Je Erdogan nad sovražnika Gülena poslal atentatorja?

Erdoganov sovražnik št. 1 Fethullah Gülen.

Varnostnik turškega pridigarja Fethullaha Gülena, ki ga ZDA kljub zahtevam turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana ne želijo izročiti Ankari, je v sredo sprožil opozorilni strel, s katerim je pregnal oboroženega vsiljivca, ki se je skušal približati hiši. Vsiljivec je nato pobegnil, še preden je prišla policija.

Novico je medijem sporočila organizacija Zavezništvo za deljene vrednote s sedežem v New Yorku, ki promovira Gülena v ZDA. Vsiljivca do večera še niso našli.

Gülen že 20 let živi v gozdnatem območju Pensilvanije v okolici Saylorsburga, in sicer v letovišču turške islamske skupnosti z imenom “Center za čaščenje in počitek zlate generacije”. Tam je na varnem pred Erdoganom, ki zahteva njegovo izročitev, ker mu med drugim pripisuje odgovornost za neuspeli državni udar leta 2016. Gülen obtožbe zanika.

Erdogan naj bi skušal Gülena tudi ugrabiti, kar naj bi naklepal s pomočjo nekdanjega svetovalca za nacionalno varnost ZDA, generala Michaela Flynna, ki ga je moral predsednik ZDA Donald Trump odpustiti zaradi laganja o stikih z Rusi.

Recep Tayyip Erdogan (Foto: EPA)

Erdoganovi podporniki pogosto protestirajo okrog letovišča v gorovju Poconos, Ankara pa odločno zavrača obtožbe o poskusu ugrabitve. Državni udar proti Erdoganu je zahteval 250 življenj, okrog 2 tisoč ljudi pa je bilo ranjenih. Erdogan je dal aretirati najmanj 160 tisoč ljudi, okrog 170 tisoč javnih uslužbencev pa je ostalo brez službe.

C. Š.

 • Olga2345

  Titovi in Kućanovi udbaši so tako morili po Evropi in svetu! Komunizem=islamizem!

 • xtc

  Tegale Ferdota bo moral nekdo skrajšti za tisti njegovi odvratni islamistični kirbus.

  • KAPIBARA

   Ferdo ??

 • KAPIBARA

  Osnovna+ prva napaka: Nikoli se NE ustreli prvi opozorilni strel..
  Opozorilni strel je VEDNO DRUGI.. !!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!