Italijanski notranji minister Matteo Salvini pokazal STOP nezakonitim romskim naseljem!

Matteo Salvini (Foto: epa)

Notranji minister sosednje Italije Matteo Salvini je uradnikom na regionalni ravni naročil, da naj v roku dveh tednov pripravijo poročila, iz katerih bo razvidno, koliko imajo naselij z Romi, Sinti in Caminanti (pripadniki nomadske skupnosti, ki izvira iz Sicilije). Sodeč po izjavi notranjega ministrstva je cilj ugotoviti število nezakonitih taborišč in pripraviti načrt za izselitev. 

Po podatkih Sveta Evrope je v Italiji med 120.000 in 180.000 Romov, Sintov in Caminantov, poroča AFP Rim. Očitno bo s tem prišlo do uresničitve obljube Salvinija, ki je v preteklosti zatrdil, da bo imel ničelno toleranco do vsakogar, ki nezakonito zasede zapuščene stavbe.

Foto: epa

Uresničitev obljub se odraža na večji priljubljenosti stranke
Prav tako je Salvini državljanom obljubil, da Italija ne bo več evropsko migrantsko taborišče, poroča Voice of Europe. Do sedaj se zdi, da uspešno uresničuje vse svoje obljube. Nič čudnega ni, da so se mu mnogi Italijani že zahvalili, da ostaja zvest besedam, ki jih je dal svojim volivcem. Posledično je z izvolitvijo Salvinija za notranjega ministra in podpredsednika vlade leta 2018 narasla podpora njegovi stranki Liga.

Hana Murn

 • lauraas

  Čestitke na čistki.

 • tonite falco

  Saj to je pričakovano, da mu je narasla popularnost med državljani Italije. Kajti pri nas lažno narašča popularnost PV Marjana Šarca, če ga režimski mediji, ki zavajajo bildajo v nebo popularnosti kot, da je nad njimi še samo modro nebo. Žal tudi pri nas prihaja dan streznitve, ko bomo kmalu imeli takšne probleme pri nas kot jih imaji italjani. Takrat oziroma že sedaj imamo probleme z ščitenjem južne meje, ker si levičarji zatiskajo oči pred ilegalnimi vdori v našo državo, ker pač potrebujejo nove volilce, da bodo nasledniki stare elite lahko dalje vladali. Trdno upam, če smo pravi kleni slovenci, da tega ne bomo dopustili in se uprli z vsemi možnimi sredstvi. Tudi, če bo potrebno uporabiti nedemokratična sredstva. Kajti zdaj gre za obstoj slovencev kot vse evropske nacije !!!! NAJ ŽIVI SLOVENIJA IN VES SLOVENSKI ROD !!! SMRT KOMUNIZMU IN SVOBODA NARODU !!!!!

 • hle

  Zakaj ne napišete tudi da so te dni tam tudi preprečili načrtovan atentat na Salvinija mogoče za to ker so bili v to vpleteni neki drugi demokrati vsaj po vaših vatlih

 • xtc

  Očitno Salvini slabo prenaša Milanove daljne sorodnike.

 • Andrej

  Zakaj naši pravijo Salviniju, da je fašist? Samo zato, ker je Italijan in dela za interese Italiji.
  Zakaj naši samim sebi pravijo komunisti? Ker premnogi niso Slovenci in ne delajo za interese Slovenije.