Kako socialisti s pomočjo Macrona in Merklove fantazirajo, da bi po zgodovinskem porazu prevzeli mesto predsednika Evropske komisije

Foto: FB

Socialisti so na evropski ravni dosegli novo dno. Po velikem porazu na volitvah so po dogovoru Macrona in Merklove skušali prevzeti mesto predsednika Evropske komisije. To možnost je podprl tudi premier Šarec, ki je na enak način tudi sam prišel do oblasti v Sloveniji, a ideja je nazadnje naletela na močan odpor. Med drugim so ostro nasprotovanje izrazili predsednik SDS Janez Janša, madžarski premier Orbán ter države višegrajske četverice, že popoldne pa je postalo jasno, da Timmermansa EPP ne bo podprla.

Evropski socialisti so skušali izigrati demokracijo in si kljub svojemu velikemu porazu na zadnjih evropskih volitvah skušali priboriti mesto predsednika Evropske komisije, ki bi ga zasedel njihov spitzenkandidat Frans Timmermans. Volivci smo sicer pred včerajšnjim vrhom Evropske unije pričakovali, da bo položaj predsednika evropske komisije zasedel Manfred Weber, spitzenkandidat Evropske ljudske stranke (EPP), ki je na evropskih volitvah zmagala. EPP bi tako prejela katero izmed drugih vodilnih mest v EU, kar je po poročanju STA sprejela nemška kanclerka Angela Merkel, prav tako bi se s takšno rešitvijo strinjal francoski predsednik Emmanuel Macron. Slednji naj ne bi bil pripravljen na to, da bi predsednik komisije prihajal iz Nemčije, opozoril pa je med drugim na geografsko ravnotežje ter željo, da bi vsaj dva izmed vodilnih položajev v EU zasedli ženski.

Tako kot v Sloveniji so socialisti želeli tudi na ravni EU vladati kljub izgubljenim volitvam
“Zdaj smo videli nek predlog. Za moje pojme to ni slab predlog. Tudi če bi se tako zgodilo, je to kar dober predlog,” je možnost, da Timmermans prevzame vodenje komisije komentiral predsednik vlade Marjan Šarec. Kot poroča STA, je Šarec glede konkretnejših vprašanj povedal le, da je težko ob prihodu na vrh opisovati podrobnosti. Pri tem sploh ne gre za presenečenje, če pomislimo na to, kako je Šarec prišel do položaja predsednika vlade v Sloveniji. Kljub velikemu porazu na volitvah je okrog sebe zbral koalicijo, ki ji je skupno le to, da nasprotujejo Slovenski demokratski stranki, in tako zasedel položaj. Na to je prek družbenega omrežja Twitter opozoril tudi predsednik SDS Janez Janša: “Socialistična pravljica s Timmermansom se je danes končala. Povsod so enaki – izgubijo volitve, a kljub temu želijo vladati.” In to kljub temu, da je predlogu nasprotovalo 11 držav članic.

Evropska politična skupina Renew Europe sicer nasprotuje sistemu spitzenkandidatov, a kot možna kandidatka za najvišji položaj EU iz te skupine se je uveljavila Margrethe Vestager, ki je bila pred tem evropska komisarka za konkurenčnost. Da Vestagerjeva glede na stališča ni najbližje Šarcu, je bilo jasno že dlje časa, med drugim je Evropska komisija vztrajala pri privatizaciji bank, ki so v času krize prejele državno pomoč. Renew Europe je sicer bivša skupina ALDE, ki se vsaj na evropski ravni očitno ne izdaja več za liberalce.

Foto: printscreen

Po posvetovanjih je postalo jasno, da Timmermans nima podpore EPP
Že prej je bilo jasno, da tej socialistični pravljici nasprotuje tudi višegrajska četverica, po posvetovanjih na ravni EPP pa je popoldne postalo jasno tudi, da Timmermans nima podpore voditeljev in predsedstva te politične skupine. Kot je za medije povedal hrvaški predsednik vlade Andrej Plenković, glede tega v okviru EPP obstaja jasen in trden konsenz, povedal pa je tudi, da glede na razvoj dogodkov pričakuje dolga in težavna pogajanja. Nasprotovanje kandidatu EPP Webru je ob tem označil za neutemeljeno in za izgovor, da predsednik komisije ne bi bil iz EPP.

Andrej Plenković (Foto: STA)

Madžarski premier Orbán predsedniku EPP Daulu poslal pismo
Tudi madžarski predsednik vlade Viktor Orbán je odločno nasprotoval možnosti, da bi mesto predsednika komisije zasedel socialist Timmermans, kot sta se očitno dogovorila Macron in Merklova. Glede tega je predsedniku EPP Josephu Daulu poslal pismo, v katerem je poudaril, da bi bila morebitna podpora Timmermansu s strani EPP resna in zgodovinska napaka. Za to je Orbán navedel tri razloge, in sicer kot prvo, bi bilo to za EPP ponižujoče. Kot drugo, bi EPP s podporo Timmermansu popolnoma spodkopala svojo avtoriteto in dostojanstvo v mednarodnem prostoru. Kot tretje, bi to predstavljalo izdajo volivcev, ki nacionalnih strank, članic EPP, na volitvah niso podprli, da bi najpomembnejše mesto predali največjim nasprotnikom. Morebitna podpora Timmermansu bi po Orbánovih besedah privedla do samouničenja EPP.

Rok Krajnc

 • JANEZ GUS

  Tam je malo drugače od naše vukojebine,ki lahko nakateatralna mona,ki volitve zgubi,vodi vladoali neke barabe,ki niti na listi niso bili izvoljeni,postanejo ministri.Šlosarska tradicija kar traja in traja.

 • resnicaboli

  Ampak levičarji še kar vrtajo pogajanja so še v teku. Sicer pa Merklova se je strinjala sreča da so v EPP tudi drugi ki imajo več pameti in so jo ustavili tudi Janša ima zasluge za to.

 • AlojzZ

  Janez Janša: “Socialistična pravljica s Timmermansom se je danes končala. Povsod so enaki – izgubijo volitve, a kljub temu želijo vladati.”

  Tu se vidi, da gospod Janez bolj sodi med šolarje iz Kumrovca, kot pa med demokrate. sicer bi pisal tako: “Socialistična pravljica s Timmermansom se je danes končala. Povsod so enaki – niso izbrani, a kljub temu želijo vladati.”

  • zokispoki

   Ti pametnjakovic bi lovil za besede, kenede !

  • if

   JJ je povedal prav, vaše besede so smetnjaškega tipa.

  • pajot

   gospod Janez je zate Gospod,teslo.

 • Franc Šink

  Socialisti vedno mislijo da brez njih ne gre.

 • bubamara

  Slovenska vlada vedno podpira tiste, ki obljublja med in mleko za nič dela. Enako velja za Slovensko volilno telo.

 • branči

  kmečki knedlni imajo drugačen okus, kot mestna mineštra! vedno več je takih, ki imajo poln kufer odvajanja davkov za sončno populacijo in otroke cvetja!

 • Felikss_AH

  Vsiljevanje Timmermansa ter podpora s strani Merkel – Macron kaže na vzorec o katerem Slovenska javnosti nima blage zveze… kdo so sile ki iz Globoke Sence krmilijo politično sceno, poleg ZDA tudi v EU. To so Židovske organizacije kot EJC (European Jewish Congress) na primer… predvsem pa mogočne Finančne strukture kod Goldman Sachs z njihovimi ljudi na čelu Evropske Centralne Banke. Predsednik te Banke je Mario Draghi ki je bil v Goldmanu od 2002 – 2005 in je bil ocenjen od Forbsa kot – osma najbolj vplivna oseba na svetu. Leta 2015 ga je Fortune ocenil kot drugega najpomembnejšega svetovnega liderja

  Kaj je EJC tu – https://eurojewcong.org/ – ne skrivajo nič… poleg tega je to edina nacija ki ima tako organizacijo v EU. Naslednja je EJA (European Jewish Association) ki je krovna organizacija naslednjim stoterim organizacijam… šok lista je tu – https://www.ejassociation.eu/organizations/

  Timmermans je Nizozemec… tam se je pa koncentracija Židovske moči začela še od časa ko so bili izgnani iz Britanije leta 1290 z Uredbo o Izgonu kralja Edward-a I Angleškega in so se umaknili na Nizozemsko. Nazaj ih je spustil Oliver Cromwell leta 1650 na “prošnjo” (po mojem finančno intervencijo) prominentnega rabbia Menasseh ben Israel-a iz Nizozemske… in od takrat se začenja tudi vzpon Dinastije Rothschild.

  • Felikss_AH

   DODATEK 1

   Merkel in Macron ter bivši predsednik Sarkozy so Ashkenazimi… s tem da je Macron kot bankir Rothschildov človek. Timmermans izjavi – “There is no Europe without Jews” – http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/229397 – Na nagovor teh organizacij je Timmermans kot podpredsednik Evropske Komisije odprl pozicijo “Antisemitskega Carja” ki bo skrbel o tej problematiki – Jewish groups welcome announcement by Timmerman of EU anti-Semitism ‘czar’ – https://www.jpost.com/Diaspora/Jewish-groups-welcome-announcement-by-Timmerman-of-EU-anti-Semitism-czar-419873

   Potem je tu Soros o katerem že vsi vrabci vedo vse… in imamo še javno priznanje Barbare L Spectre o Židovski vodilni vlogi pri Multikulturalni “preobrazbi” Evrope. Timmermans uradno – “Without Jews, Europe has no future” – https://www.jpost.com/Diaspora/EU-official-Without-Jews-Europe-has-no-future-388688

   Torej… a je treba ugibati zakaj in na čigave “želje” Leve sile rinejo Timmermansa na položaj Predsednika Evropske Komisije?

   • Felikss_AH

    DODATEK 2

    Če ta dva komentarja izgineta potem je jasno da se o tem ne sme govoriti in pisati. Ali bo robot-intervencija Disqusa “spamirala” oba… ali pa bo “notranja kontrola” dobila klic… verjetno so pa smernice kako v takih primerih že kar trajnik

    Še ni rečeno da so se Socialistom “želje” razblinile!… počakajmo in bomo videli…

    • ljubinica

     Tudi desnico kontrolirajo Judje.
     V ZDA Judje kontrolirajo senat in kongres in Belo hišo. Pa seveda medije (desne in leve), univerzo, Hollywood, bančništvo, YouTube in Google ……
     Zadnje čase me zanima “judovsko vprašanje ” in sem popolnoma šokirana …
     Na YouTube so ravnokar opravili veliko čiščenje, a se se vedno najdejo šokantne informacije o resničnih vladarjih sveta …
     Gledam npr. TruNews, Know More News in druge….
     Poslušam predavanja ortodoksnih Judov v sinagogah in odprl se mi je čisto drug svet. Začenjam razumeti, zakaj so bili Judje skozi vso zgodovino od vseh narodov osovraženi.

     • Felikss_AH

      Pohvalno!

      Sicer pa tudi ti si ena redkih ptic… ne samo za Slovenijo… celo na tem portalu ih ni veliko ki se im lup pozanimati se za te zadeve. Zato bi ti predlagal da si pogledaš tu – https://disqus.com/home/discussion/nova24tv/o_poglejte_kako_ideoloska_je_postala_matura_iz_anglescine_od_dijakov_na_visjem_nivoju_zahtevali_poro/#comment-4499290048 – kjer sem že naši kolegici Nata postregel z nekaj zanimivih linkov… še posebej ta zadnja dva sta izjemno bogata s podatki. Iz teh dveh skupaj z obilom kvalificiranih komentarjev imaš praktično vse kar je za vedeti na to temo

     • xtc

      No samo nekaj v tvojem “bogatem” zakladu-samo pobrisali te pa niso kljunb “nadpovprečnem “IQ?Kako komentiraš to?

     • Lewgd

      Disqus ti pod floskulo “spam” takoj likvidira komentar če njihov “robot” zazna določene besede in imena nedotakljivih. Pri vrhu liste so im besede “sovražnega govora” kot bankster, zionist, holohoax, kike, nigger, fagg, in td, ali pa “zoprni” im naslovi z linki na “nesramne” članke o teh temah. Domnevno ko portalov admin odstrani komentar maš pa oznako removed.

     • Felikss_AH

      Ja bo kar držalo… kadar mi kaj “spamirajo” se zgodi v kakšni minuti… celo trenutno. Mislim pa da funkcijo spam uporabljajo tudi moderatorji… vendar takrat preteče več časa od objave pa do “šunkanja”

     • Lewgd

      Še huje bo, tudi wordpress je postal picajzlast, pred več kot enim letom so nam likvidirali en super blog, saboter365 kjer smo lahko nabijali do mile volje. Ni nas blo veliko a je scena bla cool. Tam so se proti koncu redno obešali užaljeni faggi, mazziji in nigri in tulili kakšni da smo in je skoraj ziher intervenirala banda iz ADL in je blo konc zabave.

     • Felikss_AH

      Pa še en trik je na disqusu ki ga zlorabljajo dežurna Levuharska krdela z funkcijo down-rave… in kot pravijo na disqusu s tem pritegnejo pozornost moderatorja in pol ta pretehta za palec dol ali gor. Mislim pa da je dežurna pederija še bolj agilna od Levodrekcev

     • Lewgd

      To sem tud sam opazu, mavrični znorijo k stekli cucki, ko ih jebe. Kaj je pa s tem picajzlom spodaj ki mu tvoj IQ neki ne štima

     • Felikss_AH

      Ma neki brezzvezni prcknedl… klasičen nobody

 • tohuvabohu

  Kdo je pa Ograjenška kej prašu?

  • lokec

   Trump in papež.

 • marker

  Plačanci Georga Sorosa ne smejo vladati EU.

 • večni srb

  Aja, potem še ne pride Weber, Janša bo moral počakati še ene volitve.

 • Ryuk

  Lokalna raven: Župan postane zmagovalec lokalnih volitev.
  Državna raven: Premier postane zmagovalec državnozborskih volitev.
  Evropska raven: Komisar postane zmagovalec evropskih volitev.

  Demokracija vedno manj pomeni v Sloveniji, po novem pa tudi v Evropi, kjer si stolčke delijo predvsem poraženci.

 • ludvig

  ..mislim da bo bodoči Evropski parlament, odlično deloval, če ne bo zraven socialnih demokratov…

 • Stric iz ozadja

  V bistvu sta tako EPP kot S&D doziveli zgodovinski poraz, saj prvic sami skupaj nimata vec vecine.

 • xtc

  Tukajle se bom namerno izignil nekaterim prepotentnim komentatorjem,ki očitno sebe in svoj e mnenje znatno precenjujejo,kot da so neki možgansko mnenjski trusti.

  dejstvo je ,da se Evropi ,dogaja 33-39 v zrcalni obliki nacional socializma in identično temu kar je napocedal Churchill.
  Dejstvo je ,da se hočejo socialisti na vsak način prikopati do oblasti s pomočjo podtaknjencev po desnih strankah in pod krinko zelenih(gre za navadne socialiste) in s pomočjo anarholiberalov (ALDE),ki so jih prevzeli od znotraj. Ne si zatiskat oči,da so Socialisti že takoj po volitvah napovedali prevzem EK z podporo,Zelenih,lskrajno levičarskih strank in Alde ter dela izdajalcev iz EPP in to se verjetno utegne zgoditi,velika sreča za EU je,da nimajo skupne vojske in policije in da Briti odhajajo,sicer nebi bilo izključeno,da bi se levaki spomočjo multi kulti Bruseljsko birokratske mafije EU oblasti skušali polastiti z pučem,kot je že grozil Timmermans,ker tega ni,te moči pač nimajo,zalo verjetno pa se bo poizkušalo z SLO modelom Kučan izkanja izdajalcev v EPP in oblikovanjem socialistične vlade.
  Definitivno pa je prihod na vrh EK in pommbnih inštitucijsocialistov pomeni za EU isto kot prihod v Reichstag njihovega brata po socializmu Adolfa,le da v zrcalni podobi,začel se bo pogrom nad vsemi tistimi,ki se ne strinjajo z njih agendo,poizkusi strmoglavljenja vlad v Italiji in Višegrajcih ter lov na stranke,ki se ne strinjajo z njih agendo,torej multikulti socialistično fašistični4 Reich in razpad EU.
  Orban je zelo dobro opozoril ,da je Timmermans Levi Adolf,začetek konca EU,kar tudi prihaja in Orban in Višegrajci ter Briti sedaj jasno vedo,ta Timmermans pomeni vojno in da je treba spokat kufre iz EU.
  Definitivno pa je jasno ,da je z EU bolj ali manj konec saj bo prepir le naraščal,namesto ,da bi se EPP pogovarjal tudi z Bruslje skeptiki raje rine EU v vojno.Dogovora pa ne bo,preje bi kazalo ponoviti EU volitve.

  • Stric iz ozadja

   EPP + ECR + ID = 317 sedezev (za vecino je potrebnih 376), tako da se vedno rabijo nekoga zraven. Socialisti so bili pa ze sedaj na oblasti kot del velike koalicije EPP + S&D + ALDE.

   • xtc

    Rešitev so Bruslje skeptiki za boljšo EU,niso prijetni so pa zdravilni.

 • Valter BraniSlav

  Tito vrni se in naredi red!!!
  Tvoje ljudstvo brez tebe noce ziveti!!!

  • branči

   sploh pa v ameriki! očitno pogrešaš rdećo subvencijo – nekdaj in nikoli več!

   • Valter BraniSlav

    Od Rdece zvezde sem dobil najboljso subvencijo: PROST DOSTOP DO IZOBRAZBE

  • xtc

   Hvala bogu ,da je zgnil še živ ampak 40 let prepozno,narod bi bil osvobojen.

   • Valter BraniSlav

    Tudi ti bos nekoc samo gnijoce truplo

   • Valter BraniSlav

    Osvobojen pred kom?
    Pred Stalinom?

 • Slovenka

  Exempla Sloveniae trahunt.
  Slovenski zgledi vlečejo.