fbpx

Italijanski notranji minister Matteo Salvini pokazal STOP nezakonitim romskim naseljem!

Matteo Salvini (Foto: epa)

Notranji minister sosednje Italije Matteo Salvini je uradnikom na regionalni ravni naročil, da naj v roku dveh tednov pripravijo poročila, iz katerih bo razvidno, koliko imajo naselij z Romi, Sinti in Caminanti (pripadniki nomadske skupnosti, ki izvira iz Sicilije). Sodeč po izjavi notranjega ministrstva je cilj ugotoviti število nezakonitih taborišč in pripraviti načrt za izselitev. 

Po podatkih Sveta Evrope je v Italiji med 120.000 in 180.000 Romov, Sintov in Caminantov, poroča AFP Rim. Očitno bo s tem prišlo do uresničitve obljube Salvinija, ki je v preteklosti zatrdil, da bo imel ničelno toleranco do vsakogar, ki nezakonito zasede zapuščene stavbe.

Foto: epa

Uresničitev obljub se odraža na večji priljubljenosti stranke
Prav tako je Salvini državljanom obljubil, da Italija ne bo več evropsko migrantsko taborišče, poroča Voice of Europe. Do sedaj se zdi, da uspešno uresničuje vse svoje obljube. Nič čudnega ni, da so se mu mnogi Italijani že zahvalili, da ostaja zvest besedam, ki jih je dal svojim volivcem. Posledično je z izvolitvijo Salvinija za notranjega ministra in podpredsednika vlade leta 2018 narasla podpora njegovi stranki Liga.

Hana Murn