Italijansko sodišče in senatorji nad Salvinija, ker kot minister ni dovolil izkrcanja ilegalnim migrantom!

Vodja Lige Matteo Salvini je vlogi notranjega ministra rešil Italijo pred masivnimi prihodi ilegalnih migrantov po morski poti. (foto: EPA)

Italijanski senatorji so v sredo, 12. februarja 2020 nekdanjemu italijanskemu ministru za notranje zadeve in vodji Lige Matteu Salviniju odvzeli poslansko imuniteto. Salvinija obtožujejo, da je julija 2019 kot minister zlorabil pooblastila, ko ni dovolil vplutja v pristanišče ladji obalne straže z ilegalnimi migranti na krovu.

“Če bi moral intervenirati zaradi oportunizma ali zaradi osebnih koristi, potem se takrat ne bi odločil tako, kot sem se, saj govorimo o sodnem procesu in ne o preprostem sprehodu v parku,” je farso, ki so jo sprožili njegovi politični nasprotniki, komentiral vodja Lige Matteo Salvini.

Salvini še kot minister za notranje zadeve ni dovolil izkrcanja 116 ilegalnih migrantov, ki jih je na odprtem morju pri poskusu nezakonitega vstopa v EU in prehoda italijanske državne meje rešila ladja italijanske obalne straže. Migrante so po tednu dni nato prevzele druge države EU.

Zdaj je sodišče v sicilijanskem pristaniškem mestu Catanii zahtevalo, da se nekdanjemu notranjemu ministru zaradi tega celo sodi. Salvinija dolžijo, da je teh 116 migrantov nelegalno pridržal na odprtem morju, zaradi česar naj bi mu grozilo najmanj 15 let zaporne kazni.

https://twitter.com/KTHopkins/status/1227948245541888000?

Senatna komisija, pristojna za vprašanja imunitete, je že januarja izdala priporočilo, naj se Salviniju poslanska zaščita zaradi sodnega procesa odvzame. Gre za svojevrsten precedens, saj je v italijanski politiki veljalo, da se ministrov za delovanje v času njihovega ministrovanja ne preganja.

“Ponosno trdim, da sem držal svoje predvolilno obljubo, kar so mnogi že pozabili, da je sploh mogoče,” je povedal Salvini. “Vsak Italijan je kljub svoji osebni preferenci vedel in ve, da je glas za Ligo in mene glas za preprečitev prihoda ilegalnih migrantov.”

Ivan Šokić

 • sunday

  vsaka država v eu bi krvavo potrebovala salvinija, nekatere tudi več salvinijev !!!

 • Van Der Waals

  IZROJENA PANKERSKA LEVICA!!! FUJJ

 • Jan Kovalski

  Bo lahko zaprosil za azil v Sloveniji.
  In ga zamenjamo za, Italijanom pošljemo Šamija in še kakih 100 t.i. azilantov.

 • samotoje

  Boljše reklame mu levi pepeti ne bi mogli narediti. Na naslednjih volitvah bo Liga sestavila vlado.

 • xtc

  Če se nekateri levičarji in seveda Judje(upravičeno) derejo ,da se Auschwitz ipd norosti ne smejo ponoviti,pa po vseh norostih ,ki jih vidimo in antisemitizmu s strani levih in islamistov Judom ni trba bati ponovitve zadev,preje bi moralo začeti skrbeti ,da se ta norost nebi ponovila druge nesdtrpneže,ki kar navijajo na podobne norosti.

 • xtc

  Če se ljudje sprašujejo zakaj pride do obračunov,je tule razlog zelo blizu,vsa sredstva za onemogočenje nasprotnika,ki “ni naš” to seveda rojeva enake efekte na drugi strani.
  Največji hujskači in netilci razdora in avtorji katastrof so levičarji.
  Seveda pa je zanimivo brati,kko levičarji na Kurah,branijo Lik in djelo Šipca za vsako ceno.
  Seveda pa je vprašanje,kako bo zadeva izgledala ,ko bo Šipac popušio.

 • Andrej

  “Ker ni dovolil izkrcanja 116 ilegalnih migrantov jih je nelegalno pridržal na odprtem morju.”
  A je to slab novinarski prevod, ali totalna bebavost italijanskih levakov?

 • dare326

  Nič ne bo iz tega, ker lahko vsaka država vrne (zavrne) ilegalne migrante in s tem ne krši konvencije o človekovih pravicah.

 • macon

  Levi fašisti naj si pritepenske migrante naselijo kar na lastnih domovih in jih potem še živijo, da bodo svoj “entuziazem” podprli tudi z dejanji.

  • Ivan Ivanovič

   Ilegalni migranti so kriminalci in jih nihče ne more sprejeti k sebi domov. Ilegalce je treba oglobiti in izgnati.

 • Ivan Ivanovič

  Dolga roka evropske globoke naddržave je s pomočjo domačih izdajalcev zadela Salvinija. Tako nam vlada bruseljski fašiglobalistični Veliki Brat: podtalno, hinavsko, protinarodno …
  Smrt fašiglobalizmu! Svobodo evropskim narodom!
  V bistvu pa je dobro, da Salvinija preganjajo. Če je pameten, bo razkril vso hinavščino domnevnih nevladnih človekoljubov, ki so nič drugega kot tihotapci migrantov, ne reševalci brodolomcev. Brodolomce je treba peljati do najbližje obale, ki je primeru afriških migrantov afriška, ne evropska. Oblast, ki podpira tihotapce, pa je kriminalna. Salvini bi moral sprožiti protiovadbe proti tožilcem, ki so ga ovadili sodišču.

 • tramal

  Ko bodo nove volitve v Italiji ,bo Salvini dobil 80 procentov glasov,če ne bodo levičarji prej uničili državo do kraja.

 • Igor Starc

  Salvini je onemogočil vstop ladje v humanitarni stiski, kar je po mednarodnem pomorskem pravu kaznivo dejanje. Se vidi, da imajo slovenci opravka samo z mlakami in močvirji, kvečjemu vedo za bohinjsko jezero. Morje in morsko pravo naj pustijo bratom hrvatom, bo boljše. Mogoče ne bodo pisali takih bedariji, kot jih tukaj.

 • Igor Starc

  Fanti, moj komentar je bil na vrhu, zadnji, vi ste ga prestavili na dno. Pravi demokrati, kot stalin.