krivi kaj pa se gredo taxi in jih 20 km daleč od Libije vozijo 400 km daleč v Italijo.
  Če jih vozijo naj jih še imajo in naj ne jokajo zaradi kvot drugim državam so si čisto sami krivi.

  • koza

   koliko se sliši, jih kar vsi pobirajo od Nizozemcev, Angležev, gužva je, eni druge kontrolirajo, pa še kake organizacije se vmešajo; npr. v Bg je 5000 beguncev na ulici, tu pa tam pride kdo bliže Slo čez Hrvaško, nič ne poročajo kako je v Bolgariji, skratka rekli so, da jih je prišlo letos cca. 30 000 tisoč, kdo ve kaj je res

 • Jožef

  Italjani imajo dovolj trajektov in ladij da jih v dveh dneh zvozijo nazaj od koder so prišli.

 • Nata

  Res ne razumem ravnanja Italije ??
  Vendar ……nekje , na visokih položajih že morajo biti ljudje , ki jim to stanje paše in , seveda koristi !!
  Pametna država ne more ravnati tako , kot dela naša soseda , no ?

  • moon

   Mafija jih vozi (seveda za placilo) in tudi nudi namestitve (seveda za placilo).
   Tam se vsaj ve, kdo jih hoce, za nemce, nizozemce, svede in ostale ljubitelje multikultija pa mi ni jasno.

   • Nata

    No, pri nas te tičeke tudi lahko imenujemo mafija. Za denar seveda !!

  • Marija

   Saj skozi pravim,Katar in SA so plačale,da se to dogaja. Ravno tako mošejo v Sloveniji in 200 v Nemčiji to so arzenali orožja samo še komanda manjka za prevzem vlad v EU. Ali ste res tako slepi da tega ne vidite?Sami mladi izurjeni vojaki. Ti so pa že pri 10 tih letih.Kaj nič ne poznate zgodovine kakšni so ti narodi. Nič delati krasti,pobijati,zasužnjiti in živeti na račun drugih narodov to se vedno v zgodovini počeli. In sedaj naj bi bilo drugače? In teh imam samo Francija 10milijonov Nemčija vsaj 4 milijone za ostale države ne vem. Vsaj 20 milijonov islamske vojske je v EU. Bravo EU v lepi druščini smo.

   • Nata

    No , seveda vidim in vem .Izgleda , da nič ne vidijo in ne poznajo ( ali pa so dobro plačani ) tisti , ki v Evropi odločajo.Spraševala sem se , zakaj jih Italija še vedno rešuje iz morja ……..spraševala sem se , kaj za vraga ima tam naša ladja Triglav…….
    Spraševala sem se za Evropske in v tem pisanju predvsem za politike Italije . ……….kaj za vraga imajo od tega .In ali smo potem navadni državljani Evrope res tako nemočni ? Kaj pa naj ? Navkljub vsemu svojemu vedenu ?
    In to traja tam že desetletja. Preminula novinarka O. Fallacci je krasno v svojih knjigah opisovala položaj.

    Prav .Kdo torej ? Tu se veliko piše o Sorosu , Bilderbergih , o NOW
    itn………se že dolgo spravljam bolj resno prebrati kakošno knjigo o tem . Pa se kar ne spravim.

    Ker že v vse skupaj dvomim.
    Soros ? E, dajte no …….neizmerni pohlep človeka vodi današnji svet.

    • Marija

     Soroš in Rokenfildi imajo vse banke v rokah. So pohlepni in hočejo osvojiti svet.

 • garfi

  Oriana Fallaci o ….
  …. muslimanih
  Ko bi imela pištolo ter bi morala izbirati med Mehičani in muslimani, bi trenutek oklevala, a potem
  bi streljala na muslimane, ker so se mi povzpeli na ku..c
  …..multikulturnosti :
  V trenutku, ko se odrečete svojim načelom in vrednotam, ste mrtvi, vaša kultura je mrtva, vaša
  civilizacija je mrtva.
  ….islamu:
  Razmišljanje o tem, češ da obstajata dober in slab islam, je sprto z razumom.

  • Nata

   Ooooooooo, sijajna je bila ta gospa !

   • garfi

    napovedala kar nam sedaj počnejo z islamizacijo

  • MGTOW Didactics

   Islam naj postane sekularen ali pa naj spizdi! Če mu je katerikoli od omenjenih postopkov izvedbeno v preveliko breme, se mu lahko pomaga! Gospodje Heckler, Sauer in Pietro se strinjajo…

   • garfi

    spizditi jih moramo mi in najprej uvoznike levaške izdajalce

   • Marija

    Nič ne bodo spizdili Slovenija je njihovo osvojeno ozemlje kakor hitro so dobili mošejo. Sedaj samo če mošejo zrušimo in vse do zadnjega naženemo,se lahko osvobodimi. Tega pa vlada ne bo naredili nima s čim in nas je prodala.

  • Marija

   Mi ga ne branimo mi ubijalce vabimo.Se streljamo v koleno oni nam bodo vzeli glavo.Bravo naša vlada.

 • pajot

  par sto nabojev,pa bi bilo vse rešeno.

  • Marija

   In prašiče na mejo Prave prašiče ker pred njimi bežijo,ker so jim huda konkurenca.

 • janez.pokoncni

  Razklani smo do konca. Eni ne vidijo nič slabega v širjenju muslimanskega teritorija (papež recimo), zopet drugi vidimo to invazijo tudi kot napad na socialno državo in s tem na naše denarnice, ki je (socialna država), razen na papirju, že itak ena izjemno slaba tvorba, v kateri najbolje prosperirajo nesposobni, neustvarjalni in leni.
  Tako smo tisti, ki razmišljamo o tem kaj bo jutri, zelo zaskrbljeni medtem, ko po večini ravno tisti, ki že zdaj živijo na naš račun (levaki), med to združbo družbenih pijavk dobesedno kličejo še pol Azije in Afrike. Nič dobrega se ne bo izcimilo iz vsega tega …

 • garfi

  rtvmurgle
  imamo institut za nacionalno varnost

  • soc

   Spet bomo razdeljeni po podobnih ločnicah. Bruseljski totalitarizem (mi bomo povedali, kaj vi hočete in kaj je dobro za vas) proti nacionalnim krščansko obarvanim konzervativizmom. Le da zdaj ne bo šlo za vojno med državami, temveč med državljani samimi znotraj držav, kamor je Bruselj pripeljal sveže in zanesljive sile mladih norih islamistov z IQ 80, izobrazbo dveh razredov osnovne šole, podivjanim testosteronom in neomejeno zvestobo vodji.

   Brat pa bo spet proti bratu. Slovenska zgodba na evropski ravni. Juncker in njegovi bodo gledali v bolečinah milijonov umirajočo Evropo kot Nero Rim, ki ga je dal zažgati svojim ljudem.

   In vlak pospešuje priti prepadu, vsak dan bolj.

   • MGTOW Didactics

    Točno tako!!! To je DER GROSSE PLAN ! Naslednja faza pa so; čipiranje ljudi, ukinitev javnega zdravstva, militarizacija policije in vseobsegajoč audio vizualni nadzor z kamerami in droni. Nato še autonomna robotika in totalen planski družbeni inženiring. Krasni novi svet. Amen…

    • soc

     Pustiva to, Huxleya in Orwella sem bral ničkolikokrat pred dobrimi štirimi desetletji, pa odtlej še vrsto podobnih Sci-Fi scenarijev ob intenzivnem spremljanju realnih dogodkov in takih in drugačnih teorij obstoja in smisla Človeka. Tako kot verjamem, da vesolje načeloma obvladuje entropija, kaos in ne red, me tudi nihče ne bo prepričal v globalne zarote temnih sil, tolikokrat opodobljene v bolj ali manj preprostih filmih za bolj ali manj mlade in praviloma zelo neizobražene vernike zarot. Kaos in boj za prevlado konkretnega človeka nad konkretnim sočlovekom sta tisto, kar nas tisočletja žene iz vojne v vojno. In hkrati v evolucijo tehnološkega napredka. In kaos spet prevzema vajeti namesto razuma. Na koncu te poti so javno zdravstvo (kje si to našel???), audio nadzor, roboti, in ultimativno celo AI kot novi Bog, povsem irelevantni. Na koncu je le Prah…

     • MGTOW Didactics

      ˝me tudi nihče ne bo prepričal v globalne zarote temnih sil˝

      Zato ker ni niti najmanjše možnosti, da tisti z močjo in oprijemom nad mehanizmi vodenja družbenega razvoja delujejo organizirano z namenom ohraniti in še povečati svoje moči, mar ne?

      ˝Kaos in boj za prevlado konkretnega človeka nad konkretnim sočlovekom sta tisto, kar nas tisočletja žene iz vojne v vojno. In hkrati v evolucijo tehnološkega napredka.˝

      Se ne strinjam. Jedro oziroma vzrok in povod ležita v težnjah po zagotavljanju surovin za sintezo beljakovin kot jo narekuje DNK, organski računalniški program. Vse je podrejeno temu. Vsi ostali vzgibi, vrline, ideologije in kar je takega, so le interpretacije in racionalizacije neokorteksa. Narava jih ne rabi. Evolucija jih ne rabi. Obstaja le težnja po zagotavljanju surovin za sintezo beljakovin in s tem ključno reprodukcije in konstantne modifikacije bio-računalnika; življenja na tem planetu. Ego in duh pa to čutita kot hotenje. Hotenje je odraz programa kode dnk v zavesti in podzavesti. To je edini absolut. Primarni gon. Vse ostalo so le nianse.

      Ti si pa mal uzadi. Še vedno furaš in promoviraš takrat prelomno teorijo kaosa? Kvantna mehanika jo je povozila. Dokazuje vedno znova, da je stvar tako perfektno organizirana v svoji navidezni neurejenosti, da ne more biti drugega povoda za vse skupaj, kot pa inteligenten design. No, pa da ne bom zvenel ciničen… čisto možno je da bo čez nekaj let nekdo ovrgel (ali pa združil) obe, sicer dopolnjujoči, struji fizike; Newton-Einsteinovo kot tudi kvantno.

      ˝In kaos danes spet prevzema vajeti namesto razuma.˝

      Jaz bi prej rekel, da razum nikoli ni držal vajeti. So le vmesne faze navidezne stabilizacije distribucije surovin pod pokroviteljstvom neke družbene strukture, ki se je na tak položaj povzpela z silo in njenim eventuelnim razkrojem, ter posledično novim enakim ciklusom, ki privede do nove redistribucije surovin. Zdaj smo globalno točno v obdobju kjer se končuje ciklus ene strukture in pričenja vzpon druge…

      ˝…povsem irelevantni. Na koncu je le Prah…˝

      Eh no… z fatalističnim nihilistom pa se jaz osebno ne morem pogovarjat… Preveč tuj in nesprejemljiv mi je tak način pojmovanja. Seveda je to le moje osebno mnenje. In dopuščam seveda drugačnost.

     • soc

      … se jaz osebno ne morem pogovarjat… Čemu tedaj tako dolg samogovor pred to povsem legitimno izjavo? Ignoriraj.

     • MGTOW Didactics

      Ni bil samogovor. Sem navajal argumente mojega videnja na tvoje argumente; dialog. Se le ne strinjam z teorijo kaosa in fatalizmom.

      Nisem imel namena rečt, da te zdaj z izjavo ˝… se jaz osebno ne morem pogovarjat˝ ˝zavržem˝ in da nimam več namena sodelovat v korektnem pogovoru. Delno je to prleško figurativna ˝rečenica˝ ( eh s tabo se nemrem menit…) delno pa bom v prihodnje boljše izbral besede. Ni blo to zdaj v smislu; ˝ajde soc odj…˝ niti približno ne :D

      Žalitev ni bla moj namen.

      Maš kako mnenje na argumente, ki sem jih podal glede na najin dialog prej?

      Lp

     • soc

      Accepted. Kaj je DNA, naključje kaotične biti ali Božja volja? Dokazani obstoj vesolja je videl slavno dvojno vijačnico v doslej zadnjih uri svojega dneva, kako naj bo spiritus movens časa? Zakaj naj bi bila to, kar nam določa preteklost in prihodnost? Danes, ultrakratkoročno, da, podpišem. A kaj je tisto, kar je privedlo do sestavljanja te kompleksne verige? Kaj (če) bo nekoč po njej, čista dematerializirana misel kot Bog v novem krogu, ali “moj” Prah?

      Rad bi verjel v Božjo voljo, da bi mi bila misel na končnost lažja, a nisem bil obdarovan z vero. Zato mi je (seveda razumsko) bliže entropija, najusodnejši naravni zakon. Žal…

      A kaj ima DNA s Sci-Fi in zgodbicami o misterioznih ultratotalitarizmih X-tega stoletja obeh ljubih mi avtorjev? Predvsem pa – z javnim zdravstvom? Vidiš, tule pa mojega intelekta nepreklicno zmanjka.

     • Marija

      Do končnega propada

    • Te zadeve niso nobena daljna prhodnost. Zakaj že imajo v ZDA pripravljenih praznih taborišč za nekje 30 milijonov ljudi. Ker to predvidevajo za nasilno čipiranje in še kaj veliko hujšega. Ta taborišča že vsa delujejo in imajo vse potrebno osebje.

     • MGTOW Didactics

      Kakor hitro rečeš komu kaj takega ali pa o aluminiju, ki nam ga špricajo na glavo, te imajo za totalnega blazneža. Končni cilj je velikansko amorfno mravljišče. Milijarde dronov, ki bodo pod militaristično opresijo izvajale suženjsko tlako za nekaj matic na vrhu. Seveda za njihovo lastno varnost in dobro…

   • garfi

    nwo ni teorija je zarota
    ravnokar radio ognjišče multikulti navijaška oddaja
    sami so ustvarili krizo in sedaj ustvarjajo še rešitev

    • Marija

     Ali verjameš.Ja rešitev za več muslimanske vojske

   • Marija

    Sam se pa koplje v naših milijonih. Res sramota.

 • koza

  Bayer je kupil Monsanto, TTIP res ni več potreben

 • xtc

  Če me vprašate ali sezgodovina ponavlja in ali je možna ponovitev nekaterih adijevih receptov v EVROPI IN ŠE KJE JE MOJ ODGOVOR PRITRDILEN;KAJTI ZADEVE SO VSE BOLJ NEOBVLJADLJIVE IN LE ŠE KORAK JE DO “TISTEGA ;KI BO OBLJUBIL REŠIVE”:
  žAL VSE SKUPAJ NE PRINAŠA NIČDOBREGA:

 • Marija

  Saj si jih sami vozijo,kaj jamrajo,vse kar poberejo na morju naj bi peljali nazaj v izvorno državo. Potem pa celi EU vsiljujejo migrante. Tiho naj bodo imajo že koristi da tako ravnajo.Kar naj si jih uvažajo papež ima dovolj denarja za njihovo oskrbo samo naj jih obdržijo pri sebi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!