fbpx

Izrael napadel devet terorističnih tarč v Gazi, kot odgovor na pošiljanje “zmajev in balonov”, polnih eksploziva

Foto: epa

Izraelske zračne sile so izvedle vrsto napadov na Gazo, v katerih so uničile številne vojaške tarče teroristične skupine Hamas, povezane s požigi v Izraelu in pošiljanjem zmajev in balonov z eksplozivi, ki so eksplodirali v zraku čez mejo. “Izraelske obrambne sile so napadle devet terorističnih tarč v dveh vojaških sestavah in dva objekta, kjer je teroristična organizacija izdelovala orožje. Napad je bil odgovor na pošiljanje eksplozivov na izraelsko območje,” so v izjavi dejali in dodali, “da napad obravnavajo kot teroristično dejanje in se bodo še naprej odzivali na tovrstne grožnje iz Gaze proti izraelskim civilistom.”

Ponovno so poudarili, da je Hamas odgovoren za vse, kar se dogaja v Gazi, in da bo nosil posledice svojih dejanj in tudi neukrepanja, poroča RT.

Konec marca so namreč v množičnem protestu ob izraelski meji z Gazo Palestinci uporabili balone in zmaje, polne eksploziva, in jih pošiljali na izraelsko območje, kjer so povzročili številne požare na južnem delu Izraela. Večino eksplozivov so usmerili na kmetijska zemljišča blizu meje. Da bi zaustavili tovrstne napade, je Izrael omejil uvoz helija v Gazo – izjema bo le za zdravstvene namene. Tel Aviv pa je ob tem tudi opozoril, da bo popolnoma prekinil oskrbo s plinom, če se napadi ne prenehajo.

A. G.