Migranti v Avstriji dobijo več denarja kot upokojeni kmetje, ki so trdo delali celo življenje

Foto: STA

Poleg tega, da večina glavnih medijev v Avstriji nadaljuje s širjenjem propagande, ki migrantom izreka dobrodošlico, jih nagrajuje tudi vlada, ki migrantom za nič dela daje lepo vsoto denarja za osnovno oskrbo.

Avstrijski finančni minister Hans Jörg Schelling je priznal, da migranti vsako leto državo stanejo približno 1,8 milijarde evrov. To je skoraj toliko, kot znaša proračun za nacionalno vojsko v državi.

Samo osnovna oskrba davkoplačevalce stane milijardo evrov letno
Po poročanju Voice of Europe je Avstrija od leta 2015 sprejela približno 150 tisoč migrantov. Vsak od njih mesečno prejme približno od 500 do 900 evrov za osnovno oskrbo. Spodnje povprečje je torej 600 evrov, kar pomeni najmanj 7.000 evrov letno. Z množenjem tega zneska s številom priseljencev pa pridemo do zneska, da samo osnovna oskrba davkoplačevalce stane milijardo evrov letno. K temu dodamo še stroške za nastanitev, izobraževanje in zdravstveno varstvo, in dobimo 1,8 milijarde evrov, znesek pa se bo v prihodnosti zagotovo povečal.

Nekatere države so zmanjšale denarna izplačila za migrante, zaradi česar so se preselili na Dunaj, kjer so denarna plačila ostala enaka. Po poročanju avstrijskih medijev migranti na Dunaju mesečno prejemajo 914 evrov. To je rezultat politikov, ki so bili proti kakršnimkoli proračunskim znižanjem kljub visokim dolgom in hitro naraščajoči stopnji brezposelnosti.

Torej domači kmet, ki je trdno delal vse svoje življenje, prejema pokojnino v višini 620 evrov, hkrati pa tudi prosilec za azil na Dunaju prejme toliko ali še več za nič dela. Poleg tega so tu še dodatni stroški za obvladovanje zakonov in razmer, povezanih s kaznivimi dejanji migrantov in dodatno varnostjo.

Doroteja Šoštarič

 • Mojca pokraculja

  Hvala esterajharji, da ste nam odstopil vsaj en primerek, Ahmada. Drugače sploh ne bi vedeli kaj je to humanost, srčnost, altruizem. Madonca, take nehumanosti od Avstrijcev pa nisem pričakovala. Fej in fuj vam bodi.

  • Steiermark

   …vas bodi….

 • pacek

  Upam da bo Kurz to popravil in jih čimveč deportiral nazaj v njihove domovine

 • Caetano

  Iraški, kurdski in sirski mediji že nekaj časa poročajo o vračanju beguncev. Seveda pa če se jim nudi toliko denarja, kot terjajo multikulturniki in Muslimanska bratovščina se nobeden ne bo vrnil ampak bodo prišli še novi migranti.

 • Artur

  Zastavjlena multikulti EU NWO revolucija teče nemoteno kot dobro podmazana mašina .. kaj nam pa morejo , morejo , morejo kaj nam pa morejo , če pa jim paše, da so že v rit ……….
  http://www.dnevno.hr/planet-x/stiglo-upozorenje-popis-sorosevih-ljudi-koji-ce-upropastiti-europu-ima-i-hrvata-1091800/

 • Artur

  POTPUNO OTKRIVENI: Evo imena organizacije koja upravlja migrantskom krizom i uništava Europu iznutra!
  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2015/12/28/potpuno-otkriveni-evo-imena-organizacije-koja-upravlja-migrantskom-krizom-i-unistava-europu-iznutra/

 • Franjo Trojner

  Zato pa so Avstrjici množično volili za plavega Kurza, da uredi državo in omeji priseljevanje mohamedancev v njihovo državo in naredi red, ter drastično zmanjša denarna izplačila za migrante. Problem pa ostane pri nas v Sloveniji, kjer volilci ne gredo množično na volitve in o 60 in več % volilni udeležbi, ki jo redno dosegajo Avstrjici lahko mi tu v Sloveniji samo sanjamo, zato pa nato pri nas stavijo vlado micene stranke, ki jih je na volitvah podprlo med 60 000 in 100 000 volicev, kar nato morda z kakšno večjo koalicijsko stranko skupaj znese morda 400 000 volilnih glasov za koalicijo, ki sestavi vlado in če upoštevamo še kakšnih 300 000 glasov, ki jih je dobila opozicija vidimo, da se 1 milijon volilcev volitev ni udeležilo, kar je prava tragedija za demokracijo in nek normalen proces razvoja države in družbe.
  Problem, ki skrbi je tudi, da vlada pri nas v Slovemiji pred svojimi državljani skriva pereče probleme in tudi stroške povezane z njimi. Notranja ministrca Györkös Žniderjeva pravi: ” Šamiju ni pritrdilo niti upravno niti vrhovno niti ustavno niti evropsko sodišče”. Z Šamijem so se torej ukvarjala 3 sodišča v Sloveniji, upravno, ustavno in vrhovno, kar je gotovo našo državo stalo ogromno denarja in nato še evropsko sodišče ?????? A se kdo izmed davkoplačevalcev vpraša, kdo ta masten račun na koncu plača??? Pa vsi ti sodni postopki, prevajalci, advokati in vožnja na obravnave našo državo gotovo dosti več stane, kot sama namestitev, hrana, žepnina in ostali vladni integracijski programi. V Avstriji in Nemčiji stroški pritožb segajo v nebo in so vlade Avstrije in Nemčije to svojim državljanom odkrito povedale, zakaj Cerar o tem molči in ne obvešča javnosti. In ta Šami se je tudi v Avstriji pritožil na vse možne sodne institucije in sodišča, mar ne? Kar samo pomeni, da se stroški držav EU samo seštevajo in letijo na nivoju EU v strmo v nebo in da se postopki po nepotrebnem ponavljajo. Nekaj tu gotovo ne štima in tufi proti temu moramo volilci dvigniti glas, mar ne?

 • Artur

  Zakaj za hudiča tzv Desnica predvsem pa NWO -CETA-TTIP Romana Tomc javno širši javnosti jasno in glasno na konferenci intervjuju ali kakorkoli ne reče bobu bob in razkrije ta kalergi-plan-pan-europa-genocid-narodov-evrope-uničenje-bele-rase ? Zato, ker kot kontrolirana opozcija od OZN- NWO globalističnih centrov moči drugače tudi ne sme lahko pa samo grebe po površini zaradi reda, da ne razgali preveč prave vsebine njihovega teatra lahko pa je samo za muster saj ovce takitak niti tega resno, ne zapopadejo .
  https://www.hop.com.hr/2015/10/13/kalergi-plan-pan-europa-genocid-naroda-europe-unistenje-bijele-rase/

  Njenega javnega odziva na to objavo še nisem dočakal a ni to sumljivo ?
  http://www.dnevno.hr/planet-x/stiglo-upozorenje-popis-sorosevih-ljudi-koji-ce-upropastiti-europu-ima-i-hrvata-1091800/

 • Stajerka

  nič čudnega…….lejte, star kmet čaka, da ga zvrnejo v luknjo globine 2m………migranti na socialki so večinoma mladi ljudje, še to predvsem moški, ki jim je potrebno olajšat življenje, da imajo čas za načrtovanje *********………
  sarkazem press

  • Steiermark

   ludje?

 • Stajerka

  pa še to……samo včeraj, je po poročanju medijev, v Slovenijo vstopilo 40 ilegalcev……te je policija dobila – samo ugibamo lahko, koliko je neodkritih…….in Cerar ustvarja precedenčne prakse za te poštene ilegalce, za katere očitno ne velja noben zakon……še tisti, ki velja, ga dr. prava povozi z levo roko……

  • neny

   dejstvo.

 • Artur

  VSTAJA !

 • Goran Hvala

  Zakaj pa kmet???…poleg subvencij ki jih dobi za vsako bilko grmovja dobiho se penzijo…hudo ejga..ni cudno da nekdo ki ni kmet ne more niti zemlje kupt…vse rezervirano za kmete..ki ful trpijo z 5 traktorji oa vsak 100.000e vreden…seveda kupljeni z davkoplacevalskim denarjem..lohk bi ti kmetje prsl kdaj pomagat takim kot sem sam..ki mamo sam zemljo pa nic ne dobimo pa mormo vse na roke vlacit iz meje..pac nismo kmeti…zakaj ne omente enga delavca v tovarni.?..kmeti so lahk sam tiho…ker tist ki nima tega kar sem nastel po definiciji ni kmet…in ti nic ne pripada..tak da ce dobijo se penzijo zato ker so svojo zemljo obdelvali dobijo se prevec…

  • čips

   kreten!

  • Olga_10

   Komunajzlom in njihovim podtrepnikom še delati ni treba za večkratnik penzije teh kmetov!

   • Steiermark

    goranće, jugosi niste več v modi, počasi izginjate iz okolja, kamor se nikoli niste bili sposobni integrirat – komunajzarji in “partizani” , ki dobivate še privilegirane penzije, za katere v nasprotju s kmetom, nikoli niste ničesar prispevali, razen klanja, se raje vprašajte, do kdaj vam bo narod še spregledoval tole bogatenje in plenjenje, na račun vseh ostalih, še posebaj na račun kmetov, ki ste jih uničili in oropali!

  • Steiermark

   si pa res pravi debil jugosrbski!

   • Goran Hvala

    Sam da nism debil slovenski ki bi rad bil debil nemski pa sm cist zadovoljen..;-)

 • Olga_10

  Kdor ne dela, naj ne je! Niso naši predniki zastonj skovali ta pregovor!
  Tisti politiki, ki delajo proti lastnemu narodu in ogrožajo lastne državljane, sodijo na smetišče zgodovine!

  • tetka z ozadja

   Od česa si pa ti potem tako zameščena.

   • Olga_10

    Vsak vidi skozi svoja očala! Bog vam pomagajo, če so vaša rdeče pobarvana in vidite vse izkrivljeno!

    • Steiermark

     oni zaradi “okrvavljenih” očal, s slovensko krvjo, pač nič ne vidijo, ne pa izkrivljeno – izkrivljeni so oni!

  • Bozz

   Ta rek je skoval apostol Pavel. Zato so protestantske države bolj uspešne in bolj bogate in bolj razvite, ker protestanti so brali Sveto pismo in uporabili njegove laissez-faire koncepte. Tako, da so protestanti posledično vplivali tudi na katoliški del Evrope, ki je bil primoran iti v korak s časom…na veliko jezo papežev, ki bi radi imeli ljudi poneumljene, v bedi, srednji sloj (direkten produkt Reformacije) pa uničen, zato so Jezuiti v protireformaciji lansirali komunizem, začenši v Paragvaju 1608, ki je bil testno področje, prek Marxa pa so ga potem lansirali v Evropi, Rusiji in po celem svetu.

   Komunizem = protireformacija

   • Olga_10

    Velika prednost protestantizma je v tam, da je Luter s svojimi tezami opravil s korupcijo v krščanski cerkvi (kupovanje odpustkov..)!
    Danes ni velike razlike med krščanskimi cerkvami, razen v priznavanju papeža in v eremonialnih oblikah! Eni in drugi spoštujejo deset božjih zapovedi, sveto pismo, priznavajo človeku pravici za svobodno odločanja o dobrem ali zlu, za razliko od Islama.
    Vprašanje pa je, če so severne države uspešnejše zaradi protestantizma. Svojo vlogo igra zemljepisna širina, podpiranje in mecenstvo znanosti s strani vladarjev…
    Katoliške države kot sta Španija in Portugalska sta se preveč zanašali na bogastvo Novega sveta in niso dovolj podpirale znanosti in tehnološkega razvoja.
    Zato ni vse tako enostavno kot prikazujete.
    Vaše mnenje o katoliški cerkvi kot “hudičevi” sovpada s komunistično mantro zadnjih 72 let! Toliko let nasilja, laži in manipulacije se še kako pozna!
    Mimogrede: sem pa zelo presenečena, da sedi v protestantski cerkvi komunistucni zločinec in udbaš Kucan s svojim zločinskim komunizmom in poboji nedolžnih ljudi po Evropi! Kdo je bolj povezan s “hudičem”?

    • :-)

     TI NISI NORMALNA, BABA, PEJT SPAT

    • Steiermark

     Olga, Luter je s svojimi tezami “opravil s korupcijo”, vendar če pogledaš “protestante” ali “luterane” danes, boš pa videla, da prednjačijo po korupciji, ter v krščanski svet, širijo samo zlo, protestantskim cerkvam vladajo škofje, škofinje, ki so geji, lezbače, se ženijo kot “istospolni”, o njihovi “nedolžnosti” glede pedofilije, tudi ni več sledu, kot so trdili in trdijo še danes levaška drhal, da pač oni se lahko ženijo in nimajo (tako kot talevi….) pedofilskih potreb – čeprav so pred kratkim tudi na Danskem “ulovili” protestantskega duhovnika, ki je kot komunisti, zlorabljal otroke – več kot 10 let—– Kar se pa kučkota tiče, pa niti protestant ni, niti nič poštenega, ker pač, sin srbske matere in srbskega očeta, spada k pravoslavcem…..in perverznim in nepoštenim, kar ima v genih…..

  • nevtrino

   Je pa prav v tem tudi velik problem: se je dobro zavedati, da ogromno folka že samo razmišlja, kako bi obogateli z blefiranjem in nategovanjem, ne zanima jih pa delo in ustrezno plačilo tega dela.

 • tetka z ozadja

  Najprej migrantje, nato dnevni maigrantje.

  • nevtrino

   Zakaj ne ? Jim boste vi pamet solili čez Karavanke ?

 • Olga_10

  Kurz je obljubil čiščenje medijev od fake news in bo kmalu zbudil opranoglavce in naredil red v drzavi!

  • Steiermark

   srčno upam!

 • tetka z ozadja

  Glavno, da v prečudoviti Sloveniji vladamo antijanšisti.

  • Janša ni bog, KRISTUS JE BOG

  • Olga_10

   Je tudi Hilarija bila 98% prepričana, da je že v Beli hiši…. Komunajzli, popušili ste….

  • nevtrino

   Res, rezultati so očitni …

  • lokec

   Jaz bi tudi rad vladal posebno tebi.

 • Artur

  DEFINICIJA ZA SVE KOJI SLUZE NOVI SVETSKI POREDAK
  https://www.youtube.com/watch?v=ZqcKPKlUW0U

  • ,

   bravo Artur

   • Artur

    , Ni zakaj vseeno Hvala .

 • Artur

  Planovi Globalista Za Unistenje Porodice NOVO Dokumentarni Film
  https://www.youtube.com/watch?v=xA8gxLRAhiA

  • ,

   Artur tako je!

   • Olga_10

    Res vama gradijo apartma v Sibiriji!

    • :-)

     si že dolgo v norišnici?

     • Olga_10

      Ne rabim uslug psihiatrije.. to rabijo novinarke v “stiski”, hik minister.. sodnice, ki se v alkoholnem opoju valjajo po obali…

     • Goran Hvala

      Vazn da si ti cistunka….;-)

     • Steiermark

      Tam je samo kadar takšni kot si ti, rabite nujno zdravniško pomoč – da vas ukrotijo – umirijo, s sedativi pa kakšnim prijemom psihiatra….

  • Olga_10

   Pojdite k svojim v Rusijo! Vam gradijo apartma v Sibiriji!

   • Artur

    Prilepim link o Marxovi biografiji , da tudi na tak način razgalim vso bedo , izrojenost in amoralnost tega komunističnega idola in njegovih lopovskih zločinskih, telebnjenih komunističnih naslednikov vi pa meni : Pojdite k svojim v Rusijo! Vam gradijo apartma v Sibiriji! Ne vem kakšne ima to veze s tem kar sem storil.

    • Olga_10

     Potem lahko odstopite apartma Kučanu!

     • :-)

      v norišnici imaš dostop do računalnika? Kako to?

     • Olga_10

      Iščete rezervacijo za Kučana ali zase?

     • Artur

      Nisem vedel se tako navdušuješ na Kučanom neprestano ga omenjaš .

  • strelec

   So ga cenzurirali.

 • dr Janez Sveti

  Orng biznis tile emigranti!
  DR Janez Sveti GoWest

 • Steiermark

  Upam , da bo Sebastian, skupaj s Strachejem našel pravo formulo, kako razrešiti ta gordijski vozel…… V siriji in iraku ni več vojne, torej naj se začne transport vseh muslijev, ko bodo doma lahko izdatno porabili svojo energijo, ki jo vlagajo v posiljevanje in ropanje, in namesto tega ponovno zgradili svoje domove! Afričani in azijci pa itak nimajo nebene osnove, na kateeri bi lahko zahtevali oz. pričakovali azil! Vse domov, sicer je pa Sebastian že obljubil, prve deportacije, ko jih bodo odvažali v dežele, za katere so izjavili, da so njihova domovina…… najbolje pa bi jih bilo, kot beduine, skipat nekje sredi sahare ali puščave gobi odvisno, če so afričani ali azijci!

  • ,

   j..bi se

   • Steiermark

    z gnidami – gnoji, kot si ti in tvoji beduini, se nikoli nebi – gnus od gnusa!

 • kristjani smo za resnico

  Muslimanski narodi se niso sami uničili, muslimanski narodi so okupirani, napadani, ponižani https://www.amnesty.org/en/countries/middle-east-and-north-africa/israel-and-occupied-palestinian-territories/

 • vpr

  Zakaj je torej Angela Merkel začela uvoz ljudi ki živijo na vojnih območjih?

  “Po poročanju Voice of Europe je Avstrija od leta 2015 sprejela približno 150 tisoč migrantov. Vsak od njih mesečno prejme približno od 500 do 900 evrov za osnovno oskrbo. Spodnje povprečje je torej 600 evrov, kar pomeni najmanj 7.000 evrov letno. Z množenjem tega zneska s številom priseljencev pa pridemo do zneska, da samo osnovna oskrba davkoplačevalce stane milijardo evrov letno. K temu dodamo še stroške za nastanitev, izobraževanje in zdravstveno varstvo, in dobimo 1,8 milijarde evrov, znesek pa se bo v prihodnosti zagotovo povečal.

  Nekatere države so zmanjšale denarna izplačila za migrante, zaradi česar so se preselili na Dunaj, kjer so denarna plačila ostala enaka. Po poročanju avstrijskih medijev migranti na Dunaju mesečno prejemajo 914 evrov. To je rezultat politikov, ki so bili proti kakršnimkoli proračunskim znižanjem kljub visokim dolgom in hitro naraščajoči stopnji brezposelnosti.

  Torej domači kmet, ki je trdno delal vse svoje življenje, prejema pokojnino v višini 620 evrov, hkrati pa tudi prosilec za azil na Dunaju prejme toliko ali še več za nič dela. Poleg tega so tu še dodatni stroški za obvladovanje zakonov in razmer, povezanih s kaznivimi dejanji migrantov in dodatno varnostjo.”

  • Steiermark

   Dol z temi podporniki kameltreiberjev, ki razpihujejo in širijo genocidarsko politiko do avtohtonega evropskega prebivalstva! Spakat jih skupaj z beduini in jih deportirat, takoj!

 • Lilika

  Me prav zanima koliko bi bila jaz vredna v Libiji? Mogoče bi me kdo kupil za 300€. Tam zdaj že prodajajo ljudi. V Siriji pa požigajo cerkve. Po tem lahko sklepam, da so muslimani fašisti in nacisti.
  In še boj me zanima, zakaj ljudje, ki so redno plačevali v pokojninsko blagajno, zdravstvene in socialne prispevke na koncu prejemajo takšno sramotno pokojnino, medtem, ko pa ljudje, ki niso plačali niti centa v državno blagajno prejemajo po toliko denarja?

  • Olga_10

   Zato, ker volijo levico!

  • Slovani smo kristjani

   Arabci živijo tam na svojem ozemlju, žal mislijo, da so amerikanarji, ki jih bombardirajo zaradi nafte, kristjani. Ampak amerikanarji niso kristjani.

  • traktor

   Ravno zato,ker tisti,ki niso nič prispevali poberejo tisto,kar bi morali dobiti oni,ki so.Temu se reče po domače socialna država.In zagovornike take socialne države Slovenci izvolimo skoraj vsake 4 leta.Že 70 let, z enim zelo kratkim presledkom.

 • Olga_10

  Tika taka…Sirija čaka….

  • Prle

   Tika taka, ti si pa še zmeraj spaka.

   • nevtrino

    In vi, kaj je to “prle” ?

    • Zgornji

     Prde ? Ali prdne ? Prlekijar ?

 • Vrhovni sodnik

  Tud Dolfi je bil Avstrijc po rodu, tko, da nič bat.

  • kdo je Dolfi ?

   • Zgornji

    Ma, oni Hitko , ki je bil tako naivno nasilen , da je na koncu storil še samomor .

    • KAPIBARA

     Klub temu, je pa neki naredu..
     Marsikdo mu očita, da premalo..

     • Zgornji

      Ja, neki dobrega je res naredu, namreč, prebudil je do takrat Speči Nemški narod , čeprav z nasiljem … ampak, precej nedolžnih je pa zraven še preveč trpelo … !!!

 • lokec

  Za nas mora biti.

 • Milan

  Bolano…..
  Pri nas je še bolj bolano vse skupaj, saj že politiki ščitijo megranta pred Policijo in ko tra odločitvi Ustavnega sodišča.

  Bolniki res.

  • Steiermark

   Kdo pa so ti “politiki” i ščitijo beduina? Levaška drhal, ki se je s prevaro dokopala do položajev in nas sedaj na veliko uničuje in iztreblja ter želi to nadaljevati s takšnimi

   beduinskimi roparsko posiljevalskimi izkoriščevalci tega bednega rdečega sistema, ki nadaljuje z genocidom nad avtohtonimi (ker za njih, rdeče svinje, je greh pripadati naciji….)…..

 • xtc

  Dejstvo je ,da je treba nezaposljive izvoziti takoj nazaj,pot pa jim zaračunati,če nimajo,plača država a trajna prepoved vstopa v državo.

  • Steiermark

   tudi “zaposljive” in lenuhe….. še za Evropejce ni dovolj dela, sicer pa zakaj bi EU imela 20 milionov brezposelnih(od Špancev, Portugalcev, Italjanov, Grkov, Romunov, Bulgarov…….

  • KAPIBARA

   Nima za plačat ?
   Mornarji so včasih, glih zaradi takih zadev, nosili zlate uhane..
   Danes pa je povpraševanja po človeških organih enormno..

 • ahnenpass

  Spet ste zablutili, ni narobe, da pri njih socialno ogroženi ljudje dobijo 600 evrov, narobe je, ker jih mi pri nas doma ne dobimo, saj zato pa gre vsak dan samo še na slabše, ker iz totalitarnega pekla se nihče sam ne pobere.
  Poudariti je treba tudi, da migranti iz okupiranih dežel ne bodo nikoli vračali teh sredstev, ki jih prejemajo od civiliziranih okupatorjev, pri nas bi morali reveži živeti tisoč let, kot največji bogataši, če bi hoteli tej svinjski, ciganski džamaheriji kdaj vrniti socialno.

  • hle

   Povej mi kdaj v naši zgodovini smo bili mi Slovenci nekje okupatorji zakaj bi potem morali mi plačevati grehe drugih

 • ahnenpass

  Zakaj bi si pa kmeti zaslužili večjo pokojnino, če pa še za same sebe ne pridelajo dovolj hrane, celo življenje jih plačujejo mesta, da vztrajajo v tistih zabačenih in gnilih rovtah, na koncu dobijo večjo penzijo od mestnih revežev, pa še zemlja in ves nagrabljen kapital ostane potomcem, vključno s celo kmetijo, ki so jih običajno dobili od države, z uravnilovko, za kar njihovi predniki niso plačali niti centa. Mestnim revežem ta gnila država pobere popolnoma vse, vključno z domovi in vsem kar so imeli v življenju, celo obleko, ne lastijo si niti zemlje za teglc.

  Jaz nikomur nič ne zavidam, pravim samo, da so edina dokaj poštena rešitev univerzalni socialni prejemki, vsi reveži in socialni upokojenci bi morali dobiti vsak mesec od države vsaj 600 evrov nepovratnih sredstev, saj si vendar delimo naše skupno. To pa smao zato, ker so prav ti upokojenci dovolili, da so jim državni oligarhi pokradli ves kapital, ki smo ga skupaj ustvarjali kar pol stoletja, vsaka kurčeva delnica se plemeniti, samo pokojninski skladi so delali samo zgubo, a ne… (banda zarukana hinavska primitivna)

  • nevtrino

   Toliko zabiti pa menda že ne morete biti, da ne razumete, če je nekdo celo življenje delal in vplačeval v pokojninsko…, in je vseeno, ali kmet, ali kdorkoli drug, pa potem prejema nesmiselno in neverjetno manj kot nekdo, ki ni nikoli praktično nič prispeval !

  • hle

   Kdo pa pravi da se ne pridela dovolj hrane problem je v tem da se zaradi dumpinga ki ga v rokah držijo maziljenci oblasti in tuji trgovci ne more plasirat na domače tržišče tako da je danes Slovenski kmet odvisen od tujih trgov bolj kot od domačih in kvalitetna Slovenska hrana gre na zahod v naše trgovine pa hodi marsikdaj tista sumljivega porekla ampak za zabite Slovence je to dobro glavno da je za cent cenejša kmečka starostna pokojnina mislim da v povprečju ne presega 400 evrov vsak znanstvenik iz jutrovega nas stane najmanj trikrat toliko pa nikoli ni napravi nič za to deželo in tudi nikoli ne bo

  • črnogled

   Pa kaj ti govoriš?Mešaš slovenske kmete z avsreijskimi.Tu je govora o AvstrijiDrugo vprašanje pa je:zakaj pri hudiču pa morajo preživljati lene tujce,ki niso v državno blagajno dodali niti enega samega centa.Bebec.

 • nemujo

  Zakaj ne gredo inšpektorji v trgovine in med hrano – mesninami, ne poiščejo tistih z zelenim znakom. Proizvajalce je potrebno kaznovati za z zakonodajo neusklajenim zakolom živine, ali, če so to oznako dali kar tako, za neustrezne oznake.

 • Zgornji

  IN KDO JE KRIV ZA TO ??? NIHČE DRUG KOT POKVARJENI LJUDJE KI SO SE PRIGREBLI DO VLADAJOČIH POLOŽAJEV !!! ! !!! IN KAKŠNA JE REŠITEV ZA TO NAPAKO ??? BODO TI POKVARJENI LJUDJE LEPO PRIZNALI DA SO POKVARJENI IN SE PROSTOVOLJNO UMAKNILI IZ VLADAJOČIH POLOŽAJEV ??? SE JE ŽE KDAJ TO ZGODILO V VSEJ ZGODOVINI ČLOVEŠTVA ??? JE ŽE KDAJ LISICA KURO NAZAJ PRINESLA ???

  • Steiermark

   še njihovi podporniki oz. predniki, ki so poklali v Sloveniji, več kot 200.000 poštenih Slovencev , med njimi tisoče otrok, do danes niso sposobni priznati zločina in kesanja, zakaj pa bi naj potemtakem tile vladajoči podtaknjenci jugotitoisti in genocidarji ter roparji, priznali svoje zločine (spomnnimo se samo petkove interpelacije frankensteina…..) ter se umaknili iz vladajočih položajev? Zakaj pa misliš, da se ta golazen “bori”, potem ko se je nehala boriti proti samostojni in svobodni Sloveniji, ki nikoli ni bila njihova najintimnejša opcija……

   • Zgornji

    Dobro Povedano !!!
    Kot povzetek : Lisica ni še Nikoli kure nazaj prinesla , … še po drugo je prišla !!! ! !!!
    No, in , iz vsega tega sledi, da je Rešitev iz te zlobne hudobije … Kaj ?? No, Kaj predlagate ??