Južnoafriška vlada najavila, da bodo z razlastitvijo belcev nekoliko počakali!

Foto: Twitter

Zakon, ki bi južnoafriški vladi omogočil zaseg zasebnega zemljišča brez odškodnine, je bil zavrnjen s strani odbora za javna dela do izvedbe nadaljnje študije, je sporočil Afriški nacionalni kongres. 

Leta 2015 je Afriški nacionalni kongres predlagal ustavni amandma, ki bi omogočil, da vlada zaseže in razporedi zemljo brez nadomestila lastniku. Osnutek, ki zaenkrat še ni bil sprejet, je sprožil širše mednarodno ogorčenje in pogoste primere poročanja o izvajanju nasilja nad belimi Južnoafričani, vključno z umori.

Predsednik odbora za javna dela Humphrey Mmemezi je izpostavil: “Če se mi kot parlament o tej zadevi odločimo prisluhniti prebivalcem Južne Afrike, lahko nato zakon brez dvoma naslovimo nazaj na parlament. Nismo imeli druge izbire, zato smo naredili, kar smo.” Ne glede na to pa je Afriški nacionalni kongres ponovno poudaril svojo zavezanost nadaljevanju spornega programa zemljiške reforme v državi.

Foto: iStock

Vladajoča stranka želi zemljo, ki je v rokah belih kmetov, izročiti črnskemu prebivalstvu. Od konca apartheida dalje, konkretneje od leta 1994 dalje, je Afriški nacionalni kongres sledil modelu “pripravljenega prodajalca, pripravljenega kupca”. V skladu z načrtom je vlada kupovala zemljo od belih posestnikov in jo razdeljevala med črnce. Kakorkoli, program zemljiške reforme ni prinesel rezultatov, ki si jih je želel Afriški nacionalni kongres. Južnoafriški predsednik Cyril Ramaphosa je ta mesec napovedal, da bo njegova vlada spremenila ustavo in omogočila razlastitev brez odškodnine.

Afriški nacionalni kongres navaja, da ima bela manjšina v državi več kot dve desetletji po koncu apartheida še vedno večino zemlje v svojih rokah. Veliko kmetijskih zemljišč v Južni Afriki je v lasti bele manjšine – Afrikanerjev, ki so potomci nizozemskih in angleških naseljencev. Nekdanja britanska kolonija je leta 1948 uvedla politiko striktne rasne segregacije, znane kot apartheid, ki je bila formalno ukinjena leta 1994.

Foto: Twitter

Zanikajo obstoj razširjene ali sistematične kampanje za ubijanje ali izgon belih kmetov
Aktualna vlada zanika, da poteka razširjena ali sistematična kampanja za ubijanje ali izgon belih kmetov, vendar trdi, da je potrebna velika prerazporeditev, da se popravi zapuščina kolonializma. Sicer se je večina Afrikanerjev že odselila, kar 15 tisoč Burov je namreč izrazilo zanimanje za naselitev v južnem delu Rusije.

Poročali so o povečanju nasilnih napadov na kmete v Južni Afriki. AfriForum, skupina za varstvo človekovih pravice, navaja, da se je dogodilo 74 umorov na kmetijah in 638 napadov, ki so bili večinoma uperjeni proti belim kmetom. Južnoafriški uradniki so prejšnji teden domnevno zasegli dve kmetiji lastnikoma, ki sta zavrnila sprejem nadomestila, ki ga je določila vlada.

H. M.

 • Zgornji

  Skoraj brez pomena . Aja, no, ja , edinole , da jim dajo samo malo več časa, da v miru pridejo domov – Ven iz Afrike – Kajnove dežele, če hočejo preživeti Konec Sveta . In tudi Črni bratje bodo z tem dobili malo več časa za vrnitev v svojo rodno domovino – Afriko – Kajnovo deželo , zato , da ne bodo pomrli pred Koncem Sveta v naslednjem desetletju . Lp do tedaj .

 • Franc Šink

  Spet bo potrebna križarska vojna.

 • Antonius

  Južna Afrika se odpravlja na pot Zimbabveja. Tudi kmetijstvo potrebuje izobražene ljudi. Izobrazba mora odločati, kako in kaj bo delala motika in ne obratno, kot so se odločili v Zimbabveju.

  • sašo

   Kaj pa pričakuješ od Afričanov, pamet ?

 • Caetano

  Tudi k temu je verjetno najvec
  prispeval Trump medtem ko je Obama podprl marksiste iz ANC.

 • Caetano

  Zanimivo se pa beli kmetje vsaj zavedajo, da je nekaj hudo narobe, ce se tako povecuje stevilo umorov in napadov. V Evropi kjer prav tako narasca stevilo zrtev jihada in islamizacije nas pa filoislamisticni propagandni stroj skupaj z Muslimansko bratovscino prepricuje, da je vse v redu ali pa kvecjemu, da naj se tega navadimo.

 • sašo

  Zoper belce se tam vrši odkriti rasizem s poboji, ko v ZDA bel policist ustreli temnopoltega roparja so rasistične gonje proti policiji na vrhuncu in rasistična nasilna zborovanja črnih panterjev , pa nihče tega ne obsoja, kot zdaj ne obsojajo rasizem ki se dogaja v J . Afriki .
  Belci bi se mogli iz J . Afrike izseliti ( vabita jih Avstralija in Rusija ), spakirati mehanizacijo in vse požgati za seboj . Afričani pa če bi bili načelni, bi odvrgli belska oblačila, bi prenehali voziti belske avtomobile, bi odvrgli belske telefone, žlice, vilce…in bi se naj spravili živeti v butane bajte, na pol nagi in lačni.

  • ZatonMesecnikov

   Predvsem pa uporabljati medicino belega človeka in njegovo pomoč v hrani, ki je povzročila, da so se enormno namnožili…

  • exposingthetruth1111

   Temu se reče Kulturni marksizem – neskončni rasizem do belcev, za družbo brez kakeršnekoli morale, poveličuje se oportunizem, koristolovja-keš p***e, poveličevanje gejev, lejzbik, transgenderjev, brezspolnikov(unisex), transev, zoofilije, pedofilije, samo vprašanje časa kdaj bodo začeli smatrati nekrofile za normalne…..itd.

   z dvemi besedami: Dekadentna družba.

 • Caetano

  Na filoislamisticnem in levicarskem trobilu Rtv mmc pa seveda dolgo pridiga v prid marksistom iz ANC. Seveda ob jasnem molku o pogromih nad belci.

 • Olga2345

  NIKOLI ne zaupaj LEVIČARJEM!

 • xtc

  Realno opicam ne rabi nič ,kar jim ,daš so le opice pa naj bodo črne ,rdeče ali šekake marxistične.
  Skratka lahko jim ,date zlato,diamanete ali bilo kaj,ves to spremenijo v d***** in izničenje.