[Iz minute v minuto] Dan 4: V Italiji se število okuženih s koronavirusom drastično povečuje, že sedem oseb je umrlo!

Foto: epa

V Italiji se je število okuženih s koronavirusom povzpelo na 229. Zahodna soseda je tako postala tretja država na svetu z največ okuženimi osebami. Sedem bolnikov je že umrlo. Zaradi koronavirusa so v italijanski deželi Furlaniji-Julijski krajini, ki meji na Slovenijo, razglasili izredne razmere. Dramatično dogajanje pri zahodnih sosedih tudi danes spremljamo IZ MINUTE V MINUTO.

18:52 V lekarnah po državi zaradi velikega povpraševanja zmanjkuje zaščitnih mask.

Foto: epa

18:51 Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so danes ob najnovejšem dogajanju glede izbruha novega koronavirusa strmoglavili. Še posebej velik je bil padec v Milanu, saj je v Italiji prišlo do prvega bolj množičnega izbruha koronavirusa v Evropi. Nafta se v odzivu na dogajanje na borznih trgih spet občutno ceni.

18:29 Hrvaška bo na meji s Slovenijo začela s pregledi za ljudi, ki prihajajo iz Lombardije in Benečine, poroča tržaški Il Piccolo.

Rezultat iskanja slik za mejni prehod slovenijo in hrvaško demokracija.si

18.08 Izbruh koronavirusa na slovensko gospodarstvo še nima večjega vpliva, a ponekod se pojavljajo težave. Država zato po navedbah gospodarskega ministra Zdravka Počivalška razmišlja o ukrepih, npr. o subvencioniranju čakanja na delo. Počivalšek ob tem še poudarja, da morajo morebitni ukrepi za zaščito javnega zdravja zagotavljati pretočnost blaga.

16.20 Italijanska vlada je zaradi širjenja novega koronavirusa za torek v Rimu sklicala sestanek ministrov sosednjih držav, med njimi bo tudi slovenski Aleš Šabeder. Kot je danes na novinarski konferenci pojasnila državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Simona Repar Bornšek, se bodo pogovarjali o nadaljnjih ukrepih v zvezi z novim koronavirusom.

16:05 V Italiji zaradi koronavirusa že sedem mrtvih. Okuženih je 229 ljudi.

15.30 Na Hrvaškem so okrepili sanitarne in zdravstvene ukrepe zaradi pojava novega koronavirusa v italijanskih deželah Benečija in Lombardija. V Zagrebu so danes napovedali, da bodo med drugim na mejnih prehodih s Slovenijo Rupa/Jelšane in Pasjak/Starod postavili zabojnike, v katerih bodo naloge opravljali sanitarni inšpektorji in zdravniki epidemiologi.

14:59 Število smrtnih žrtev novega koronavirusa v Italiji se je povzpelo na šest, potem ko je danes v bolnišnici v Brescii umrla bolnica z rakom iz kraja Crema, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Foto: epa

14:40 Zdravniška zbornica Slovenije je zjutraj na ministrstvo za zdravje in NIJZ naslovila pismo, v katerem med drugim opozarjajo, da številni zdravniki na primarni ravni niso seznanjeni z nobenimi ukrepi, ki naj bi jih izvajali ob morebitnem stiku z virusom. Zanima jih tudi, kakšna je razpoložljivost osebne zaščitne opreme za zdravstvene delavce.

13:18 Gimnazijci iz hrvaškega Pulja so se vrnili v domovino po sobotnem obisku beneškega festivala. Italijanska vlada je zaradi zajezitve širjenja koronavirusa v soboto zvečer sprejela ukrep o izolaciji enajstih mest v deželah Lombardija in Veneto, kamor sodijo tudi Benetke. Po poročanju hrvaških medijev učitelji in učenci, ki so se mudili na 14-dnevni ekskurziji v Italiji, po vrnitvi na Hrvaško ostajajo v izolaciji.

13:17 Zaradi širjenja okužb s koronavirusom v sosednji Italiji se bodo v Novi Gorici danes na pobudo župana Klemna Miklaviča sešli predstavniki zdravstvenega doma Nova Gorica, bolnišnice, območne enote NIJZ in mestne občine, da bi pregledali pripravljenost na Goriškem, so sporočili z novogoriške občine.

13.03 Peta žrtev koronavirusa je 88-letni moški s prebivališčem v Caselle Landi (območje Lodija, dežela Lombardija).

12:40 Novi koronavirus je v Italiji danes zahteval peto smrtno žrtev, poročajo tuje tiskovne agencije. Gre za 88-letnega moškega iz dežele Lombardija, poročajo italijanski mediji.

12:05 Iz Italije končno prihaja dobra novica. Zdravstveni delavci namreč menijo, da so našli tako imenovanega pacienta 0 (nič). To naj bi bil 60-letni kmet iz mesteca Vo’, ki je bil v kraju Lodi in Codogno ter tudi v baru, kamor je zahajal tako imenovani pacient 1 (38-letnik iz Codogno). Župan mesteca Vo’ Giuliano Martini je medijem sporočil, da ima možni pacient 0 simptome kašlja in gripe. Trenutno ga opazujejo in testirajo. V Vo ‘Euganeo je živel tudi Adriano Trevisan, prva italijanska žrtev koronavirusa (Covid-19).

Rezultat iskanja slik za Vo italia

12.02 Prvega okuženega z novim koronavirusom so danes zabeležili tudi v Iraku. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP gre za iranskega državljana, študenta religije v šiitskem svetem mestu Nadžaf.

11:32 V Italiji okuženih že 217 ljudi.

11. 17 Iz Kuvajta poročajo o treh primerih okužb. “Testiranja tistih, ki so prišli iz iranskega svetega mesta Mašhad so pokazala tri potrjene primere koronavirusa,” je kuvajtsko ministrstvo za zdravje objavilo na Twitterju. Gre za 53-letnega državljana Kuvajta, 61-letnega državljana Savdske Arabije in 21-letnega Arabca brez državljanstva. O prvem primeru okužbe poročajo tudi iz Afganistana. Za boleznijo covid-19 je zbolel človek v provinci Herat, ki meji na Iran. Afganistan je sicer že v minulih dneh zaprl mejo z Iranom. Od držav v regiji so okužbe zabeležili še v Združenih arabskih emiratih, kjer imajo 13 primerov, med katerimi so sami tujci. Zadnja sta 70-letni Iranec in njegova 64-letna žena.

11.15 Novi koronavirus se iz Irana, kjer je po zadnjih podatkih zahteval najmanj 12 smrtnih žrtev, širi v države v regiji. O prvih primerih poročajo iz Kuvajta, Bahrajna in Afganistana. Po podatkih iranskega ministrstva za zdravje je število smrtnih žrtev v Iranu naraslo na 12, število okuženih pa znaša 47, poročajo tuje tiskovne agencije. Poslanec iz svetega mesta Kom je vlado danes obtožil, da prikriva celotno razsežnost izbruha virusa. Zatrdil je, da je samo v Komu virus zahteval najmanj 50 smrtnih žrtev.

11:07 Oblasti na Mauritiusu, kamor je priletelo letalo iz Rima, so potnikom prepovedale izkrcanje. Izstop je mogoč le za tiste, ki sprejmejo izolacijo v dveh bolnišnicah.

10.58 V Izraelu je premier Benjamin Netanjahu sklical medresorski sestanek, kar vključuje udeležbo vodje SNAV. Odgovornost za koordinacijo ukrepov je na SNAV, ministrstvo za zdravje (MZ) in biološki inštitut imata nalogo delati na cepivu, MZ ima odgovornost za komuniciranje z javnostmi, od 3.2. je v veljavi prepoved vstopa v državo za vse nerezidente, ki so bili v zadnjih dveh tednih na Kitajskem, vsem tistim, ki lahko vstopijo in so bili na Kitajskem so odredili strogo karanteno na domu, MZ pa morajo obvestiti o lokaciji, v karanteni morajo skrbeti za zračenje, osebe, s katerimi prihajajo v stik, pa morajo nositi kirurške maske in rokavice. Začasno so ustavljeni tudi leti na in iz Kitajske.

10:48  Na severu Italije so zaradi novega koronavirua zaprti številni spomeniki in kulturne ustanove, odpovedane so tudi številne karnevalske prireditve, med drugim tudi v Benetkah. V Benetkah so danes zaprti številni muzeji v Benetkah, znamenita beneška operna hiša Fenice ter bazilika svetega Marka. Beneške vodne taksije pa posebej razkužujejo.

10.24 Na Kitajskem so zaradi izbruha novega koronavirusa preložili letno zasedanje kitajskega ljudskega kongresa, ki bi se moralo začeti marca. O novem datumu začetka zasedanja bo odločil stalni odbor ljudskega kongresa. Zasedanje so preložili prvič po 35 letih.

10:13 V Italiji zdravstveno osebje ne išče več tako imenovanega pacienta 0 (nič). Testi na moškemu, ki je prišel iz Kitajske in je veljal za tako imenovanega pacienta NIČ ter naj bi v kraju Codogno okužil 38-letnika, ki velja za pacienta 1, so bili negativni.. Težava je, ker je bil 38-letnik (pacient 1) v stiku z mnogimi ljudmi, katerih se niti ne spomni več dobro.

10:08 V Italiji je že 215 ljudi okuženih s koronavirusom.

09.57 Zaradi širjenja okužb s koronavirusom v sosednji Italiji se bodo v Novi Gorici danes na pobudo župana Klemna Miklaviča sešli predstavniki zdravstvenega doma Nova Gorica, bolnišnice, območne enote NIJZ in mestne občine, da bi pregledali pripravljenost na Goriškem, so sporočili z novogoriške občine. Srečanju bo sledila izjava za javnost.

09:14 Četrta žrtev je 84-letni moški iz Lombardije.

07:12 Število okužb se je včeraj, v nedeljo, glede na soboto podvojilo. Danes bodo šole za severu Italije zaprte.

00:19 V Italiji še vedno ne poznajo izvorov vseh žarišč koronavirusa.

00:10 V dežurni lekarni pri Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani je zmanjkalo zaščitnih mask.

00:09 Tako imenovanega pacienta 0 (nič), ki je povzročil številne okužbe, še niso našli. Nekateri menijo, da je za iskanje pacienta 0 že prepozno, saj so razmere v Italiji ušle izpod nadzora.

Image

00:03 Italijanska vlada je v soboto zvečer odredila izolacijo desetih mest v Lombardiji, kjer živi 50.000 ljudi, ter mestece Vo blizu Padove v deželi Benečija s približno 3000 prebivalci. Italijanski premier Giuseppe Conte je izjavil, da bo razmere nadzirala policija, ki bo ljudem preprečila vhod in izhod iz mest, ki so v karanteni. Po potrebi bo na pomoč priskočila tudi vojska, je dejal po izrednem zasedanju vladnega kabineta v Rimu. “Cilj je zaščititi zdravje Italijanov,” je poudaril. Šole in univerze bodo v teh dveh deželah, Emiliji-Romanji in Piemontu ostale zaprte še cel prihodnji teden. V deželi Trentinsko-Zgornje Poadižje pa bodo zaprte do srede.

Image

00:01 Potem ko so v italijanski deželi Furlanija-Julijska krajina, ki meji na Slovenijo, zaradi koronavirusa razglasili izredne razmere, več mest na severu Italije pa so izolirali, je ministrstvo za zunanje zadeve slovenskim državljanom, ki so v Italiji, svetovalo previdnost pri vračanju domov. Vsem, ki se odpravljajo tja, pa svetujejo, da zaradi spreminjajoče se situacije preverijo stanje ukrepov v ciljni destinaciji.

18.10 V Italiji potrjenih že 157 primerov okužb s koronavirusom. Italija tako postala tretja država na svetu po številu okužb (za Kitajsko in Južno Korejo).

17.45 Tretja žrtev koronavirusa v Italiji. V Lombardiji umrla ženska, ki je bila hospitalizirana.

17:40 Na območju mesta Lodi so oblasti pravkar vzpostavile tako imenovano rdečo cono. Od tega trenutka dalje so na nadzornih točkah okoli Lodija policisti, ki obveščajo voznike, da tisti, ki vstopijo v rdečo cono, jo ne bodo mogli več zapustiti. In tisti, ki zapustijo cono, ne morejo več nazaj, poroča portal 24ore.

17:31 V Italiji potrjen že 137. primer okužbe s koronavirusom.

17:20 Trgovine v Milanu (spodaj).

15:48 Virolog Roberto Burioni je prek spletne strani Medical Facts pozval vse (med njimi tudi politike), ki ljudi mirijo s prepričevanjem, da je koronavirus »malo več kot gripa«, naj ne lažejo. »Ne obravnavajte ljudi, kot petletnike,« je zapisal in dodal: »Trenutno so v Italiji poročali o 132 potrjenih primerih, od tega jih je 26 na intenzivni negi (približno 20%). To so številke, ki nimajo nobene zveze z gripo (doslej zabeleženi resni primeri so približno 0,003 odstotka vseh). Zaradi tega ne smemo dopustiti, da bi se okužbe nadaljevale. Ne zganjajte panike, vendar ne lažite.«

17:15 Trenutne razmere v Italiji. Zabeleženo 135 primerov okužbe: Lombardija (90), Benečija (26), Emilija-Romanja (9), Piemont (6) in Rim (3).

16:56 Hrvaško ministrstvo za zdravje je preventivno objavilo zloženko o koronavirusu in kako se zaščititi.

16:50 Prvi primer okužbe s koronavirusom imajo tudi v Bergamu, mestu severovzhodno od Milana, poroča portal 24ore. Na območju Bergama so zdaj potrjeni štirje primeri okužbe.

16:41 Na 43 vstopnih točkah na enajstih izolkiranih območjih je 500 policistov, poroča Corierra della sera.

16:14 Švica in Avstrija sta zaradi koronavirusa v Italiji na mejah začeli s pripravami na izredne razmere.

16.06 Predsednik SDS Janez Janša je danes vlado v odstopu ponovno pozval k ukrepanju in sklicu seje Sveta za nacionalno varnost. Več TUKAJ.

15:31 Italijani stojijo pred trgovinami, ki so odprte, in nabavljajo zaloge hrane.

15.21 Na socialnem omrežju twitter je hrvaški predsednik vlade Andrej Plenkovič objavil sporočilo, da se je danes zjutraj sestal s strokovnim osebjem za krizne razmere Ministrstva za zdravje in preveril sprejete ter načrtovane ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa na Hrvaškem. Vse z namenom zaščite varnosti in zdravja hrvaških državljanov.

15.15 Zaradi ukrepov italijanske vlade za zajezitev širjenja koronavirusa na severu države so med drugim preložene štiri nedeljske tekme nogometnega prvenstva serie A. Med preloženimi so tekme Interja iz Milana, Atalante, Cagliarija in Parme, za katere igrajo slovenski nogometaši.

14:31 Portal Libero je pozval tožilce, naj sprožijo postopke proti ministru za zdravje Speranzi in premierju Conteju, ker sta storila kaznivo dejanje zoper javno zdravje (452 člen kazenskega zakonika), saj nista pravočasno ukrepala, da bi zaustavila širjenje koronavirusa v Italiji.

14:25 Ministrstvo za zunanje zadeve slovenskim državljanom, ki se odpravljajo v Italijo, svetuje, da preverijo in spremljajo stanje v tisti regiji ali kraju, v katerega so namenjeni. Nacionalni inštitut za javno zdravje pa priporoča preventivne ukrepe.

13:55 V kraju Tricesimo, severno od Vidma (Udine), so začeli nekdanje gostišče preurejati v prostore za karanteno, če pride do izbruha koronavirusa tudi v Furlaniji in Julijski krajini. V hiši bo prostora za 40 bolnikov.

13:45 Oblasti v Furlaniji in Julijski krajini so sporočile, da bodo do 1. marca zaprli univerze v Trstu in Vidmu (Udine), porola TeleFriuli.

13:39 Senator Bagnai socialistki Boldrini: “Moralno ste odgovorni za zelo teżko situacijo. Plačali boste visoko politično ceno. Na volitvah vas čaka ljudstvo, Ki ste ga najprej żalili z rasizmom In potem spravili v nevarnost. Tega se ne bo pozabilo.”

13:34 V hrvaški Reki sta trenutno dve osebi v izolaciji, v bolnišnici so ju sprejeli zaradi suma obolelosti za koronavirusom. Hrvaški minister za zdravje Vili Beroš je po poročanju Večernjega lista tudi povedal, da pričakujejo, da se bo koronavirus v “doglednem času” pojavil tudi na Hrvaškem.

13:32 Zaradi širjenja novega koronavirusa so danes odpovedali znameniti pustni karneval v Benetkah, je sporočil predsednik italijanske dežele Benečija Luca Zaia. V Benečiji se je število okuženih s koronavirusom povzpelo na 25.

13:25 Enajst mest, ki so v Italiji v popolni izolaciji, so zastražili vojaki in policisti.

13:15 Svetniška skupina SDS zahteva sklic izredne seje pristojnega odbora MOL zaradi koronavirusa. Poziv svetniške skupine SDS si lahko preberete TUKAJ.

12:44 V Italiji s koronavirusom okuženih že 135 ljudi.

12:42 Intervju z Walterjem Ricciardijem iz WHO si lahko preberete TUKAJ.

12:21 V nekaterih krajih v Italiji (Lombardija in Benečija) so začeli zapirati trgovine. Na sliki ena od trgovin, ki so jo ljudje skoraj povsem izpraznili, saj si delajo zaloge hrane.

12:17 V Milanu bodo šole teden dni zaprte.

12:15 V Benećiji že 25 okuženih, v Italiji skupaj 122, poroča portal Il Messaggero.

11:48 Italija je postala za Kitajsko in Južno Korejo tretja država z največ zabeleženimi novimi okužbami s koronavirusom (Covid-19).

11:43 Območja v Italiji, kjer so odkrili vsaj eno okužbo s koronavirusom.

11:32 Italija se je znašla pred novo in veliko težavo. Testi na moškemu, ki je prišel iz Kitajske in je veljal za tako imenovanega pacienta NIČ ter naj bi v kraju Codogno okužil 38-letnika, ki velja za pacienta 1, so bili negativni. V Lombardiji zdaj lovijo pacienta NIČ. Težava je, ker je bil 38-letnik (pacient 1) v stiku z mnogimi ljudmi, katerih se niti ne spomni več dobro.

11:11 V Lombardiji in Benečiji so odpovedane vse športne prireditve.

11:09 Codogno, kraj s 15.600 prebivalci, 60 kilometrov od Milana, je že postal znan kot “italijanski Wuhan”.

10:58 Walter Ricciardi iz WHO je dejal, da je Italija storila hudo napako, ko ni takoj dala v strogo karanteno ljudi, ki so prišli s Kitajske. Prava razsežnost se bo pokazala šele čez dva tedna.

10:37  V Južni Koreji so danes potrdili dva nova smrtna primera in 123 novih okužb s koronavirusom. Zaradi hitrega širjenja okužb so oblasti v Seulu razglasile najvišjo stopnjo pripravljenosti in ukrepov, s katerimi želijo zajeziti širjenje virusa. Na Kitajskem je danes virus zahteval 97 življenj, potrdili so 648 novih primerov okužb.

10:33 Italija je postala peta država na svetu z največ zabeležinimi primeri okužbe s koronavirusom. Do večera bo najbrž prehitela Japonsko, kjer je zabeleženo 136 primerov.

10:29 Premier Conte: Conte: “Oborožene sile so pripravljene posredovati.”

10:23 V Italiji je že 112 okužb s koronavirusom.

10:15 Prizore iz Italije si lahko ogledate TUKAJ.

10:10 Prvi mož Lombardije  Attilio Fontana je pravkar izjavil, da se je številoo okuženih v Lombardiji povzoelo na 89 in da na nacionalni ravni zagotovo presega število 100, poroča portal 24ore.

09:46 Corierre della Sera poroča, da je bil na test pozitiven 17-letnik iz Valtellina, kraja na severu Lombardije (v bližini meje s Švico). Najstnik je študiral na kmetuijskem inštitutu v kraju Codogno, ki je v popolni izolaciji.

09:11 Prvi mož Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) za Evropo Hans Kluge je za Repubblico dejal, da je izbruh v Italiji skrb vzbujajoč zato, ker zabeleženi primeri nimajo jasne epidemološke zgodovine, to je povezave s potovanjem na Kitajsko ali stiki z drugimi potrjenimi primeri okužbe.

08.45 Angelo Borrelli, vodja civilne zaščite, je povedal, da je zaradi koronavirusa na intenzivni negi 33 ljudi, od katerih jih je nekaj v kritičnem stanju.

07:34 Italijanski premier Giuseppe Conte je izjavil, da bo razmere nadzirala policija, ki bo ljudem preprečila vhod in izhod iz mest, ki so v karanteni. Po potrebi bo na pomoč priskočila tudi vojska, je dejal Conte v soboto zvečer po izrednem zasedanju vladnega kabineta v Rimu. “Cilj je zaščititi zdravje Italijanov,” je poudaril.

07:00 Italijanska vlada je v soboto zvečer sprejela ukrep o izolaciji enajstih mest v Lombardiji in Venetu, kjer so odpovedali tudi pustne karnevale, športna tekmovanja ter druge javne prireditve.

01:03 V Serii A so odpovedane tri nogometne tekme: Inter-Sampdoria, Atalanta-Sassuolo, Verona-Cagliari.

00:55 Koronavirus se he razširil tudi na deželo Emilijo – Romanjo. Potrdili so dva primera.

00:53 Kako hitro se povečuje število okuženih, pove podatek, da jih je bilo pred 24 urami 22, ta trenutek poročajo o 79 okuženih.

00:40 Znani italijanski novinar in urednik Vittorio Feltri je za portal Libero dejal: »Conte bo izgubil vojno. Vse, kar ostane, je, da se zaprete v hišo in začnite moliti rožni venec.« Več TUKAJ.

19:05 V Furlaniji in Julijski krajini razglasili izredne razmere, v večmilijonskem Milanu potrjen prvi primer okužbe, poroča več italijanskih medijev.

18:50 Kardiolog Blaž Mrevlje: “Napovedujem: Prvi potrjen primer koronavirusa bomo imeli ta teden. Prvi problem zaradi pomanjkanja intenzivnih postelj teden kasneje. Tretji teden pa bo štala. Pa tudi: ministra za obrambo in zdravstvo ter akademiki bodo ostali skriti kot riti.”

18:47 Število okuženih s koronavirusom (Covid-19) se je v Italiji povzpelo na 57: Lombardija (41), Benečija (12), Lazio (3) in Torino (1).

18:15 Koronavirus se širi hitreje od vseh do zdaj znanih virusov. Srhljiv grafični prikaz si lahko ogledate TUKAJ.

18:03 Prva evropska država, ki je zabeležila primer smrti zaradi novega koronavirusa, je bila sicer Francija, tam je konec preteklega tedna umrl kitajski turist.

17:50 V Neaplju so hospitalizirali 41-letnega moškega, za katerega sumijo, da je okužen s koronavirusom. Moški je povedal, da je bil v stiku z osebo, ki je prišla s Kitajske.

17:40 Italijanski Il Post poroča, da je okuženi iz Piemonta 40-letnik iz Torina, hospitaliziran je v bolnišnici Amedeo di Savoia. Po prvih informacijah je imel stike vsaj z enim okuženim iz Lombardije.

17:19 Italijanski mediji poročajo, da so v bolnišnico v Tržiču (Monfalcone) Goriški pokrajini (dežela Furlanija – Julijska krajina) sprejeli žensko, za katero utemeljeno sumijo, da je okužena s koronavirusom. Preiskave so še v teku, okužba še ni uradno potrjena.

17:09 V italiji potrjenih 55 okužb s koronavirusom.

16:40 »Prišli smo od faze uvoza virusa do avtohtonega širjenja,« pravi znani italijanski virolog Giorgio Palù, poroča Libero. Več si lahko preberete TUKAJ.

16:00 Število okuženih s koronavirusom (Covid-19) se je v Italiji povečalo na 54: Lombardija 39, Benečija 12 in Rim 3, poroča Corriere della Sera.

15:55 Po dosedanjih rekonstrukcijah izbruha koronavirusa v Italiji, je na Apeninski polotok okužbo prinesel kitajski par (66 in 67 let), ki je 23. januarja skupaj s skupino Kitajcev pristal na letališču v Milanu. Par se zdaj zdravi v bolnišnici v Rimu.

15:50 V Lombardiji so odpovedali 42 nogometnih tekem v vseh kategorijah. Povsem možno je, da bodo jutri odpovedali tudi dve nogometni tekmi v Serii A.

15:30 Lokalne oblasti v kitajski provinci Hubei, ki jo je novi koronavirus najbolj prizadel, so danes sporočile, da je 70-letni prebivalec province simptome okužbe s koronavirusom kazal šele čez 27 dni. To pomeni, da bi inkubacijska doba lahko trajala veliko dlje od dosedanjih 14 dni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

15:25 Število okuženih s koronavirusom (Covid-19) je v Lombardiji naraslo na 39, v Benečiji jih je 12, poroča Corriere della Sera.

13:19 Število okuženih s koronavirusom (Covid-19) je v Lombardiji naraslo na 32, Benečija ostaja pri devetih okuženih, poroča Corriere della Sera.

12:40 Corriere della Sera poroča, da se je število okuženih v Lompabrdiji povečalo na 29, v Benečiji pa na 9.

11:33 Repubblica poroča, da je v Italiji okuženih 34 ljudi. Uradne potrditve še ni.

11:20 Italijanska Gazzetta je pravkar objavila novico, da je v Italiji okuženih že več kot 30 oseb. Uradno naj bi jih bilo za zdaj 29.

11:08 Predsednik SDS Janez Janša zaradi razmer v zvezi s koronavirusom v Italiji pričakuje sklic Sveta za nacionalno varnost in ustanovitev kriznega štaba (TUKAJ).

11:06 Portal Rense poroča (TUKAJ), da je koronavirus čisto biološko orožje in da zanj ni zdravila. Kdor se je enkrat okužil in se pozdravil, se lahko spet okuži.

10:43 Čeprav so včeraj trdile drugače, so italijanske oblasti danes sporočile, da niso več prepričane, da je 38-letni bolnik iz kraja Codogno “ničelni pacient”.

10:35 Lokalne oblasti so tudi v Cremoni zaprle vse šole. Območje, kjer so lahko okuženi s koronavirusom, se širi.

10:30 V Italiji stvari oblastem očitno uhajajo izpod nadzora.

10:15 Druga žrtev v Italiji. Umrla je ženska v Lombardiji. Uradno je v Italiji okuženih s koronavirusom (covid-19) 29 ljudi, poroča Corriere della Sera.

10:02 Minister za zdravje Roberto Speranza je napovedal, da bodo tudi v Benečiji kmalu sprejeli ukrepe, ki veljajo v Lombardiji.

09:55 Kot poroča Corriere della Sera se je število okuženih s koronavirusom (covid-19) v Lombardiji povečalo na 25, v Benečiji pa na tri.

08:59 Kitajske oblasti so sporočile, da tudi negativni rezultat na koronavirus (uradno ime je covid-19) z nukleinsko kislino ne pomeni, da človek ni okužen in da ne more okužiti drugega, poroča Global Times.

08:40 Po poročanju italijanske tiskovne agencije so razmere v državi vse slabše. V zadnjih 24 urah so odkrili 16 novih primerov okužb, skupno število okuženih je 22, en bolnik je umrl. V popolni ali delni izolaciji je že 14 italijanskih krajev.

07:00 Italijan je prvi Evropejec, ki je umrl zaradi novega koronavirusa.

03:00 “Vedno smo trdili, da lahko tudi osebe brez simptomov prenašajo virus in okužijo druge. Trdili smo tudi, da je popolna izolacija ljudi, ki prihajajo s Kitajske, edini učinkovit način, da se izognemo širjenju virusa. Pa so nam dejali, da širimo preplah in da smo fašisti,” je dejal virolog Roberto Burioni, poroča Repubblica.

02:50 Italijanske oblasti še vedno ne vedo natančno, kako je okužba prišla v Padovo in kdo je okužil 77-letnega moškega, ki je umrl. To pomeni, da je virus iz Italije lahko prišel že v Slovenijo, kar se bo najbrž pokazalo v naslednjih dneh.

02:30 O okuženih poročajo iz 32 držav. O prvih okužbah poročata tudi Libanon in Izrael.

02:00 Število potrjenih okuženih v Italiji se je povečalo na 22.

01:15 Prvi mož Benečije Luca Zaia je ukazal, da se mora testirati vseh 3.300 prebivalcev mesteca Vo’ Euganeo v bližini Padove, od koder je doma preminili Adriano Trevisan. Prav tako bodo bris vzeli vsem zaposlenim v bolnišnici Schiavonia, kjer je starejši moški umrl. Bolnišnico so popolnoma izolirali. Nihče ne more noter, nihče ne more ven. Sicer je v Benečiji trenutno pod strogim nadzorom 4.200 oseb.

00:40 Slovenska državljana, ki sta bila med potniki na ladji za križarjenje Diamond Princess, na kateri so doslej zabeležili največ okužb z novim koronavirusom izven Kitajske, bosta danes predvidoma prispela v Slovenijo. Z Japonske se vračata najprej z italijanskim letalom skupaj z drugimi državljani EU, nato prek Berlina s komercialnim letalom.

00:35 77-letni Adriano Trevisan, ki je kot prvi Italijan umrl zaradi koronavirusa, je bil upokojeni zidar. Moški, ki je bil zaradi predhodnih bolezenskih znamenj hospitaliziran že približno deset dni, je umrl v bolnišnici Schiavonia (Padova), poroča portal Ahora Roma. Adriano Trevisan je oče nekdanje županje mesta Vo’ Euganeo Vanesse Trevisan.

Umrli moški. (Slika: Ahora Roma)

00:30 Oblasti v desetih krajih na severu Italije so v petek izdale ukaz o zaprtju vseh javnih krajev, vključno s šolami, bari, pisarnami in športnimi centri. Ukrep naj bi trajal najmanj pet dni.

00:25 Ljudje iz mesta Codogno, ki je v popolni izolaciji, saj ne smejo zapustiti domov, na družbenih omrežjih poročajo, da je okuženih že najmanj 40 ljudi. Oblasti informacij za zdaj niso potrdile.

00:20 V mestu Codogno so se ulice včeraj po 16. uri povsem spraznile. V mestu živi sicer 15.000 ljudi, za kraj velja popolna izolacija.

00:14 Po poročanju Rassegne Italia oblasti še vedno ne vedo, kako je virus prišel iz Lombardije v Benečijo. Za 77-letnika vedo samo, da se je okužil v lokalu, ko je igral karte.

00:05 “Če ne bomo omejili izbruha, tvegamo, da se znajdemo v položaju Kitajske,” je dejal virolog Fabrizio Pregliasco, poroča Libero.

00:04 V Italiji je trenutno v karanteni 250 ljudi.

00.02 V Lombardiji na severu Italije so včeraj potrdili devet novih okužb s koronavirusom. Skupaj je tako v tej italijanski deželi okuženih 15 ljudi, so po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa potrdile tamkajšnje oblasti. O dveh primerih okužb poročajo tudi iz Benečije, o treh primerih pa iz Lazia. Pozno sinoči je v Padovi (Benečija) umrl prvi bolnik – 77-letni Italijan. Včerajšnje dramatično dogajanje v Italiji si lahko preberete TUKAJ.

00.01 V Italiji se je z novim koronavirusom okužil 38-letnik, ki ni bil na Kitajskem. Bil pa je v stiku z Italijanom, ki se je vrnil s Kitajske. V kraju Codogno, kjer živi okuženi, so doslej našteli najmanj osem okužb, zaradi izbruha virusa pa so sprejeli več ukrepov. Med drugim so za pet dni zaprli šole, urade in športne objekte. 38-letnega Italijana so namestili na intenzivni oddelek bolnišnice v kraju Codogno pri Milanu v Lombardiji. V kraju Codogno s 15.000 prebivalci pa so zdaj potrdili okužbe še pri petih osebah. V luči zajezitve izbruha okužb na severu Italije so pristojne oblasti za najmanj 250 ljudi, ki so bili v stiku z 38-letnikom, odredile karanteno.

Demokracija

 • to_mi_delaj

  vse to je del nekega načrta

  • marta

   Bojim se, da res.

  • Steiermark

   V srednjem veku je vladala kuga, ki so jo v Evropo prinesli arabci in črnci, danes pa isto kugo doživljamo in prejemamo od nasilnih “migrantov”, ki so jo prinesli in jo širijo po Evropi. Če se nas ne da obvladati (nas belcev, v Evropi) drugače, je pa to “pravi nači”, kako nas iztrebiti in pustiti zavladati

   divjakom iz drugih strani planeta zemlja!

   • Resnica

    Kugo so v evropo prinesli evropski trgovci ne pa crnci in arabci

    • Steiermark

     seveda “trgovci”, predvsem z blagom, svilo, tisti trgovci pa so bili črnci in arabci!

     • Resnica

      Beneski trgovci niso bili crni ali arabci ampak evropejci…in njihove ladje so pripeljale podgane…no najbrz je tudi kaksni arabski trgovec pripeljala ampak najvec trgovcov v evropi je bilo evropejcev

     • Steiermark

      Pojma nimaš, sicer nebi vztrajal pri takšnih levaških trditvah. Kugo so prinesli, navečkrat arabski trgovci, pa tudi črnci, ki so jo sami in ne po podganah (razen če misliš, da so črnci in arabci podgane)širili po kopnem, tako v Franciji, kot Španiji!

     • Resnica

      Glavni prenasalec kuge so bile uši na miših…in ja misi in podgane lahko sirijo kugo tudi po kopnem…ti imas pa res ene nore podatke…okuzeno mis propeljes v pristanisce v spaniji in kuga se razsiri…ne vem kaj je tu tezko razumljivo…zate je dejsto da se je kuga prenasala ušmi levaska trditev…tebi pa res ni pomoci…zivali lazje prenasajo bolezni kot ljudhe saj misi ne mores dati v karanteno…kuga pa je prisla iz indije btw…aja pa gospa vseveda…kuga se zelo tezko siri iz cloveka na cloveka…vecino primerov okuzbe je preko uši…me zanima kako bos sedaj razlozila epidemijo…ce bi crnc prinesel kugo s sabo nebi bilo epidemije ker je kuznost cloveka na cloveka zelo nizka med tem.ko ena mis lahko okuzi vec deset ljudi

     • Steiermark

      To imaš najbrž soroševe podatke o kugi…… Kuga v Evropo se je razširila iz arabije in afrike in to po trgovcih z blagom – svilo!

     • Resnica

      Haha tebi res ni pomoci ja…preberi si kako se prenasa kuga po tem pa pisi neumnosti…je pa res da je kuga vevropo prisla po svilno poti ker je to edini macin da prides iz indije v evropo pred 700 leti…izbruhi v evropi so se pa zgodili v benetkah in ostalih velikih pristaniscih…ne vem pa s kom ti mislis da so poslovali evropski trgovci ce ne z arabci inafricani ampak to so sle evropske ladje z evropsko posadko recimo v aleksandrijo kjer so natovorili razlicne dobrine z njimi pa misi ki so prenasale usi obolele s kugo. Prenos clovek na clovek je tako redek pri kugi da s tem nacinom prenosa nebi bilo nikoli epidemije…no pa saj si pokazala svojo inteligenco ko si rekla da misi in podgane ne morajo prenasati bolezni na kopnem ceprav je celina njihovo naravno okolje in ne ladija…po tvoje so misi nastale na ladjah hahah…cudno da nisi rekla da je soros naredil kugo hahaha

      Res me zanima kje ljudje kot ti najdete te podatke ki so v nasprotju z vsem kar je res…od tega kako se prenasajo bolezni do tega kdo so bili glavni trgovci na podrocju sredozemlja…sploh ne vem s cem naj bi sluzili evropski trgovci ce ti pravis da so trgovino bliznji vzhoin afrika z evropo vodili africani hahahah

     • Steiermark

      Glej, ti svojo “znanje in znanost” prišparaj za koga drugega, meni pa nehaj flavznat ter me “korigirat”!

     • Resnica

      To ni moja znanost in moje znanje ampak splosna izobrazba…kako se prenasa kuga vejo se prvosolcki…o srednjeveski trgovini si se pa tudi najbrz kdaj ucila od kje so benetke tako bogate…sigurno niso benecani bogati zaradi afriskih trgovcev…res ti priporocam da naslednjic razmislis kaj bos pivedala ali si pa vsaj preberes o cem govoris ker si izpadla glupa kot ne vem kaj…misi ne morejo siriti bolezni na kopnem hahaha ta je fenomenalna

     • Steiermark

      Se strinjam, da to ni znanje, to je neznanje in zakompleksanost zaradi česar postajaš agresiven in smešen……

     • Resnica

      Ja zakompleksan je le.en.v tem pogovoru in to.si.ti ki bi rada na.novo pisala zgodovino in vse kar vemo.o.medicini…da ne govorimo o zivalskem svetu glede na to da so po tvoje misi vodne zivali…zdaj pa ce je.tebi smesno da se je kuga sirila z ušmi pa naj ti bo kaj naj recem…najbolj zabavno je pri tebi ker vedno zacnes debato kot da nekaj ves o temi po tem ko ti pa clovek dokaze da govoris neumnosti pa.preides na sorose komuniste in podobne…
      Misi niso morale siriti kuge po kopnem hahaha ne morem se nehati zabavati s to trditvijo tako je.neumna haha

     • Hanzi

      Bejba, @Resnica, ti je dal vetra, Ne pusti se, v bistvu imaš prav,

     • Steiermark

      Na kakšen način mi je “dal vetra”, ne razumem. Če si on histerično trdi ter se trudi da bi obveljala njegova varianta, prihodov raznašalcev kuge, ki so prišli , v obliki trgovcev (danes migrantov) iz Afrike in Arabije, v Francijo in Španijo, in če mu to, da “ima prav” toliko pomeni, mu ne prepovedujem, da se gre še naprej ignoranta in si drži svojo resnico. Jaz jo poznam, on se pa naj uspava v svoji.

    • macon

     Ja, iz Genove. Na Krimu so jim Tatari oblegali obalno postojanko in jim s katapulti streljali kužna trupla čez obzidje.

     Potem pa so šli Genovežani na ladjo in se odpeljali v Genovo. Epicenter kuge je bil v srednji Aziji.

 • totex39

  Pri nas pa vse z nasmeškom sprejemajo. Če se pojavi pri nas vsi zdravniki in sestre zbežijo, saj nimajo okužene kam namestiti, za morebitne okužene je pri nas karantena njihov dom.

 • marta

  Zaščitnih mask ni nikjer kupiti, smo jih pa imeli in podarili Kitajcem.
  Bog nam pomagaj !

  • AlojzZ

   Podarili?!! Gospa Marta, kako slabo poznate naše politike!

  • Lisjak

   Načeloma navadna maska zadrži kapljice iz naših ust, a vendar le če jo redno menjamo in z njo ravnamo varno in higiensko. V operacijski sobi jih menjajo vsake dve uri. Če takšno masko ne menjate in jo nosite vedno znova postane kužna in prepustna, posledično ne ščiti ne vas, ne druge pred vami.
   Takšna maska vas v omejenem obsegu zaščiti pred okužbami s kapljicami in razmazi. Virusi načeloma prodrejo v telo skozi usta ali oči ali skozi odprte rane. Večino virusov se prenaša tako – kapljično, a po zadnjih podatkih se korona virus prenaša aerosolno ter je 2 krat do 4 krat bolj nalezljiv od navadne gripe.

 • Metod Kvargl

  Ja kaj so pa te pričakovali, če so pa z nekaj pozitivnimi na virus zaprli stotine ljudi na majhen prostor – ladjo. Od ene gnile jabuke zgnije vedno cela kišta zdravih, nikoli pa se gnila jabuka ne ozdravi zaradi okolice zdravih…

 • Rožle

  Dva Slovenca okužena s koronavirusom!
  V karanteni bosta kar v domači oskrbi.. kakšna je to njihova karantena na domu … ??? Se norca delajo iz naroda ..
  Ne znajo niti poskbeti za varnost, če plin uhaja sredi ulice ..
  ***********************
  Torej mi smo si že kar sami uvozili novopečeni virus … ! ..
  Tako kot smo si že novodobne imperialiste katerim kar sami podarjamo naša ozemlja …!

  • Hanzi

   Rožle, vprašaj Kekca, kje sta Slovenca, ki sta zbolela. Slika trgovine v Milanu? Za božjo voljo, ne strašite ljudi. Po komentarjih vidim, da si želite apokalipso, ki jo napovedujete, Bolno.

 • Winstonblue

  Kje je zdaj tisti rdeči pametnjakovic, ki je ne dolgo nazaj govoril da ni razloga za preplah ? Nikomur ne privoščim nič slabega, ampak temu osebku bi pa privoščil da bi bil prvi pa tudi ce potem mene trofi takoj za njim.

 • Hribouc

  Scenarij za katastrofo je že aktiviran in izgleda takole:

  MI imamo načrte.
  MI imamo vse pod kontrolo.
  Mi smo pripravljeni.

  Nimajo prostorov.
  Nimajo postelj.
  Nimajo sester.
  Nimajo zdravnikov
  NIČ NIMAJO:

  Bodite brez skrbi – oni rabijo pandemijo, kaos – da lahko vladajo!

  • if

   Naj bumerang zadane prave cilje!

 • mona lisa

  Naši odgovorni butalci pa spijo.Slovenski potniki pa že trosijo virus po Sloveniji. sloveenca s komercialnim letom? A so vsi padli na glavo. Vse odgovorne pri nas kaznovat doživljensko. Nesposobnost da človeka boli glava.

 • Rožle

  Mi lewaki bomo vse naredili za varnost .. “PA SAM DA NI SDS” !!!
  *** Koronavirus pa lahko počaka .. Nimamo mi časa za drugorazredne … !!!

 • Kalabicnikola

  Marš kakšen koronavirus, to ni nič. Mamo v Sloveniji hujši virus v obliki Janeza Janše in SDS s katerim ste okuženi skoraj vsi na tem portalu. Edino zdravilo za vas so fojbe.

  • Rožle

   Dej HUM mal hitrej s temi minuski .. ne zabušavat

   • Vana

    A res misliš, da je @Hun ? Saj nikoli ni pisal take kozerije . . ..

    • Rožle

     Ne da mislim .. VEM točno !
     Ha ha vedno je pisal takšne in še dosti hujše kozlarije
     Tudi tebi je pisal večkrat ..

     • Vana

      Ja, me je zmerjal . Pa vendar . . . . .sedaj se mu je pa malo utrgalo ?

     • Rožle

      Ja, sej ni prvič, ko je zrel za psihijatra ..

     • Rožle

      Ja kdo neki se pa kar sam pobrIše razen HUNA
      ..

     • Vana

      Hm. . . . . .to sem jaz že nekajkrat naredila.
      Pa bom verjetno še, ko me vščipne.

     • Rožle

      Samo on to dela vsakič, ko komentira …
      .. Za sabo pobriše vse komentarje .. včasih pa tudi profil

  • sunday

   ti si tudi okužen z jj in to tako močno, da boš v fojbe kar sam prostovoljno odkorakal, hehehe – gniloba !!!

  • Slovenec

   Bolano.

  • holzer

   Na kratko:BUTL

   • Kalabicnikola

    Nisem te vprašal čigav si.

  • Rožle

   Tut minusa nisi zaslužu ampak sam šamar ..

 • Lisjak

  Potnika, ki sta prispela na mariborsko letališče, bosta 14 dni v samoizolaciji.
  Idioti od idiotov!!!

 • tasilo

  Pri nas bo pri okužbah s CoViD-19 tako, kot je pred leti odgovoril nek direktor komunale ali cestnega podjetja na vprašanje, zakaj ceste niso splužene. Njegov uradni odgovor je bil:

  “Veste, sneg nas je tokrat popolnoma presentil, ker je padel ponoči.”

 • Rožle

  MOJ KOMENTAR NEDOLGO NAZAJ
  **********
  Drugače pa ..
  Planet Zemlja bo že preživela jo ni treba nič reševati.. vsaj še 5,4 milijarde let bo še aktivno naše osončje –
  potem bo konec življenja
  Koliko časa bo pa še virus človek živel oz. preživel.. pa ve samo naš planet Zemlja kdaj ga bo zmlel v atome ..
  Skratka Zemlja se bo rešila parazita imenovanega Človek ..
  in ne obratno, da bo človek rešil Zemljo ..

  • Resnica

   A ves da clovek je produkt narave tako da vsi ki govoritekot da je clovek neka anomalijav naravi ne veste kaj govorite

   • Rožle

    O čem pa govorim .. ? Točno o tem, da smo del ekosistema …
    .. in tako kot smo prišli .. tako bomo tudi odšli …

    • Resnica

     A si kdaj pomislil da je ravno iztrebljanje drugih vrst in spreminjanje narave same nas namen…ljudje smo evolucijsko narejeni da vladamo vsem zivim bitjem na zemlji…zakaj bi evolucijsko dobili tako velike mozgane da jih lahko uporabljamo za spreminjanje narave ce je to takonegativna stvar? Ne govorim o tem da unicimo svoje zivljensko okolje ampak da ga naredimo takega kot nam pase

     • Rožle

      Vem kaj mi hočeš povedat.
      Toliko “brihtni” pa vseeno še nismo, da bi si kar po svoji želji uravnovesili gravitacijo ..

     • Resnica

      Nismo še ceprav razlicne teorije za ustvarjanje umetne gravitacije ze poznamo in s tehnoloskim napredkom bomo tudi razumevanje gravitacije nadgradili…probam povedati da s sirjenjem cloveskega vpliva se bomo pac morali vprasati a hocemo clovestvo popeljati naprej ali pa se bomo vrnili j preprostemu zivljenju kjer smo le del narave in nismo vrhunec evolucije….dolocene vrste ce ne kar velik del bodo pac izumrle ker bo to posledica cloveskega prevzema kontrole nad naravo

     • Rožle

      Dejstvo je, da se bo človek utopil v lastnem dreku ..
      Ampak ne zaradi napredka .. ampak zaradi njegovega prevelikega apetita oz. požrešnosti ..

      Sej ne vem več ..
      Ali človeštvo postaja čedalje bolj napredno .. ali pa čedalje bolj noro .. ???
      .. vse bolj se nagibam slednjemu …

     • Resnica

      Ma ni ti potrebno biti tako crnogled…statistike kazejo da ko ljudje dosezejo dolocen zivljenski standard zacnejo paziti na okolje…lansko leto je prvo v nevem koliko letih ko se izpusti co2 niso povecali…pa tudi na splosno izkoriscanje zelene energije postaja vedno bolj ucinkovito itd…moramo pa se zavedati da je svet kot ga poznamo mrtev pa naj bo to z vidika tradicionalizma ali pa z vidika narave

     • Rožle

      Ko bo človek dojel, da ni vse v njegovi glavi, potem lahko začnemo govoriti o napredku ..
      Govorim predvsem o duhovnem razvoju ..
      Do takrat si pa lahko le merimo razne IQ-je .. katera je enota zrasla samo v naših glavah .. tako kot je recimo izmišljen čas

     • Resnica

      Duhovno clovestvo ne bo nikoli napredovalo ker bi za duhovni napredek morali spremeniti clovesko naravo kar pomeni da bi morali spremeniti kaj sploh je clovek…duhovno lahko raste samo posameznik druzba ne more ker druzbena duhovna rast pomeni pot v teokracijo kar pa je ena najhujsih vrst totalitarizma…skratka duhovna rast je stvar osebne odlocitve in nikoli ne mores prisiliti ljudi da napredujejo v duhovnem smislu ker kako bos res prisilil cloveka da napreduje ce sam noce

     • Rožle

      No sej .. zato pa smo še vedno na tej točki ..
      – rivalstvo, boj za obstanek, vojne, požrešnost, sebičnost, zavist .. in še kaj

     • Resnica

      Ja ampak nastete znacilnostiso tiste kinas delajo cloveka…clovek je custveno bitje in nemogoceje odstraniti negativna custva iz druzbe…lahko bi probal odstraniti vsa custva kar je pa najhujsa tragedija…probam ti povedati da ljudje smo pozresna sebicna in zavistna bitja in brez teh znacilnosti bi sploh se tezko govorili o ljudeh…nastete znacilnosti so nas delajo tako uspesne kerko vidis da ima nekdo nekaj vecod tebe se potrudis da imas ti vec…brez nastetih zmacilnosti bi clovek se vedno zivel v jami pa naj se se tako grozno slisi

 • totex39

  Takoj zapreti meje, kot je naredila Mongolija, nima nobenega okuženega. Vprašanje je, kaj so prinesli te štirje, ki so v Sloveniji in to samo zaradi nesposobnežev, ki so pri nas na vseh institucijah.

  • Steiermark

   Morda je pa vse to namerno….več virusov, manj penzionistov in ostalih “družbenih zajedalcev”, po marxovo in komunistično!

 • Mademoiselle

  Nujno bi bilo treba sklicati sejo, al je bilo že včeraj prepozno. Ko bodo Slovenske novice dale ven, ki jih bere vecina ovc, da naj si folk začne zaloge hrane delat bo že okuženih par procentov.
  Mislim halo, 2 možna prenašalca pa doma v karanteni, doma!!! Halo??? Pa kdo se dela norca v Sloveniji.

  • totex39

   Sta že prišla druga dva. Verjemite, da so bili na tej ladji vsi okuženi, kajti virus se razvije mnogo pozneje kot so predvidevali, zato bi morali ostati vsi na ladji, kajti ravno oni so veliki prenašalci tega virusa.

   • Mademoiselle

    Itak da so vsi okuženi/prenašalci…to je jasno. Edino slovenskim javnim službam ne. Konec marca stavim, da bo imela slo. izredno stanje.

    Tista iz ministrstva pa: Dobro se počutita in sta optimista. Lol

    • totex39

     Še to je dodala, da z veseljem sporoča dobro novico. Lol

    • Winstonblue

     Izredno stanje konec marca, ko bo že pol obolelih pod rušo. Zal je tako pri nas.

 • Silka

  Šarec nima časa za sklic, ker mu pravkar menjujejo četrto plenico.

 • Stajerka

  V Italiji umrla moški in ženska, doma 50.000 ljudi. Je inkubacijska doba 27 dni?

 • totex39

  Pri nas pa v tem času jokajo, da ni azijskih turistov. Razumi kdo lahko.

 • Stajerka

  komaxxx
  22.02.2020, 10:17:49
  slovenska turistka že danes 22.2.hodi zunaj po slovenjgradcu ko da je prišla iz banovc.

 • neukročen

  Tako velik delež v kritinčnem stanju v Italiji je zato ker ostali sploh niso diagnosticirani in se sprehajajo okoli. Priložnost za to zajeziti je mimo.

  Bi pa jaz brez dvoma tožil do evropskega sodišča slovensko vlado, če bi mi na komercialni polet pripeljala dva evakuiranca iz epicentra.

  • Resnica

   Imeti drzavljanstvo dolocene drzave mora imeti tudi neke ugodnosti…kaj ti bo drzavljanstvo ce nisi upravicen do evakuacije iz tuje drzave…ljudje placujemo davke in v zameno hocemo tudi kaksno ugodnost…ti govoris kot da zaradi bolezni te drzavljani nimajo vec pravic…torej takrat ko ljudje rabijo pomoc drzave je nebi dobili

 • Rožle

  As kej spet nervozen .. ha ha

 • Vana

  Tale je pa svetovna. . . .. . . ” 8:59 Kitajske oblasti so sporočile, da tudi negativni rezultat na koronavirus (uradno ime je covid-19) z nukleinsko kislino, ne pomeni, da človek ni okužen in da ne more okužiti drugega, poroča Global Times.”
  Oprostite, Corona virus gor, ali dol!
  Ampak morate priznati, da rdečkarjem tudi hudič gre na roke !! Ravno pravi čas se je v SLO prikazal s tem virusom !!

 • Foglof Tunek

  HALOZE EXPRESS: NAJNOVEJŠA VEST

  Koronavirus se je pojavil na Trstenjakovi ulica 8, 1000 Ljubljana !!!!… Zahtevati moramo takojšnjo karanteno za vsaj pol leta…brez hrane in pijače, da ta kurčev virus izstradamo do konca !!!

  • ZatonMesecnikov

   Kot tvoji nekoč v Hudi jami? Zamisel ni nova….

 • Antonius

  Pri nas je vsaka bojazen zaradi koronavirusa odveč, ker miličarski minister Poklukar in abortirani predsednik vlade Šarec zagotavljata, da so slovenske meje *vaserdiht* zaprte in zavarovane. Saj iz Slovenije na hrvaško naprimer, še nobenemu šerijatarju ni uspelo pobrisati.

  • Kalabicnikola

   Tovare jedan

  • Joc 52

   blokada je najboljše zdravilo….sploh ne izveš, da obstajajo taki debili

 • Anton

  Prosim brez panike. Nwo elita ima zdravilo. Mi moramo samo soglasno sprejeti njihovo voljo pa nas bodo pustili živeti. Kaj je to? Bel moški obvezno peder, ne sme se pariti s belimi samicami. Bele samice se morajo spariti s črnci in arabci. Sprejem islama. Odprte meje, kot za virus. Ukinitev suverenih držav. Bel moški mora scati sede. Sprejeti dejstvo, da so bili prvotni prebivalci Evrope črnci in arabci.
  Anglija že ukinja monarhijo…

  • Winstonblue

   Žal je čisto možno, da se elitam kaj takega plete v glavah.

  • hajduk

   Zakaj bi kdo sploh razmišljal kaj takega, a so znoreli, to še smešno ni, ne da se takih idej jemati resno.
   Če ti bo slučajno kakšna mlada čita nastavila, se pa nikar ne drži nazaj, ni zapovedano, prepovedano pa tudi ni.

   • Anton

    Nobena čita…. sem že peder.

 • Resnica

  Na novi imate pa vedno neke iz minute v minuto…vcasih partizanske proslavevcasih parade vcasih pa corona virus

 • Vrhovni sodnik

  Velika verjetnost je 27 dni, ker so Avstralcu in Judu, ki so jih Japonci, kot zdrave poslali, ko sta prišla domov so pri njiju odkrili okužbo. Zdaj si pa zamislite, da prvi par, ki je šel s komercialno linijo domov, zboli, koliko sta jih okužila, nista mogla počakati 1 dan, kdo bo odgovarjal.

  • šwarctrot

   Točno tako.
   Lepo je biti minister, premier, …..potovati po svetu, lepe plače domov nosit in poleg imeti še
   kup ostalih ugodnosti…..kje pa je ODGOVORNOST ???

   • čopkovseved

    Na odgovornost ga bo narod poklical. Se mi zmeša, da kdo umre.

   • Steiermark

    Rdeči izmečki imajo samo pravice in privilegije, odgovornost pa je samo za 2. razredne državljane!

  • hajduk

   Nihče, zgleda so odgovorni precenili, da ni tako hudo.
   Brez skrbi, če bo kosila prava kuga, bo karantena povsod, vladala nam bosta pa predsednik in njegova vojska, iz podzemnega bunkerja.

  • čopkovseved

   Ta par je imel zagotovo poseben potni list, da si je lahko plačal komercialni let. Bogatun!!! Zato pa se o njem ne sme govoriti!!!!!

 • Olga101

  Slovence očitno nič ne strezni, saj bi nekateri še naprej volili Šarca!

 • sodnikisozločinci

  Če je ta virus biološko orožje, kdo ga je potem uporabil proti Kitajcem?

  • hajduk

   Po moje mongoli ali pa udbaši od Dalaj Lame.

  • aatiduj

   Nihče…. sami proti sebi – zdaj pa je že po vsem svetu.
   Ko so Kitajci postali gospodarsko močni, so si hoteli podrediti ves svet…… ampak, zakaj
   bomo tudi mi umirali ?
   To ni kuga, ali španska … to je še veliko hujše. :(

 • hajduk

  Zanimivo bi bilo videti simulacijo šitjenja okužbe po planetu, nekdo stalno izvaja teste in vse beleži, da lahko super računalniki ugibajo kaj se bo dogajalo v prihodnosti.

  Lepo bi bilo videti tudi vzpodbudne rezultate, tudi raziskovalni laboratoriji farmacevtskih korporacij imajo polne roke dela, ko delajo študije na pozdravljenih pacientih in razvijajo cepivo proti tej mutaciji. Spomnimo se krize z zalogami cepiva proti Sars, vlade do se rušile ker niso znale organizirati zalog za vse državljane, par mesecev kasneje so cepivo delili zastonj, ko se je epidemija umirila in ga ni nihče več potreboval.

 • etrusk

  Pri nas virusa ne bo , ker je komunistična oblast prepametna. Ni jim vredno se otem niti pogovarjati , svetovati kaj v tem primeru storiti.

  • šmentanamuha

   Komunisti so hujši kot korona virus, zato se jim izogne.

 • Marija

  Naj še kdo reče,da ni pandemije?

 • Van Der Waals

  ilegalci se mirno sprehajajo po slovenji za njih ni omejitev kot ne za korona virus!

 • čopkovseved

  Kako posmehljivo so v januarju sprejemali kitajske turiste, enako pri nas, polna Ljubljana, Bled, sedaj se upravičeno pričakuje izbruh. Narod bo sodil Šarcu!!!!!

 • Novakec1

  Cela slolandija bo ratala karantena za €U, okužene k nam čez mejo pa nobenga ven ne bodo spustil. Elita že pakira kovčke.

  • hajduk

   Kam bodo pa šli, klima je segrela celo Antarktiko, tam bi še prej fasali gripo.
   Lahko bi se izstrelili v vesolje s kakšno rusko raketo, tudi če bi preživeli vzlet, bi jim v par dneh verjetno počila cev od greznice in bi se vsi utopili v lastnem dreku.

 • McBobo

  Pri nas bi sedaj morali ustaviti vsa letovanja v daljne dežele, vse ki vstopajo v državo, pa vsaj telesno temperaturo izmeriti. Ampak pri nas je itak levaško vse brezvezno in fašistično, rasistično razpihovanje sovraštva. Najeb… smo ga. Ptičje gripe in ostale gripe so se predčasno ustavile, tole se ne bo.

  “”””03:00 “Vedno smo trdili, da lahko tudi osebe brez simptomov
  prenašajo virus in okužijo druge. Trdili smo tudi, da je popolna
  izolacija ljudi, ki prihajajo s Kitajske, edini učinkovit način, da se
  izognemo širjenju virusa. Pa so nam dejali, da širimo preplah in da smo
  fašisti,” je dejal virolog Roberto Burioni, poroča Repubblic”””

  • hajduk

   Nihče ni ustavil ptičje gripe, virus je še danes prisoten v Sloveniji, preden je prišla pandemija do nas, se je klima.začela spreminjati in okužba ni bila več tako intentivna. Tudi, če bi bila, gripa sicer podere tudi največkega silaka, ampak saj pod Alpami smo itak neprestano bolani in okuženi, marsikdo bo tudi to korono prebolel kar na nogah, po možnosti v službi.

 • JANEZ GUS

  Ta virus bi bilo treba zanest na rtvs.Ne vem,če se rdečuhe ta virus prime ali so imuni.

 • Hribouc

  ŠARCI DELAJO NA ODPRAVNINAH VES VIKEND, ŠABEDER MIRI Z NAČRTI!

  Koliko potencialnih nosilcve virusov, ki niso še vidno bolni, je danes v avtomobilih,n.pr., recimo samo romunskih registracij, ljudi, ki dnevno migrirajo v Italijo ali ven iz nje v tisočih, peljalo čez Slovenijo, se ustavljalo na pumpah, WC-ejih, na kavicah in, če je slučajno samo eden delavec, ki je bil v stiku, zanesel virus na pustni karneval?
  Kolikšna je statistična verjetnost za danes?
  OK. Recimo, majhna, denimo, 0, 01 %

  Kaj pa teh, že bolnih 130 Italijanov – s kolikimi so bili v stiku, ko še niso bili vidno bolni ?
  S 1500 ljudmi..
  In 1500 jih je bilo v stiku z naslednjimi 5000….itd, itd.
  Kolika verjetnost je, da je samo eden bil včeraj v Sloveniji ?
  Nihče ne ve.Prav.
  Na ladji na daljnem Japonskem je bilo 3700ljudi…
  Od tega so bili , je bilo 6 Slovencev…? HALOJA ?
  Ravnokar Šabeder ploza na 1.programu: Ta moment v Sloveniji ni nobenega obolelega z Korona virusom…pejte spat !
  Srečno, folk!
  —————————————————————————————
  NI RAZLOGA ZA SKRB ALI PANIKO.
  Kaj pa boste postorili do takrat, ko bo huda skrb in morda panika?

  Kje imate bolniško osebje?
  Kje imate postelje?
  Zdravila?
  Dovolj vozil, itd? Mask? HRANE V TRGOVINAH ?
  ————————————————————————————————————-
  Ruknjen narod ima odvratne total neodgovorne idiotske voditelje!!

  • Hanzi

   Imaš prav. Treba je takoj zapreti mejo z Italijo, tako kot sta to storili Avstrija, Francija. Švica, je tik pred tem. Še pred tem, pa zahtevat pojasnilo zakaj ni bilo posnetka g.Kovšce na koncertu Prifarskih muzikantov.

 • Vana

  + + + + + +
  Tudi tole pisanje nekako spada sem
  https://www.portalplus.si/3633/ponovno-milojka

 • Stajerka

  ……zdaj pa mene nekaj dviguje do plafona…….po mojih podatkih in trudu na spletu, NI variante, da v Sloveniji dobiš obrazne maske……JIH NI, v lekarni pravi, da jih tudi grosisti nimajo……tudi Tosama nima zaloge…..
  ……a je šalabajzerski Šarec izpraznil zaloge, da je poslal pomoč Kitajcem……Slovence pa ko jebe????…..še KUPIT si jih ne morem, ne da bi jih dobila zastonj……

  • Rožle

   Kitajsko robo smo nazaj na Kitajsko poslal …
   Uvoz je bil malo dražji .. Izvoz pa praktično zastonj …
   *******
   Ene par poštenih okol kepe si je zaslužil .. on in njegovi lrwaški pajaci

   • hajduk

    Saj je tudi te poslal Pahor, nujne državne rezerve ima čez vojska, ne.vlada.

  • Imperial Commando

   LeviĆarski šalabajzer Šarac je maske poslal Kitajski, ki je največja svetovna proizvajalka teh mask.

  • McBobo

   Še začelo se ni, pa smo že prepuščeni sami sebi in svoji iznajdljivosti. To, da so pa poslali potrebni material tujcem, namesto da bi šparali za lasten narod, je pa za komuniste čisto normalno. Tujci so bili za njih že od nekdaj več vredni, kot domači narod. Člapčevski sindrom na najvišjih nivojih.

  • aatiduj

   Kitajci nam jih morajo vrniti tiste, ki jim jih je naša “brihtna” vlada podarila.
   Ponje naj gre osebno tisti, ki jih je podaril, ker te maske so bile za Slovence in NE za Kitajce.
   Naj se čimprej “spoka” ta nesposobna vlada !

   • hajduk

    Obrazne maske, narejene na kitajskem so jim poslali, idioti.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ne pomaga dosti Čim manj stika, čim dalj od ljudi. In če bomo imeli srečo …

  • hajduk

   Poskusi s čisto ruto ali šalom, če ne veš kje bi jo dobil, vzami eno od stare mame. Samo ne tisto ruto, ki jo ima na glavi, starejši si težko sami kupijo novo.

   • Stajerka

    ….o če bi še moja stara mama živela, bi bila zelo vesela……..okrog rute pa tak, ja, tudi tekstil pomaga, gostejši je boljši je…….ampak je problem, ker maske naj NE bi bile za večkratno uporabo!!!……trenutno še ni panike, Italija je na zaprtih območjih cela v maskah……in ne bo dolgo, ko bo tudi pri nas tako!!

    • McBobo

     Slovenija ne bo cela v maskah, ker so jih poslali kitajcem, po štacunah jih je pa že zmanjkalo, tako da ostanejo samo še stare gate za na glavo.

 • pajot

  Igralnica Perla v novogoriškem Hitu je polna kitajskih gamblerjev.
  Če se bo pri nas začelo,se bo v Novi Gorici.

  • hajduk

   Nak, prvi bodo kaj staknili horsarji, kdo od narkomanov pa razkužuje vrečko, v kateri je prejel droge.

 • Vrhovni sodnik

  Rokce umivat, če boste pa maske rabil, pa kar na Kitajsko po njih, vlada jih je tja poslala, mi jih ne rabimo, smo odporni na virus, so nas 75 let cepil z rdečim virusom in smo preživel.

  • Vladni komik

   Je sem jih na bavu, dober gospodar prvo za sebe poskrbi

   • aatiduj

    PRAVILNO !!!
    Kje in, ali jih imajo še kaj ?

  • aatiduj

   Samo umivanje rok že, ampak je tudi premalo, ker se virus širi že po zraku.
   Primernih razkužil pa tudi ni nikjer več.
   Res smo pripravljeni na izredne razmere – na tem pa dela sam Bog ve koliko lenuhov, ki vlečejo bajne plače zato, da v sili nimamo nič uporabnega.
   Kje so nujne rezerve ???
   Ima vsaj vojska to ?

   • hajduk

    Poskusi s toplo vodo in navadnim milom, še vedno bolje kot kakšno zanič in poceni italijansko razkužilo.

  • Hribouc

   Smo ratali odporni samo na komuniste in udbovce ter na kurbe.

 • Lisjak

  Italija izbrala za karanteno vojašnico Lazzaretto-San Bartolomeo tik ob meji s Slovenijo,mejni prehod Lazaret.(Gorazd Janez Pretnar)

  • hajduk

   Pomeni, ogrožene so počitniške hišice, kjer dopustujejo naši miličniki z družinami in migranti, ki so tam nastanjeni čez mrtvi del sezone, to je pa res grozno.

  • Vana

   Kaj češ. . . . . . dobri sosedski odnosi !!

 • Roy Bee

  Berem na portalih da koronavrus ne sme biti politična tematika. Kdo bi to izjavil?

  • AlternativaZaSlovenijo

   Kdo drug kot idiot.

 • tomven

  “la madre degli imbecilli è sempre incinta…”
  Mati norcev je ves čas noseča!

  • hajduk

   Za vsak objavljen ljudski pregovor, v pristni italijanščini, ti bom dal en + :)

 • AlternativaZaSlovenijo

  Šelebajzarska vlada. Avstrijci zaprli meji z Italijani. Odpovedani vsi vlaki iz Milana.

  • hajduk

   So what, kot da bo tista milijoninka milimetra velika molekula virusa komu pokazala pasoš.
   V mikro kozmosu ni nobenih mej, še gor in dol ne obstajata.

 • hajduk

  Zdaj pa ne vem, to pomeni, da turistična sezona na Hrvaškem letos odpade ali italijanska vlada namiguje italijanov, naj grejo na dopust k hrvatom, enostavno ni več jasno kaj se grejo in kaj bi sploh radi s tem patetičnim medicinskim populizmom.

  V članku manjkata dva bistvena podatka, koliko ljudi je sicer letos umrlo od hude gripe, sploh med brezdomci in mafijo, in pa koliko so bili stari umrli od korona virusa in kako so jih zdravili v bolnicah, preden so jim popustili likvificirani notranji organi.

  • Stajerka

   …..problem je ta, da je potrebno virus čimbolj omejit…..če bi to storili Kitajci, danes ne bi bilo te štale……kar se tiče sezone, do takrat se bo umirilo ali pa bo smrtnost na 10-15%…….če je med odpornimi in vsake svinjarije vajenimi Kitajci 2% umrljivost, potem si lahko misliš kaj bo sledilo Evropi……reakcije vodilnih pa nivoju Kitajcev…….

   • hajduk

    2% od česa, menda ne verjameš, da bo res pomrlo toliko kitajcev.
    V Sloveniji vsako leto umre določen procent bolnikov zaradi raznih grip in drugih vnetij, ali to pomeni, da so vse te okužbe smrtonosne? Sploh ne, statistika dokazuje edino, da še noben človek ni umrl od smrti, čisto vsi bomo šli zaradi ene ali druge bolezni, tudi najbolj zdravi starčki. Smrt pomeni bolezen organizma, smrt ni bolezen, človek sam od sebe nikoli ne umre zdrav, s starostjo pač nekaj prej odpove.
    Kitajci so komunisti, škoda razmišljat kaj se grejo, ker kot narod niso normalni. Živijo pa veliko slabše kot v bosni ali v Albaniji, take bede in umazanije niso videli niti naši najbolj zahojeni kmeti in klošarji. Še 50 let nazaj so ponekod ljudi jedli, nekateri kanibali so še živi. Kitajska je na splošno bistveno bolj razvita od Slovenije, vendar v določenih predelih še vedno živijo kot v kameni dobi, ni za vse.
    Slovenija nima kmetijstva, pri nas pridelamo komaj četrtino hrane, ki jo pojemo, kitajcev je milijarda in pol, vsi nujno rabijo pol kile kruha na dan, jajce.in malo korenčka. To pomeni skoraj milijardo ton moke dnevno, milijardo in pol jajc, vsak dan, čez celo leto, vsako leto. Tretjerazredni slovenci nemalokdaj stradajo, tisoče ljudi so naci komunisti popolnoma uničili, kako je šele tam.
    Tiste butaste karantene popolnoma nič ne pomagajo, čisto nič ne bodo zavrli, vsi bodo staknili gripo, novo in staro, pomaga redna skrb za zdravje, temeljito okrevanje, topli čajčki in domače zeli, kot je recimo ginseng z limono in snrekovi vršički, pa par aspirinov proti migreni in ležanje v topli dobi in čisto nič drugega kot to. Za akutne primere, ko je zaradi slabih razmer in ignorance do lastnega zdravja ali preprosto zaradi starosti in onemoglosti bolezen že zelo napredovala, pa hospitalizacija, antibiotiki, kisikova maska,… kaj več pa.skoraj že ne znajo pomagati, čeprav so pred leti presadili živo glavo iz telesa ene opice na drugo in klonirajo vse živo. Resnica je taka, da niti najsodobnejpa medicina ne zna pozdraviti niti migrene, astme ali alergij, vso tisto nakladanje o čudežnem razvoju je samo propaganda. Ne rečem, da si niso nič prišli gor in ne znajo pozdraviti ničesar, sploh ne, medicina je dejansko zelo napredovala, ni pa niti približno tako sposobna kot nabijajo v medijih in lažejo politiki. Glej, en butast sesalec ne znajo izdelati kot je treba, vse se polomi in crkne, kaj šele najbolj komplicirano živo bitje v znanem vesolju, vsak človek je za današnjo znanost čudo tehnike, kot bi padli na Zemljo iz Marsa.
    Ljudi so zanemarili, reveži blodijo po deželi in počasi gnijejo pri živem telesu, zato imajo epidemije, ker narod žici med ščurki in podganami. Isto velja tudi za Italijo in Slovenijo, le da.v malo manjši meri, sploh pa za hrvaško, kamor ponekod že 30 let ni stopila človeška noga, tisti njihovi ustaši in četniki so se raztepli po rovtah, kjer živijo kot, da država sploh ne ni obstajala. To jih pa ne skrbi, ni na Fox, nikogar ne zanima, ta Korona je svetovni hit in se vsi šponajo z nekimi izrednimi ukrepi, v resnici pa.samo zganjajo poceni popučizem. Dobesedno, kako boš naredil karanteno v vsako slovensko vas, kdo, s čim, zakaj je tega sploh treba, še v Jugoslaviji bi bil to velik logistični problem, ko je šlo pol denarja za vojsko in smo imeli trikrat več zdravnikov ter zdravstvenih domov. Mardikaj se širi pri nas, ja vidiš, da.kmetavzarji vse škropijo z gnojšnico, nimajo zemlje, ne.splača.se jim kompostirat in razkuževat, drek se pa nabira že od dveh krav in bika, s katerimi ne morejo preživeti niti svojo družino. Vse je pokrito s tankim, nevidnim dlojem plesni in mesojedih bakterij, slovenci smo zelo smrdljiv narod, naše zdravstvo velike večine kroničnih okužb sploh ne zdravi, ker lahko ljudje živijo z boleznijo tudi desetletja in po štiridesetem itak redko kdo še seksa.
    Italijani so pa druga pesem, na Sardiniji jim naplavlja na obalo napol razoadla trupla migrantov, vsako leto odkopljejo kako starino, na katero se lepi burbonska kuga in še tiste bolezni iz rimskega cesarstva, vendar večina italijanov živi zelo lepo, pazijo na higieno in za vsak mozolj letajo k zdravnikom, pri njih so zdravilišča in centri za okrevanje polni domačinov, medtem ko lahko slovenci danes samo pe ližemo izložbena okna nekdanjih socialističnih kapacitet. Kar je za italalijana najmanj kuga, naš zdravnik sploh ne pogleda.

 • hajduk

  Ko bo prvi slovenec staknil korono, naj gre prosim kihnit pred vlado in zakašljat v vaški zdravstveni dom.

 • slo apac

  Nic bat, fajonka bo zascitila z svojim zadahom migrante, lgtb in rdece borce ki so se spet zavlekli v gozdove da se ne okuzijo.
  Za svoj slovenski narod se pa je.be politikom glede virusa, sedaj v teh razmerah so za njih pomembni polozaji in da se nakrade cimvec tudi odpravnine so aktualne kraje.
  Na koncu pride pa po partizansko hraber pobeg pred virusom z pokradenim denarjem v tujino.

 • Stajerka

  …in kaj počne Lenarčič – velesposobni komisar EU za krizne razmere……baje ima enormen proračun……a ni to problem unije, ali bodo tudi tukaj določili kvote……
  …..se norca delajo, virus ne izbira in dobili bodo po buči……

 • koza

  v začetku februarja debata o virusu … https://www.youtube.com/watch?v=LxuBEcI2NYc … danes čisto drugačna situacija, moj dragi mora danes v Italijo, v dežurni lekarni mu je hčera kupila masko, me zanima kako bo na meji

 • Ivan Ivanovič

  Nehajte delat paniko. Italijani streljajo s topovi na vrabce.

 • mona lisa

  Naši še pa kar spijo. Zbudijo se samo ko je treba delat svinjarije inko je treba delat proti Janši.

 • pajot

  V kratkem času smo prejeli dva virusa. Corona virus in samdanijanša virus. Za Slovence oba smrtonosna.

 • lokec

  Zakaj ne bi z letali razkužili cel planet kot špricajo proti komarjem, da bi fsi virusi in bakterije pocrkali.

  • sunday

   morda bodo, ampak najprej nas je potrebno razredčiti !!!

 • sunday

  še je kje kakšna maska, da jo pošljemo na kitajsko !!!

  • McBobo

   Jih ni več, vse maske so razprodali in pustili kot že ničkolikokrat lastni narod na cedilu. Spet se bo moral vsak sam znajti.

   • Vana

    Bomo rutice zavezali pred nos. . . . .

 • Hribouc

  ŠARAC
  ŠABEDER
  ERJAVEC
  Kučana, Roterja in Golobiča ni nikjer !
  ——————————————————————————————————————
  Že leta imajo načrte!
  Za razpad sistema.
  Za kaos!
  Da bodo vladali, ko bo narod crkoval pod virusom!

  Janez, nor si , če zdaj prevzameš vlado!

 • Hribouc

  Ex precednika Kučana nihče ne vpraša za njegovo sveto mnenje!
  Nihče nič ne vpraša Francija Zavrla in Golobiča, ki vse vesta?
  Nihče ne najde šemastega Šaraca, da bi v mikrofon še zinil kakšno !
  Kje je Šabeder, specialist za Semenarno Ljubljana – KAJ JE ZDRAVSTO SE MU TUD BLISKA NE !
  —————————————————————————————–
  KUČAN, ZDAJ BOŠ VIDEL KAJ SI NAREDU IZ DEŽELE SLOVENCEV.
  To so rezultati, tu jih imaš na mizi pred seboj -glej se v špegu, če si upaš!

 • Olga101

  Okužene poslat v Murgle, jim bo Štefka čajček kuhala!

  • Rožle

   Tako da imajo vsi okuženi smrt zagotovljeno …

 • Vana
 • Rožle

  4 dni – 7 mrtvih
  8 dni – 14 mrtvih …

  • McBobo

   Zdaj si pa lahko samo mislimo, koliko je na Kitajskem dejansko mrtvih, če je v Italiji samo v 4 dneh 7 mrtvih na 229 okuženih. 3,1% smrtnost.