Italijanska policija aretirala levega ekstremista, ki je izvedel bombni napad na strankarsko pisarno Salvinijeve stranke

Juan Antonio Sorroche Fernandez (Foto: družbena omrežja)

Italijanska policija je na severu Italije aretirala levega ekstremista, ki je obtožen, da je avgusta lani v Trevisu pri Benetkah izvedel bombni napad na pisarno, ki pripada stranki italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija. 

Po poročanju spletnega portala Breitbart je italijanska policija v severni Italiji aretirala levega ekstremista, ki je odgovoren za bombardiranje pisarne, ki pripada stranki italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija, tako imenovani Ligi. Do aretacije levičarskega skrajneža je prišlo potem, ko so do njegove identitete prišli na podlagi poglobljene preiskave, ki se je navezovala na boj proti mafiji v Benetkah z okolico. Do bombardiranja je prišlo avgusta lani v Trevisu. Eksplodirala je ena bomba, detonacijo druge bombe pa je pravočasno uspelo preprečiti policiji in spremljevalnemu osebju. Slednje se je izkazalo za odločilno, saj bi ravno eksplozija druge bombe, ki je vsebovala žeblje in druge kovinske dele, zagotovo povzročila poškodbe ali pa celo smrt več oseb.

Povzročitelj napada je bil španski anarhist
Aretirani osumljenec naj bi bil po pisanju italijanskih medijev 42-letni španski anarhist Juan Antonio Sorroche Fernandez, ki je bil pred tem že od leta 2017 v stalnem begu pred italijanskimi oblastmi zaradi različnih kaznivih dejanj. Levičarska skupina, znana pod imenom “Celica iz Santiaga Maldonada”, je odgovornost za omenjeni napad sicer prevzela že kmalu po njegovi izvršitvi. Napad v Trevisu pa ni bil edini, za katerim je stala omenjena skupina. Pred tem so namreč njeni člani izvedli tudi bombardiranje policijske postaje v Rimu.

Levi ekstremist

Levi ekstremizem narašča tudi drugod po Evropi
V zadnjih letih je bilo več podobnih primerov zabeleženih tudi drugod po Evropi. V Nemčiji so tako v zadnjem času aretirali več levih skrajnežev, pri čemer je bil eden obtožen celo posedovanja mobilne tovarne bomb. Podobno velja za Švedsko, kjer je bil letos eden izmed levih skrajnežev obtožen nezakonitega kopičenja policijskih uniform ter strelnega in drugega orožja.

M. D.

 • xtc

  Hm?
  Ne bi rad bil žleht in zloben ampak ko ga vidim na sliki me nehote prešine kot ,da pogledal ostričenega Brščiča.
  Sicer pa tipičen levičar nizko čelo,kosmate obrvi in močnejša čeljust-levi intelektualec.

 • ZatonMesecnikov

  #Italijanska policija aretirala levega ekstremista, ki je izvedel bombni napad na strankarsko pisarno Salvinijeve stranke#

  seveda je požel simpatije slovenskih Levičarjev, ker je šlo za “pravično” stvar. In boj proti fašizmu.

  “Če bombe podtika levičar, to počne v obrambi civilizacijskih pridobitev”

  Luka Polmesec, prispevki k marksističnim mislim, Ljubljana, 2018.

 • Van Der Waals

  za pankerja, metelkovca, ”antifovca”, islamista, komunista terorista smrtna kazen!!!!

 • macon

  Sem mislil, da so prijeli Kordiša pri treningu za slovensko revolucijo 2.0.

  (Močni na gobcih press)

 • šmentanamuha

  Ista sorta kot islamski džihadisti in naši antifa levičarji s Kordišem na čelu. Ta stekleni pogled …

  • Steiermark

   Psihopati pač…. ta ima samo stekleni pogled, kot se spodobi za psihopatskega rdečega morilca, naši rdeči psihopati pa imajo poleg steklenega pogleda tudi krvave oči…..

  • tomaž muhič

   a ti si nek analitik, glede na to, da ti je vse jasno?

 • cosmosjasnovidec

  Tako se bo pričelo na veliko.
  Levaške,komunajzarske,čefutarske ter muslimanske nesnage si bodo nakopičile policijske uniforme se preoblačili zaustavljali ljudi na cestah ter jih pobijali.
  Policiji več ne zaustavim avtomobila,ker več nisem siguren kdo so se pa stanje lahko spremeni šele tedaj,ko bodo spravili to muslimansko golazen iz Europe.
  Torej nikoli.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • tramal

  Povsod so levaki vedno bolj poraženi ,zato so vedno bolj v stresu.Sicer pa so vse leve stranke nagnjene k terorizmu in so praktično teroristične stranke.

 • Romy Montecchi

  Stavek “Celica iz Santiaga Maldonada” nima smisla. Santiago Maldonado je bil Argentinski terorist po vzoru Che Guevare. Bil je star 28 let, ko je izginil v ilegalo. Avgusta 2017 so našli njegovo plavajoče truplo v reki. Komunistična teroristična celica se imenuje po njemu in ne po kakšnem neobstoječem kraju.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!