fbpx

Migranti v Avstriji dobijo več denarja kot upokojeni kmetje, ki so trdo delali celo življenje

Foto: STA

Poleg tega, da večina glavnih medijev v Avstriji nadaljuje s širjenjem propagande, ki migrantom izreka dobrodošlico, jih nagrajuje tudi vlada, ki migrantom za nič dela daje lepo vsoto denarja za osnovno oskrbo.

Avstrijski finančni minister Hans Jörg Schelling je priznal, da migranti vsako leto državo stanejo približno 1,8 milijarde evrov. To je skoraj toliko, kot znaša proračun za nacionalno vojsko v državi.

Samo osnovna oskrba davkoplačevalce stane milijardo evrov letno
Po poročanju Voice of Europe je Avstrija od leta 2015 sprejela približno 150 tisoč migrantov. Vsak od njih mesečno prejme približno od 500 do 900 evrov za osnovno oskrbo. Spodnje povprečje je torej 600 evrov, kar pomeni najmanj 7.000 evrov letno. Z množenjem tega zneska s številom priseljencev pa pridemo do zneska, da samo osnovna oskrba davkoplačevalce stane milijardo evrov letno. K temu dodamo še stroške za nastanitev, izobraževanje in zdravstveno varstvo, in dobimo 1,8 milijarde evrov, znesek pa se bo v prihodnosti zagotovo povečal.

Nekatere države so zmanjšale denarna izplačila za migrante, zaradi česar so se preselili na Dunaj, kjer so denarna plačila ostala enaka. Po poročanju avstrijskih medijev migranti na Dunaju mesečno prejemajo 914 evrov. To je rezultat politikov, ki so bili proti kakršnimkoli proračunskim znižanjem kljub visokim dolgom in hitro naraščajoči stopnji brezposelnosti.

Torej domači kmet, ki je trdno delal vse svoje življenje, prejema pokojnino v višini 620 evrov, hkrati pa tudi prosilec za azil na Dunaju prejme toliko ali še več za nič dela. Poleg tega so tu še dodatni stroški za obvladovanje zakonov in razmer, povezanih s kaznivimi dejanji migrantov in dodatno varnostjo.

Doroteja Šoštarič