“Iznajdljivost” po migrantsko: Migrant poskušal prostitutki plačati s ponarejenim denarjem, ki ga je izdelal kar sam

Slika je simbolična (Foto: iStock)

22-letni migrant je dobil pogojno zaporno kazen po tem, ko je poskušal prostitutki plačati za njene usluge s ponarejenim denarjem, ki ga je izdelal kar sam s pomočjo fotokopirne naprave. Če mislite, da gre za osamljen primer, temu zdaleč ni tako. 

Do neljubega dogodka, v katerega je vpleten 22-letni migrant, je prišlo v nemškem mestu Sindelfingen, ko je ta prostitutki v bordelu nameraval plačati za njene usluge. Ko ji je izročil denar, je prostitutka ugotovila, da so bankovci ponarejeni, zato je o tem nemudoma obvestila varnostnika, ki je bil po navedbah Stuttgarter Zeitunga tisti, ki je nato poklical policijo.

Natisnil je 18 ponarejenih bankovcev za 50 evrov
Preiskovalci so kmalu ugotovili, da je migrant za izdelavo denarja uporabil tiskalnik za barvno tiskanje v azilnem domu Magstadt, kjer je prostovoljno opravljal delo hišnika in natisnil 18 primerkov bankovcev za 50 evrov. 22-letnik pri ponarejanju ni bil preveč uspešen in previden, saj so prišli na sled celo škarjam, ki jih je uporabil za obrezovanje natisnjenih bankovcev.

Foto: iStock

Ponarejanje naj bi mu predstavljalo šalo
Prvotno je migrant policiji povedal, da je sporne bankovce dobil v roke po tem, ko je prodal svoj mobilni telefon, vendar je tožilstvo kmalu ugotovilo, da je šlo za lažne navedbe. Celo njegov brat, ki prav tako živi v azilnem domu, je povedal, da ima 22-letnik težave z navajanjem resnice. Sodnik je 22-letnika, ki živi skupaj z 18-letno ženo in otrokom, vprašal, če se je v izdelavo lažnega denarja zatekel, ker od države ne dobi dovolj denarja. Moški pa je na to odgovoril, da njegova prejeta podpora v višini 1,300 evrov na mesec zadostuje, in dodal, da se je celotna stvar pričela kot šala.

Nikakor pa po navedbah Breitbarta ne gre za osamljen primer, ko je migrant prostitutki skušal plačati s ponarejenim denarjem. Lani je bilo na Dunaju aretiranih več migrantov afganistanskega porekla, pri njih pa so po aretaciji našli več tisoč evrov ponarejenega denarja. Dejstvo je, da se je s prihodom migrantov v Nemčiji okrepil pojav kriminala, v nekaterih mestih, kot je Berlin, tujci in migranti zagrešijo skoraj polovico vsega kriminala. Trgovanje z drogami med migranti je postal velik problem v številnih predelih Berlina, kot je na primer Alexanderplatz, povečalo pa se je tudi število spolnih napadov.

N. Ž.