[Video] Obupana Permanova z lažmi strašila pred Janševo vlado in neusmiljeno napadala Počivalška!

Datum:

V petek je POP TV dosegla novo dno in sicer z oddajo 24ur Zvečer, v kateri je pri voditeljici Suzani Perman gostoval predsednik SMC Zdravko Počivalšek. Permanova je Počivalšku ves čas oddaje nesramno skakala v besedo in ga neusmiljeno napadala, privoščila pa si je tudi nekatere laži. V enem svojih daljših monologov je namreč skušala ustvariti vtis, da SDS in NSi nasprotujeta javnemu zdravstvu in javnemu šolstvu, kar je daleč od resnice. Ti stranki namreč ne zagovarjata državnega monopola po sovjetskem modelu v teh panogah in tudi Počivalšek je njene besede zavrnil kot strašenje. Kot smo na Nova24TV že poročali, so povezave med POP TV in LMŠ očitne, spomnimo naj samo na nekdanjo novinarko Ireno Jovevo, ki je danes evropska poslanka LMŠ. Permanova pa naj bi bila, po besedah hrvaškega raziskovalnega novinarja, v zelo dobrih odnosih z desno roko Marjana Šarca, Damirjem Črnčecem.

V zvezi s pogajanji o nastanku morebitne nove koalicije med Slovensko demokratsko stranko, Novo Slovenijo – krščanskimi demokrati, Stranko modernega centra in DeSUS je včeraj v oddaji 24ur Zvečer na POP TV gostoval predsednik SMC Zdravko Počivalšek, ki je uvodoma povedal, da se “bližamo trenutku, ko bomo zelo hitro ugotovili ali je taka programska vlada mogoča.” Povedal je tudi, da so v zaključni fazi programskih pogajanj in da je potrebno uskladiti nekaj malenkosti, za SMC pa so najpomembnejši skrb za starostnike, torej gradnja domov za ostarele, stanovanja za mlade družine, reševanje problemov v zdravstvu, predvidljivo in konkurenčno poslovno okolje ter dokončanje že začetih pomembnih infrastrukturnih projektov.

https://twitter.com/JakaDolinar2/status/1230998409806479363?fbclid=IwAR1eyWOibW_6oKAY_1EO6fsfx25L1Z4r4INTjN3KJPAiy7FuoqKqpHvxwDs

Zadirčna Permanova neusmiljeno napadala Počivalška in mu skakala v besedo
A že na samem začetku Počivalšek ni bil deležen korektne obravnave zadirčne voditeljice Suzane Perman, ki mu je nesramno skakala v besedo, v nadaljevanju pa si je privoščila tudi daljše monologe, ki so močno presegali čas, ki ga je imel Počivalšek na voljo za odgovore: “Zakaj kar naenkrat po letu in pol tak preobrat v SMC? Vemo, kaj pravi vaš ustanovitelj Miro Cerar. Kaj se je spremenilo v letu in pol, razen seveda vi, kot predsednik te stranke? Je to vaš osebni projekt, da zdaj pa greste v vlado, ki bi jo vodil Janez Janša? Ker denimo pred letom in pol te opcije niste imeli, ali zdaj ste spoznali, da je gospod Janez Janša vreden zaupanja. Sploh vi, vaša SMC je takrat, ko je bil Janša v zaporu, mu odvzela mandat, vaš poslanec vodi preiskovalno komisijo o domnevno spornem financiranju SDS in še in še bi lahko naštevala. Kaj se je zgodilo?” Počivalšek ji je pojasni: “Vseskozi sem jaz kot takrat še poslanec, potem kot minister te druge vlade zagovarjal, da se moramo pogovarjati z vsemi, ki so izvoljeni v parlament. Potem, ko sem postal predsednik stranke SMC v oktobru lanskega leta, sem vseskozi poudarjal, da bomo stabilen člen te vlade, smo to tudi bili in vseskozi sem tudi povedal, da, če bo to vlado kdo pač razrušil, da bomo naredili vse, da najdemo možnost oblikovanja vlade, ki bo pa lahko projekte dokončala in to tudi delamo.”

Suzana Perman in Zdravko Počivalšek (Foto: posnetek zaslona)

Permanova po vzoru 75 psevdointelektualcev z lažmi strašila pred novo vlado
V nadaljevanju si je Permanova privoščila tudi številne laži: “Koalicijske pogodbe še nimate, kdaj jo pričakujete in pa predvsem, če pravite, da niste za ta blokovska deljenja, da boste skrbeli v morebitni prihodnji vladi, da ne bo prišlo do ideologije. Glejte, samo pri javnem zdravstvu, SMC zagovarja javno zdravstvo, javno šolstvo. Tukaj se postavlja vprašanje, kako boste denimo zagotovili ustavno odločbo glede financiranja zasebnega šolstva. Kako boste zagotovili javno zdravstvo, če vemo, da prav SDS in pa tudi Nova Slovenija po tiho skuša nekako sprivatizirati zdravstvo, na način, da bi tudi morda v prihodnje ukinili javno zdravstveno blagajno, prenesli denar na privatne zavarovalnice, kako gre to skupaj, gospod Počivalšek. Že programsko bi utegnili imeti težave, kje so šele kadri?”

Zdravko Počivalšek (Foto: posnetek zaslona)

V nasprotju z zavajajočimi in lažnivimi trditvami Permanove, se tudi SDS in NSi zavzemata za javno zdravstvo, pri tem pač ne zagovarjata monopola države po sovjetskem modelu na tem področju, kot je značilno za levičarske stranke. Spomnimo tudi, da SMC v Državnem zboru ni podprla novele zakona o financiranju izobraževanja, ki jo je pripravil Jernej Pikalo. Zakon bi sicer le še povečal segregacijo otrok zaradi ideoloških predsodkov do zasebnega šolstva in okrepil težnje po ohranitvi državnega monopola v osnovnem šolstvu, ki onemogočajo staršem, da enakopravno izvršujejo ustavno pravico do izbire pri vzgoji in izobraževanju svojih otrok v osnovnošolskih javnih programih, ki se jih morajo otroci obvezno udeležiti.

Tudi Počivalšek je bil zgrožen nad vodenjem Permanove in je njene besede označil za strašenje: “Tukaj strašite javnost vnaprej. SMC, če bo v taki vladi, bo branik javnega zdravstva in javnega šolstva. Brez javnega zdravstva in javnega šolstva take vlade ne bo. To je samo eden in edini možen odgovor.”

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala Klopčič: Ljudje, ki spreminjajo spol, ne bi smeli biti zaposleni v šolstvu

S spletno komentatorko Zalo Klopčič smo se pogovarjali o...

Matjaž Han je novi predsednik SD

Matjaž Han je novi predsednik Socialnih demokratov. V drugem...

Vili Kovačič želi odpraviti neustavnosti referendumskega zakona

Vili Kovačič je na Ustavno sodišče RS vložil pobudo...

Tretjina azilantov v Avstriji je povsem nepismenih

Kar dve tretjini migrantov, ki so jim lani v...