fbpx

Kanadski feministični premier Justin Trudeau je v resnici spolni nadlegovalec

Kanadski "feministični" premier Justin Trudeau ujet na delu (vir: twitter)

Nedavno je na površje priplaval uvodnik, v katerem je uredništvo Advancea obsodilo spolno nadlegovanje ene od njihovih novinark s strani kanadskega feminističnega premiera Justina Trudeauja.

Po poročanju Creston Valley Advancea je Trudeau mladi ženski rekel: “Žal mi je. Če bi vedel, da poročate za nacionalni časopis, ne bi bil tako direkten.” Njegov odnos do novinarke razkriva njegovo licemerje. Medtem, ko se sam razglaša za velikega feminista, nima nobenih zadržkov, da bi izrabljal ženske, ki so v šibkejšem položaju.

Uredništvo Advancea, ki je pred 18 leti obsodilo Trudeajevo ravnanje, je takrat sina nekdanjega premiera Pierra Elliotta Trudeaua okrcalo zaradi pomanjkanja samozavedanja v javnosti. “Mar ne bi sin nekdanjega premiera moral biti bolj pozoren na pravice in krivice, ki se godijo v družbi?” so se spraševali. “Se ni skozi številne izkušnje v življenju naučil, da grabljenje neznanih žensk ni del primernega obnašanja, ne glede na to, kdo je ona, kaj je njeno delo ali od kod prihaja?”

Trudeau, ki velja za enega od glasnih zagovornikov tako imenovanega #MeToo gibanja, je lansko leto napisal esej, v katerem starše nagovarja, naj svoje sinove vzgojijo v feministe. Zakaj bi starši poslušali nasvete nekoga, ki se sam identificira s to oznako, medtem ko nadleguje ženske, je dobro vprašanje.

Da Trudeaujev občutek za prioritete umanjka, potrjuje tudi dejstvo, da sredi pogajanj z ZDA glede carin in trgovinskega sporazuma NAFTA sam razmišlja, kako bi za glavno prioriteto na srečanju voditeljev G7 ta teden v Quebecu postavil vprašanje o enakosti spolov.

Ivan Šokić