Katalonija po referendumu, ki ga “ni bilo”: Danes je Španija sramota Evrope! Zaradi policijske represije najmanj 761 poškodovanih

(Foto: epa)

Število ranjenih zaradi nasilja policije nad udeleženci današnjega referenduma za neodvisnost Katalonije še naprej narašča. Kot je zvečer sporočilo katalonsko ministrstvo za zdravje, je poškodovanih 761 ljudi, večinoma v Barceloni. Dve osebi sta v kritičnem stanju, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Medtem pa je španski premier Mariano Rajoy dejal: “V Kataloniji danes ni bilo referenduma, s tem, ko smo ga preprečili, smo ubranili pravno državo.” Krivdo za dogajanje v Kataloniji je pripisal katalonski vladi, “ki je prekršila zakonodajo”. Katalonska vlada pa obljublja, da bo pravico in odgovornost iskala na mednarodnih sodiščih.

Španski premier Mariano Rajoy, ki ga številni krivijo za nasilen razvoj dogodkov, je medtem v večerni izjavi pohvalil delovanje varnostnih sil, češ da so “naredile, kar so morale narediti”. Kot je opozoril, so katalonske oblasti že mesece vedele, da je referendum za samostojnost nezakonit in ga ne bodo dopustili, a so vseeno vztrajale ter “napadle pravno državo in demokratični model”. Na drugi strani pa je tiskovni predstavnik katalonske vlade na večerni novinarski konferenci v Barceloni jasno dal vedeti, da bo morala španska vlada zaradi nasilja policije med današnjim referendumom za neodvisnost Katalonije odgovarjati pred mednarodnimi sodišči.

Po podatkih katalonske vlade je na referendumu za neodvisnost Katalonije glasovalo 90 odstotkov udeležencev, udeležba je bila 42,3-odstotna.

(Foto: epa)

Tiskovni predstavnik katalonske vlade Jordi Turull je še sporočil, da je španska policija po zadnjih podatkih zaprla več kot 300 volišč od skupno okoli 2300. Kljub temu in dejstvu, da je bila policija marsikje nasilna, pa so številni Katalonci oddali glasove.

(Foto: epa)

“Kar dela policija, je navadno divjaštvo, to je mednarodni škandal … Španska država se je zelo kompromitirala in na koncu bo odgovarjala pred mednarodnimi sodišči … Danes je Španija sramota Evrope,” je še dejal Turull. Potrdil je tudi, da sta dve od več kot 700 oseb, ki so zaradi nasilja poiskale pomoč, huje poškodovani.

J. F.

 • Burek Burecki

  Vsa ta sramota spanije izhaja iz bruslja…

  • Peter

   Ja, iz Bruslja, ki ne ve, kje ima rit in kje ima glavo.
   Iz Bruslja, ki podpira selitve stotisočev “beguncev” iz dežel, kjer vojne ni v Evropo, in ne zna podpreti volje ljudi, ker še ni zračunal, kaj to pomeni za njihove birokrate, ki se trdno držijo svojih stolčkov in plač.
   EU je bil in je…utopija.

   • Valter BraniSlav

    Zal se popolnoma strinjam

   • FUCK COMMUNISM

    Naj EU cimprej crkne!

    • Peter

     Ne, EU ni slaba stvar.
     Mi bi že zdavnaj crknili če ne bi bili v EU.

     • denacifikacija

      A se ti zdi, da smo bili pred EU že z eno nogo v grobu? Zdaj smo zagotovo.

     • Peter

      Si predstavljaš našo kleptokracijo s tolarjem in tiskarno Mirage v Novem mestu?

     • denacifikacija

      Hehe… imaš prav, nič ne rečem :)
      Nisem to mislil, zdaj delamo skoraj izključno samo še za veliko Nemčijo, prej smo imeli cel jugoslovanski trg pod sabo, plus vse balkanske partnerje, hrano, energente in industrijske surovine smo imeli praktično zastonj in v neomejenih količinah. In kar je najlešpe, pot nazaj nam je zaprta, poleg Nemčije delamo samo še z Rusijo (in Hrvati), ki hoče za vsako ceno naše ozemlje ohraniti slovansko, ne pa nujno tudi slovensko. Saj so hrvati tudi slovani, oni ne bodo kar tako zatajili svojih prednikov, ne glede kaj si milimo o njih, tak podn pa spet niso.

     • Peter

      Akhm, z uporabo denarja, ki ga je kleptokracija odtujila na svoje račune v tujini z eno samo in izključno željo financirati vzvode, da ostane na oblasti, bi bila Slovenija več kot konkurenčna država. Ampak, če plačaš “osrednje medije” da žvižgajo kot hočeš, se najde krivec za vse, kar je narobe v Dolini, mar ne?

     • denacifikacija

      A misliš, da Nemci nič ne gledajo kaj delajo naši lopovi in izdajalci z njihovim denarjem? Prej bi rekel, da uresničujejo načrt, ki je tako nezaslišano hudoben in pokvarjen, da si narod enostavno noče prit gor, čeprav je več kot očitno kaj se grejo.
      Bom rekel še drugače, ko so v SFRJ koga zalotili, da je igral po svoje, je šel na Goli otok. Včasih smo pri izdelavi bilance pazili, da se nismo ušteli niti za 1 paro, kaj šele dinar, takoj se je vedelo, če je nekje zmanjkal kak drobiž, pa smo delali celo računovodstvo na roke, brez kalkulatorjev. tista Udba so bili navadni kekeci proti sodobni euro fašistom, ki danes kontrolirajo vsak cent, nenazadnje je evro nastal iz njihove marke.

     • Peter

      In kaj se grejo, po tvojem mnenju?
      Nas hočejo prevzeti?
      Kdo pa bi se branil tega, razen razni šerifi in podobni balkanoidi, no?

     • denacifikacija

      Ja.
      Isto kot so poskušali nazadnje pred 70 leti, le da so se med tem naučili vsaj nekaj, če moraš nekoga ubiti, te nič ne stane, če si z njim prijazen,ne pa tisto živalsko fašistično divjanje in izživljanje nad nemočnimi bedaki, isto se da doseči tudi v rokavicah in po malem.

     • Peter

      In kdo bi se tega branil, razen šerifi in balkanoidi?
      Nismo ravno Švabi, ampak življenje po reglcih bi nam bolj sedlo kot ta balkanski lopovluk, kaj praviš?

     • Bald Eagle

      Nekdo lahko prevzema samo države, ki so gospodarsko šibke. Zakaj Slovenija ne dosega gospodarske ravni npr. sosednje Avstrije? Kje tiči vzrok, da se to nikakor ne more zgodit?

     • denacifikacija

      Je to retorično vprašanje?
      Danes si preveč resen in temeljit, ne upam debatirati s tabo kar na pamet, si moram malo prebrat stvari in dobro razmislit, potem bom pa z veseljem nadaljeval debato, če boš seveda še pripravljen sodelovati na portalu in bom tudi jaz še lahko pisal.

     • Bald Eagle

      Saj ti nihče ne brani komentiranja na tem portalu. Le včasih znaš bit toliko provokativen, da se marsikdo odziva z določeno dozo jeze, ko prebira tvoje komentarje.
      Bi mi bilo pa ljubše, če bi zopet začel uporabljat svoj stari nick Avtohtoni neandertalec. Nekako si bil bolj originalen.

     • Bald Eagle

      Seveda Nemci in še marsikdo drug jasno vidijo, kako se naša politika obnaša, zato pa ni nekih večjih tujih vlaganj v naše gospodarstvo, ker se nas na daleč izogibajo.

     • denacifikacija

      Nemci nam dajo točno toliko kot je treba, da ne moremo svobodno in dobro živeti, crkniti pa tudi ne.

     • Bald Eagle

      Zakaj je pa po tvojem mnenju sfrj bankrotirala, če je bilo vse v najlepšem redu, kot sam trdiš?

     • denacifikacija

      Odlično vprašanje.
      Po moje, so naši nacional socialisti skovali zaroto z Nemčijo in Vatikanom, ker so vedeli, da boljše zgodovinske priložnosti ne bodo več imeli in da bodo pomagali tudi hrvati, s svojimi veliko hrvaškimi težnjami, ki jih je Jugoslavija uspešno dušila, ne pa tudi unogobila, zaradi Titoja in prej opisanih razlogov.
      Ne za nas, zase so videli priložnosti in njihov gnil zarod, ki se ga ne bomo več kar tako znebili.
      Jugoslavija je razpadla zato, ker je bila gnila dežela, ker nam je partija neprestano lagala in se na koncu niso več znali ničesar zmeniti, ne da bi trčili ob lastne demone. Zaradi straha najvišjih komunistov za lastno pizdo, po domače.

     • Peter

      In zakaj delamo samo še z Rusijo? Ker politični vrh vabi Putina na proslave? Bojo potem Ameri in ostali pod njihovo komando želeli sklepati biznis z nami? Ko pa imajo 100 km južno Hrvate, ki ne pluvajo po Amerih, se ne bratijo z Rusi, so katoličani in ne komunjare, bojo kupili stare f 16—ampak, ni pomembno, na MMC ljubijo Ruse…Ki pa so nekoliko zadrgnjeni, kar se tiče podpore…Ja, že Lenin je govoril o Useful Idiots…

     • Bald Eagle

      @Avtohtoni neandertalec. Drži, da je trenutno Slovenija z eno nogo v grobu. Samo zato ni kriva EU, temveč naša vladajoča politična garnitura, ki je kontinuiteta nekdanje partijske oblasti in vodi politiko po enakih vzorcih, kot je to nekoč počela partija in spravila neko drugo državo do bankrota.

     • denacifikacija

      Ok, ok, pssstt… drugi že spijo, saj ni treba tako glasno.
      Veš, meni se zdi, da smo pod nacistično okupacijo, to so tisti časi, preden je v našo deželo vkorakal Wermacht. Samo SLS nas mora še prodati nacistom pa bo spet popolnoma isto.

      Za tem bo pa spet nek komunizem, verjetno, in polni rudniški jaški fašistov, izdajalcev ter njihovih kolaborantov in ovaduhov.

     • Bald Eagle

      Meni se zdi pa ravno obratno. Prepričan sem namreč, da smo še vedno pod komunistično oblastjo. Z nacisti so opravili že sami Nemci, kot se spodobi, le mi še nismo opravili s komunisti. Zato je Nemčija pač razvojno svetlobna leta pred nami.

     • denacifikacija

      Ne bi rekel, po moje je Nemčija še vedno pod okupacijo Američanov oziroma zaveznikov in Rusov. Sem gledal novejše dokumentarce, ta narod je začaran, niso niti bleda senca tistih nacional socialistov iz pradavnine. Saj to je še bolj nevarno, lobotomizirani zombiji lahko (bodo) naredili še bistveno več škode, verjetno se sploh ne bodo zavedali, da so jih manipulirali in bodo spet mislili, da je bila vse zgolj njihova krivda.
      Poglej si aktualne politične razmere, a ne vidiš, da so spet izvolili Merklovo, potem ko se jim reži cel planet zaradi nerazumnega odnosa do migrantov? Zdaj so se znašli v času Weimarjeve republike, čakajo novega Hitlerja, da lastoročno nese Merklovo in njene SA iz bundestaga, šele potem se bodo jasno pokazale Nemške ambicije. Tudi vojsko so začeli zbijati nazaj skupaj, prva žrtev so naši gozdovi, ki poganjajo njihovo težko industrijo. Tudi ne uvažajo zastonj arabcev, vabijo vse razen judov oziroma njihove naravne sovražnike, a ne. Očitno jih ni nič izučilo.

     • Bald Eagle

      Pa kje ti vidiš kako okupacijo Nemčije. Nemčija je najmočnejša gospodarska sila Evrope, je motor le te.
      Kar se pa Merkel tiče, ji pa jaz zamerim le politiko odprtih mej. Priznati pa ji je potrebno, da je pod njeno vladavino Nemčija gospodarsko izjemno napredovala. Zato so ji Nemci na nek način oprostili neumnost, ki jo je počela s politiko uvoza številnih muslimanskih migrantov.
      Torwj ni govora o okupaciji Nemčije s strani kogarkoli.

     • denacifikacija

      Nemčija je že dolgo bankrot, pozabi avtomobilsko industrijo, saj so res velesila, ampak lastniki so angleški banki dolžni več kot je vse skupaj vredno, torej…
      Nemčija je še vedno pod denacifikacijo, vsi politiki so pod nadzorom (Snowdenove informacije o prisluškovanju?), če pa ga praktično ni bilo nemca, ki ne bi bil v nacional socialistični stranki, še huje je bilo kot pri nas, pod partijo, katere člani pa nismo bili vsi.

     • Bald Eagle

      Nemčija v letošnjem letu beleži ogromen proračunski suficit. Torej ne držijo tvoje blodne trditve.

     • denacifikacija

      Saj mi imamo tudi gospodarsko rast, čeprav nismo še niti začeli plačevati niti obresti za bratuškine super precenjene kredite.

     • Bald Eagle

      Nimamo pa proračunskega presežka. Gospodarska rast v Sloveniji pa je pogojena z gospodarsko rastjo in kupno močjo Nemčije. Saj smo gospodarsko najbolj vezani prav na Nemčijo v katero izvažamo 70% in več naših produktov.

     • denacifikacija

      Sedi. 5+

     • Steiermark

      Kakšno gospodarsko rast pa vidiš v Sloveniji? Navedi prosim, koliko je bilo odprtih novih delovnih mest in novih zaposlitev (pa ne v javni upravi!!!!) ampak v gospodarstvu, ki stagnira oz. umira! Tvoje kokodajsanje po cmeravsko in fantaziranje o gospodarski rasti, v isti sapi pa najemajo nove kredite, ki bodo bremenili naše potomce, tudi vnuke, pa ni za zaznati, če nebi bilo “hudobnih nacistov”, Nemcev in Avstrijcev, kjer se zaposlujejo naši ljudje, ker v domovini ni dela za njih, kot 2. razredne, bi bila Slovenija že zdavnaj, kot N. Korea – poleg komunističnega terorja, še polna lakote!

     • Steiermark

      Pojdi na en pregled tvojega razmetanega podstrešja, hude halucinacije in zmedo doživljaš! Si v nevarnosti, da boš pod močno rdečo drogo dobil inspiracijo za samomor!

     • Bald Eagle

      Sem ti mislil ravnokar replicirat, pa si me prehitel. Tudi jaz sem trdno prepričan, da EU ni slaba stvar vsaj z ekonomskega stališča gledano, ne.
      Se pa tudi strinjam s tabo, da pa bi bilo potrebno zamenjati politično garnituro, ki vodi politiko odprtih meja.

 • totex39

  Tako je to, če levičarski lenuharji ožemajo Katalonce.

 • Valter BraniSlav

  Katalonci naj kar uvozijo 10 milijonov muslimanov. Saj so protestirali da bi jih dobili vec

 • FUCK COMMUNISM

  Demokracija?!?!? Je res mogoce, da se kdo verjame v ta pesek v oceh, ki ga imenujejo demokracija?!?!

 • denacifikacija

  Če je bilo s tem referendumom kaj narobe in ni uspel, naslednjič bo zagotovo, policija se je zelo potrudila, da bo. Zdaj imajo dober razlog, ki bo dvignil tudi speče in nevtralne.

 • denacifikacija

  Takole bi potekala alternativna resničnost, če bi se Jugoslovanska oblast odločila preprečiti referendum v Sloveniji, ampak iz nekih razlogov, naša policija ni preprečila (spornega) referenduma temveč so celo sodelovali ter v prvih vrstah volili proti lastni federaciji. Danes lahko vsakdo sam zase presodi, če je bila nezakonita sabotaža varnostnih organov res tako dobra in častna odločitev, če smo zato dobili dobro, strokovno in pošteno novo državo. Osebno mislim, da seveda niti ne, prav zato.

  • Olga

   Želeli so, da Slovenija čimprej zapusti Jugo, da bi laže obračunali s Hrvati!
   Bali so se Slovenske trperitirialne obrambe, saj je bila zelo dobro usposobljena in oborožena! Napadli so nas šele, ko jim je Milan Kučan omogočil, da so razorožili TO!
   Sabotaža “varnostnih orgsniv”?? JLA je bila tuja vojska, kjer se je govorilo srbohrvaško! Naši varnostni organi so bili nasa policija (milica) in TO, ki sta bili Slovenski!
   Slovenci smo se na referendumu množično odločili za samostojnost in lastno državo, kar je velika čast in obveznost!
   Če bi bila opravljena lustracija, bi odstranili komuniste in bi lahko postali demokratična, pravna in bogata država! Tako pa do komunisti takoj po osamosvojitvi začeli preko strpati struktur krasti! V tujini imajo vsaj 200 miljard evrov našega denarja! To je praktično 5 proračunov!

   • denacifikacija

    Olga, jaz sem bil TO, spadali smo pod JNA, imeli smo puško iz 1.sv in pest nabojev, scali smo pa po par kanistrih nitroglicerina, ki ga na srečo nikoli nismo rabili, ker bi lahko prišlo do nesreče.
    Hrvati so nas napadli, mi nismo imeli svoje garnizije JNA, spadali smo pod Zagreb, ki je nad nas poslal tanke, na ukaz predsednika SFRJ Mešiča in predsednika zvezne vlade Markoviča, nasprotoval je edino Miloševič. Govorilo se je srbohrvaško, ki je bila uradni jezik SFRJ, pisana v latinici in jo lahko še danes razume vsak jugoslovan, celo albanci, v prostem času, smo se lahko med sabo menili v katerem koli jeziku.

    O milici ne bom govoril lahko pa rečem, da so se takrat obnašali častno, za razliko od kasnejše policije,ki je hodila po hišah in izganjala izbrisane, ker se niso rodili pravim staršem. Vse počasi plačujemo, na podlagi odredb Evropskih sodišč.
    Referendum je bil navadna farsa, najprej so veleizdajalci ustvarili izredne razmere, ko so izčrpali slovenska podjetja in v tujini z denarjem od plač in pokojnin kupovali orožje, ki so ga nato prodajali načelnim zaveznikom, narod je bil prestrašen in lačen, zato smo volili za boljši jutri, ne pa tudi proti Jugoslaviji. Razumeš, nismo volili proti, hoteli smo ohraniti isto in ustvariti boljše pogoje za življenje, nihče si ni upal niti zamisliti pekla, ki smo ga posredno začeli.
    Jugoslavija skoraj ni imela dolgov, kapitala smo imeli pa ogromno, poglej samo skromno Slovenijo, ič drugega nismo naredili kot vse prevrednotili v nemške marke (tolar) in čez noč obogateli. Hladne vojne je bilo itak konec, meje in trgi so se odprli, isto bi lahko naredila cela Jugoslavija, danes bi živeli bolje kot Avstrijci.

    Še enkrat, lepo te prosim, daj si že enkrat vbij v glavo, saj imaš ja Janšoi pred nosom in se lahko sama prepričaš, da pri nas ni bilo komunistov, ja vidiš, da so bili od nekdaj nacional socialisti, samo rekli so si tako, da svet ne bi kaj posumil.

    • beno

     Ne nabijaj traparij. Prav ti si se boril, ja. Pod kovtrom.

     • denacifikacija

      Ne seri, ne 10 dni, 5 tednov smo strašili okoli s tistimi tifusarskimi uniformami in branili mesto.

     • beno

      Pejd nazaj v Albanijo, če ti ni prov. Imaš kam iti. Tu je Slovenija.

     • denacifikacija

      Nabijem te na k*, tečen si s svojimi oslarijami, pa nič ne poveš, samo lažeš.

    • Bald Eagle

     Bog ti pomagaj, kak zblojen in neresničen komentar si napisal. Ti resnično nimaš pojma o takratnih dogodkih, še manj o sedanjih. Od kod se v tvoji glavi rojevajo take blodnje? Neverjetno, kako ti je nekdo pohabil um.

  • Peter

   ….. če je bila nezakonita sabotaža varnostnih organov res tako dobra in
   častna odločitev, če smo zato dobili dobro, strokovno in pošteno novo
   državo….

   Moram priznat, da tega ne razumem. Podnapisi?

   • denacifikacija

    Saj je čisto preprosto, kaj smo pa mislili, da lahko nastane iz takih notranjih organov, ki so bili pripravljeni prodati narod, za katerega so tudi prisegli, da mu bodo zvesto služili? Ko so izdali Jugoslavijo, je bilo samo še vprašanje časa, kdaj bodo izdali tudi nas.

    • Bald Eagle

     LUSTRACIJA ni bila izvedena in to ta narod najbolj tepe in teplo ga bo še nekaj desetletij.

     • denacifikacija

      Nacifikacija tudi ni bila izvedena, zahvaljujoč Titoju, ki so ga podpli zavezniki, da bi branil kar je ostalo od avstroogarskih in italijanskih kolonij ter je hotel za vsako ceno rešiti svoje rođake in zemote.
      Če bi bilo po srbsko, bi še danes živeli v neki sovjetski republiki, z domobranci in ustaši pa se sploh ne bi več ukvarjali, ker jih že zdavnaj ne bi bilo nikjer več.

     • beno

      matr si tečen, kot podrepna muha.

     • denacifikacija

      Potem pa nehaj brat, za božjo voljo, a ti kdo drži glavo pred ekranom, da enostavno moraš?
      Saj nič ne napišeš, ti samo mene napadaš, halo?!?

  • Bald Eagle

   Si ti nasprotnik samostojne Slovenije in zagovornik totalitarne komunistične tvorbe sfrj!? Ti misliš, da bi bil življenjski standard ljudi danes boljši, če bi ostali v sfrj?

   • denacifikacija

    Jaz sem podprl osamosvojitev Slovenije in sem bil tudi pripravljen žrtvovati življenje za našo občino in domovino, kot pripadnik TO.
    In ja, brez dvoma in dlake na jeziku lahko rečem, da sem storil veliko, mogoče celo usodno napako, ki jo bom do smrti obžaloval, če bi takrat vedel, da se v resnici borim za fašiste in se bo zgodilo kar se je, bi se pri priči ustrelil.

    • Peter

     Za fašiste si se boril? A ste to bli kašna posebna, pro-fašistična brigada?

     • beno

      Tale je provokator.

     • Peter

      Ja, ampak zna napisat tri stavke, kar je več kot zmore spravit skupaj od šnopsa nabasan tetek iz ozadja, na primer, no.

     • Bald Eagle

      Ta je tisti, ki je včasih komentiral pod nickom Avtohtoni neandertalec. Gre za zelo zmedenga osebka.

     • Peter

      Ja, še vedno je neandertalec, avtohton pa zgleda ni več.
      Je pa, kot sem rekel, nekdo, ki je sposoben napisati več kot tri stavke, kar je boljše kot na primer s šnopcem naliti tetek iz ozadja.

     • denacifikacija

      Se ti zdi, da so moji komentarji slabi, da se samo ponavljam, nič ne argumentiram in samo pomagam utrjevati v slepi veri že prepričane, kot delaš ti in ostali?
      Aja, ti bi rad pripadal, rad bi bil zraven, ne bi rad razmišljal in vedel več, to te pa razumem.
      In ne, ne pijem šnopsa, whiskey mogoče, če daš za 0,3, ker jaz nimam.

     • beno

      Avtohtoni neandertalec, dej spel se. spet te bo poln forum .

     • Peter

      Ne, ne utrjuješ ljudi v slepi veri, kot delam jaz in ostali.
      Ja, jaz bi rad pripadal in bil zraven in nobeno razmišljanje me ne zanima.
      Razumeš me?
      Lepo, pohvaljen, no.

     • denacifikacija

      Ok.

     • Peter

      Veš, nekateri so sposobni povedati v eni besedi, da je predmet bel. Ali črn, ni važno.
      Nekateri drugi ste o taki minorni stvari sposobni govoriti 15 ur.
      Nekateri pravijo, da ste zato pametni. Nekateri pravijo, da zgubljate čas. Drugi spet pravijo, da nabijate brez veze…Glej nabijaj kolikor hočeš, imaš čas in voljo…

     • Bald Eagle

      Seveda ne smeš pit alkohola, ker jemlješ psihotropna zdravila, ki ti jih je predpisal psihiater. To namreč ne gre skupaj s pitjem alkohola, ker ima strašne negativne stranske učinke.

     • denacifikacija

      Reče se psihoaktivna, ampak saj vem kaj misliš, tudi kava in cigareti niso več tisto kar so včasih bili…

     • Bald Eagle

      Si že skuhal kavico in si zraven privoščil še šilček žganja? To si v preteklosti pogosto počel, ko si komentiral pod nickom Avtohtoni neandertalec.

     • denacifikacija

      NIsem vedel, da imaš namišljenega prijatelja, sicer bi bil bolj tankočuten in te ne bi spominjal na staro ljubezen.

     • beno

      prismoda.

     • denacifikacija

      Glej, javni diskurz poteka po nekem bontonu, ti poveš, nato si tiho in pustiš, da jaz povem svoje, potem lahko repliciraš oziroma zgradiš svoje mnenje kot ti ustreza, ampak ne moreš skakati sogovorniku v besedo in me zmerjati vsakič, ko se s čim ne strinjaš. Jezen si nase, ne na mene,če ti tema ne bi nič pomenila, bi zaprl stran in šel delat kaj drugega oziroma spat.

     • beno

      Pejd spat, ker si pijan!

     • denacifikacija

      Potem pa daj še za eno rundo, klin se s klinom zbija!

     • beno

      Sej te Kučan plača. kaj imaš tako globoko rit, da rabiš duplo ?

    • Bald Eagle

     Verjemi, če bi takrat ostali v sfrj, bi danes narod večinsko jedel travo ali pa bi množično migrirali na zahod, kot to počno islamski migranti.
     Po podatkih je standard v Sloveniji dosti večji, kot je bil kadarkoli v sfrj.

     • denacifikacija

      Zakaj? Jugoslavija je bila velika izvoznica hrane, in to ne hormonske plastike ampak prave hrane, če nisi takrat pri nas jedel, ne boš nikoli vedel kakšen okus ima pravo meso, sadje in zelenjava. Enostavno se ne da primerjati, ne glede koliko denarja zapraviš za hrano, ker je danes vse drek, na policah in tisto šavje, ki raste kmetavzarjem okoli bajte.

     • Bald Eagle

      Sfrj ke imela od svojega nastanka naprej konstantno deficit v proračunu. To pa zato, ker so bili odhodki vedno veliko večji od prihodkov, ker je bila produktivnost izjemno nizka v primerjavi z razvitimi zahodnimi deželami. Razliko v proračunu so pa večinoma krile USA, ja, tiste USA, po katerih ta narod tako veselo pljuva in se ne zaveda, da bi brez ameriškega kapitala sfrj crknila kot stekla kuzla že sredi 50-tih prejšnjega tisočletja.
      Bankrotirala je pa sfrj zato, ler je postala insolventna, kar pomeni, da ni bila več sposobna vračati posojil. Posledično pa ji mednarodna skupnost ni več zaupala, zato sfrj ni več dobila nikjer kreditov. To pa je rezultiralo v popoln gospodarski razkroj in na koncu privedlo državo do bankrota.

     • Stajerka

      zaj si pa levaku vrgel kost……iz katere bodo prilezli črvi USA, ki so hudobno uničili pošteno državo sfrj in še bolj poštenega voditelja :))

     • denacifikacija

      Hm, zanimiva ideja, nočem se delat pametnega, ker res ne vem kaj so se šli, mislim pa, da so kompenzirali. Toje tisto, ko nekdo izvozi par vagonov svoje železove rude, nazaj dobi pa vietnamske lewiske in čokolado iz venezuelskega kakava.
      Partija nas je res stradala in mučila z redukcijami, če nismo hoteli ubogat, narod je treba jebat, so včasih rekli, ampak to še ne pomeni, da vino in pivo ni teklo v potokih in nismo imeli krompirja in zelja za v lonec, če je imel pa vsak zaloge in je bilo zastonj, pa še naravne hrane je bilo povsod dovolj, ker še nismo poznali lepo urejenih parkov in eksotičnih rož, od katerih imamo danes itak samo alergije.
      Za zidom smo živeli, Rusija je tam nekje čez Karpate, seveda se je zahod delal norca iz naše revščine, če smo bili pa v hladni vojni.
      Kaj je sploh ekonomija, zakaj je potiskan list papirja nekaj vreden, denar je pač ena taka igra, ki temelji na zaupanju. Posojila so bila najmanjši problem, poglej si danes severno Korejo, takoj bi jim poslali par vagonov polnih dolarjev, noben problem, a kaj, ko bi iz njih naredili samo rakete in nuklearne granate.

     • Bald Eagle

      Začneš z nekim kolikor toliko normalnim razmišljanjem, na koncu te pa odnese povsem iz smeri. Značilnost za ljudi, ki bolehajo za psihozo.

     • denacifikacija

      Nedvomno, po vseh teh letih mučenja in zatiranja se državljani tretjega razreda dejansko razvijamo podobno kot judi, v nacističnih getih. Kdor je normalen, samo igra in zagotovo dela za okupatorske živali.

     • samotoje

      En droben dodatek: SFRJ v 80.letih ni bila več potrebna kot tamponska cona med zvezo NATO in Varšavskim paktom. Zato so se denarne pipice zaprle. Vse ostalo pa drži.

     • Bald Eagle

      Se strinjava.

     • samotoje

      En plus od mene, ker se ti ljubi ukvarjati s tole zblojeno denacifikacijo. Pri meni je blokiran, ker nisem psihiater in se mi ne da ukvarjati s takimi primerki.

     • Bald Eagle

      Zanima me, do kod sežejo njegove blodnje in če je sposoben normalne komunikacije in konstantnega razmišljanja. Kot Avtohtoni neandertalec je lansko leto naenkrat prenehal komentirat. Zanima me njegovo trenutno psihološko stanje. Zanima me tudi, koliko se je današnja psihijatrija sposobna spopadat z ljudmi, ki imajo take in drugačne duševne težave.

     • samotoje

      Aha, raziskovalna radovednost. Razumem.

     • Bald Eagle

      Ja, sam namreč občasno prakticiram zdravilsko dejavnost (alternativne metode zdravljenja) ki ima odlične rezultate pri vseh vrstah bolezni, tudi duševnih. Žena pa je zdravnica uradne medicine in jo tudi zanimajo tovrstni primeri.

   • Stajerka

    ni nasprotnik in ni zagovornik…..glede na izjavo je bedak!

    • denacifikacija

     Mogoče res, ampak še vedno nisem lobotomiziran kreten, kot se trudiš izpostavljati ti.

     • beno

      Ne, si še huj.

     • denacifikacija

      Yep.

     • Stajerka

      kreten je zate premila opazka…….glede na to kakšne klatiš pod člankom nasilja sredi Evrope……ne vem, tebi še lobotomija ne pomaga več – sicer pa za lobotomijo mora bit izpolnjen pogoj, ki ga ti žal ne premoreš…….

     • denacifikacija

      Meni se zdi, da gre za podobne dogodke, kot sem izpostavil v komentarju, na katerega se trudiš ti in ostali smiselno replicirat.

     • Stajerka

      lej…..zaenkrat so še vrata v veliko Srbijo odprta……ampak pazi, tam je manj jugonostalgikov kot v naši ebeni vukojebini…….ki bi se je sramovali tudi Butalci…….še ti bi prej dojeli kaj se dogaja in kdo je tisti, ki narod spravlja na kolena, v ozadju pa se svinjsko smeji in dobesedno izživlja…..domišljijo prepuščam posamezniku – ne verjamem pa, do jo premoreš……

     • denacifikacija

      Če bi hotel v Srbijo, zagotovo ne bi crkoval tukaj, sploh odkar so vrata v bogato Nemčijo in Švedsko na stežaj odprta, celo brez papirjev, se ti ne zdi?
      Ampak ne, prvič dvomim, da bi me neki srbi kar tako sprejeli, ker nisem njihov, drugič raje bom počakal na konec žurke in užival ko bom gledal kako se taki kot ti žrejo med sabo. Me nič ne moti, če bomo pod hrvati, italijani ,avstrijci ali komer koli, jaz bi rad samo, da se ve, ker me nihče ne bo imel za navadno budalo brez veze, to ni moj problem, to boste izvolili taki kot si ti in boste tudi primerno nagrajeni.

 • Johan Strauss

  Meni pa tole vse skupaj deluje, kot nov “napad” na Evropo in destabilizacijo regije s strani Georg-a Soros-a (Schwartz-a) in njegovih “Hazarjev”. Očitno je potrebno popolnoma destabilizirati Španijo, ki je do sedaj dosledno izvajala politiko omejevanja prihodov migrantov iz Severne Afrike (Maroka), v nasprotju z Italijo, ki ima s tem velike probleme. Ne zanikam pravice Kataloncev do samostojnosti, vendar bi v dani situaciji sami sebi naredili več škode, kot koristi. Samostojna Katalonija bi bilo ozemlje izven evropske unije in bi trajalo min. 10-15 let, da bi se zopet pridružili Uniji, kjer so sedaj. Posledično bi to pomenilo velik padec v gospodarstvu in turizmu Katalonije (najverjetneje bi za obisk potrebovali celo vizume). Prav tako je tu še problem NATO-a, katerega članica je Španija itd. Moj dober prijatelj, ki je Katalonec, mi je ravno včeraj v pogovoru po telefonu razložil, da je omenjeni referendum “neumnost” in da je večina Kataloncev tako ali tako proti (ravno zaradi prej napisanih dejstev). Če po njihovo plačujejo preveč v skupni proračun Španije, se bodo med seboj že nekako dogovorili (kot so se lahko dogovorili z Baski). Zmotilo me je tudi dejstvo, da je velik podpornik referenduma sam “presvetli” Milan Kučan (ki je kot predsednik Republike podelil častni znak za svobodo samemu “hudiču” Georgu Soros-u). Torej, po njegovo (Soros-evo), je minimalna letna “kvota” ki jo je potrebno spraviti v Evropo. cca. 1 mio. migrantov in destabilizacija Španije bi v tem primeru bila zelo dobrodošla.

  • Peter

   Ja, tukaj pridemo v neko navzkrižje interesov.
   Kako naj mi, ki smo si tako želeli samostojnosti, zdaj le to odrekamo drugim?

   • Johan Strauss

    Saj hec je ravno v tem, da ga ne odrekamo. Slovenci smo samostojnost lahko dosegli (poleg narodnega poenotenja) tudi zaradi dejstva, da je kolaps Jugoslavije sovpadel z koncem hladne vojne (in posledično propadom Sovjetske zveze). Ideja o neodvisnosti Katalonije je že dolgo aktualna, vendar, da do referenduma in vsega kar je povezano s tem prihaja ravno v tem času, pa vseeno da malce misliti. Jaz razumem obe strani in jih tudi “podpiram” (čeprav se sliši se tako hecno). Kakor sem napisal, če so se Španci lahko dogovorili z Baski (razorožili ETA-o) in razvili Baskijo, ni hudič, da ne bodo med seboj tudi razrešili problemov z Barcelono.

    • denacifikacija

     Narodno poenotenje? To je prišlo šele z begunci iz hrvaške,bosne in kosova.
     Katalonija je bila nekoč zibelka evropske civilizacije, ko je obstajala še kot Andaluzija, od tam izvira skoraj vsa evropska kultura, znanje in umetnost.

    • Peter

     Ja, meni se tudi zdi smešno, da si nek narod želi zapustiti kolikor toliko uspešno državo…Ampak, to je izgleda volja naroda…ali pa gre spet za provokacijo, kot nekateri trdijo.
     Dejstvo je, da je pomanjkanje informacij slabo (to je bilo včasih), dejstvo pa je tudi, da je preveč informacij še slabše (to imamo zdaj), no…

    • samotoje

     Katalonijo težko primerjamo z Baskijo, to je dejstvo. Španska vlada pa si je z nasiljem nad lastnimi sodržavljani zapravila vso kredibilnost. Kastiljci in Katalonci bodo na dolgi rok težko živeli v isti državi.

     • denacifikacija

      Tako je, to je šele začetek velikih premikov proti zahodu severne Afrike, na drugi strani proti Turčiji.

  • denacifikacija

   Ne vidiš velike slike.
   Britanci grejo ven, njihov imperij se razteza čez vse kontinente in je danes tehnični vrh civilizacije(skupaj z ZDA), Francozi bi radi organizirali mediteransko mrežo kamor lahko takoj vključijo še neodvisne Katalonce, v EU bi potem ostala samo še velika Nemčija, s svojimi nemčurskimi sateliti.
   Nato ni noben problem, ignoriš jih in nimajo več nobene moči v tem delu Evrope, če pa ittak ne bi imeli vojakov in tudi ne morejo sami vzdrževati ogromne infrastrukture, velike vojne pa tudi ne bo, odkar imajo vsi jedrsko orožje.

   • Johan Strauss

    No za Britance se ne bi ravno strinjal; njihov imperij “Commonwealth” se želi čimprej rešiti vpliva Britanske krone (ideje, da Avstralija zapusti to združenje, sam imam izkušnje s karibskimi državami kot je Belize)….Mislim, da je problem drugje; Erdogan se je v svojih grožnjah “izpel”, Balkanska pot se je “zaprla” in sedaj se išče alternativne načine kako spraviti migrante v Evropo in jo kot celoto destabilizirati. Hvala bogu so volitve v Nemčiji zmanjšale vpliv Merklove in morda se bo v končni fazi vse razvilo v dobro vseh nas. Mislim pa, da se ta “vroča juha” v Španiji ne bo pojedla tako vroča, kot se je sedaj skuhala. Mimogrede ZDA so za enotno Španijo….bomo videli kaj bo.

   • bednick

    Kje so danes kemtrejlsi, a kej veš?

 • cosmosjasnovidec

  Ne vem kaj je tukaj prav in kaj ne,ker se govori,da je Katalonija samo leglo levakov katere je na referendum speljal “soros z pomoćjo našega tovariša kurčana”.
  Soros naj bi referendum tudi financiral.Čez Katalonijo pa bi se odprla pot kamelotrajbarskim migrantskim musličem v europo.Ta odcepitev Katalonije spominja na Šiptarsko odcepitev oziroma samostojno državo katera je postala navadno leglo kriminala.
  Z neodvisnostjo bi Katalonija postala enaka in še musliče bi prepuščala v europo.

  • dr Janez Sveti

   Ti imaš pa zelo razmetano podstrešje!
   DR Janez Sveti genij

   • Krtača 20

    Temu ga je že pet let nazaj odpihnilo. Ni mu pomoči.

    • xtc

     tI si že rojen škartiran.

     • Krtača 20

      Ti si bil škart že v jajcu. Verjetn si z desnga prletu okol ovinka pa se direkt u glavo zaletu v jajčk. Tko da si dvakrat mem.

     • xtc

      Glej definitivno si škartiran,levaki ste to vsi,ravno zato vas je imel fotr poln ******* in vas poslal v 3*************** prvi k**************** ,ki jo je našel za zastonj.

  • domovina mili dom

   Kjer je kučan za, je to zelo sumljivo……

 • dr Janez Sveti

  ŽIVELA SAMOSTOJNA KATALONIJA. ŽIVELI KATALONCI IN NAJ SE URESNIČI NJIHOVA ŽELJA, PO SAMOSTOJNOSTI!

  DR Janez Sveti Slovenija

 • Krtača 20

  Če to drži – 90% kataloncev je za odcepitev.

 • Franjo Trojner

  Naš intelektualni trio Cerar, Brglez , Pahor pa molči, med tem, ko Katalonija krvavi. Kalna moralna scalnica naš trio vkup drži! Vsaj mi v Sloveniji bi morali najbolj razumeti pravico narodov do samoodločbe in podpreti Katalonce, Baske, Irce pri njihovih težnjah, naporih do odcepitve in postavitve svoje lastne države. Se vidi, da so se naši levi salonski politiki do dobra navlekli zatohle politike zlatih Bruseljskih soban, ki je sama sebi in ne narodom EU namen. Eu je totalno odpovedala pri reševanju finančnega in sicerjšnega kolopsa v Grčiji, nato še pri apokaliptičnem navalu ilegalnih migrantov v države EU in včeraj in danes še pri grobem teptanju demokracije v Španiji. To ni tista EU v katero smo vstopili, to je EU po podobi frau Merkel. Prav zaradi soliranja Merklce, ki je povozila ustanovno listino v kateri ima vsaka država EU pri odličanju 1 glas in vsiljevanja samo njene politike narodom EU je Anglija izstopila iz EU, kar po moje pomeni začetek konca ideje EU. Čas bo pokazal svoje, gotovo se ne motim, če napovem narodom Evrope negotovo prihodnost. Prav iz tega razloga me vedno zmotijo prazni egoti naših vladajočih politikov, ki so za en sam trenutek slave v EU takoj pripravljeni pozabiti na koristi in pravice lastnega naroda in države. Sam napuh, prazne glave in sladostrašnistvo jih vkup drži. Ma ni mi jasno kako lahko narod na volitvah izbere za svoje voditelje in najpomebnejše položaje v državi in družbi vedno najslabše možne kandidate? To preklestvo se mora končat!

 • bednick

  Katalonci se bodo prej rešili Špancev kot pa mi, na tem portalu, teorije zarot.

  • Silka

   In srbsko muslimansko in pederskega vpliva.

  • Soave

   Lapsus na koncu – komunjar !

   • bednick

    Prosim, če razložiš, kje hudiča vidiš lapsus.

    • Soave

     A ni ? Ja, potem je pa moj. Res sem minila, da si se zmotil.
     Hudir, no. . .

     • bednick

      Nč hudega.
      Gremo naprej.

 • mojca.arh

  EU politika nad demokracijo. Katalonija posiljena, evropski politiki molčijo, španski inkvizitor brutalno nad svobodo in osebno dostojanstvo.

  Je Evropa dežela demokracije, svobode, varnosti, solidarnosti, miru in pravice? Skrbi policija le za red in mir? JUNCKER, MERKEL LAŽETA! Politiki se skrivajo za lažno solidarnostjo do muslimanov, ti pa koljejo, pobijajo, posiljujejo, … Čisto tako, kot dela lokalna politika preko policije s svojim narodom. Vse za denar.

  • Krtača 20

   To kar se trenutno dogaja kataloncem, bi nas moralo skrbet vse državljane EU. Ker to kar se dogaja njim, velja tudi za nas. Jaz si take EU ne želim. Izstop!

   • Silka

    Skrbeti bi nas seveda moralo, a naš glas je kakor šepet med donenju topov in lažne demokracije.

   • Soave

    Raje naj odide POLITIKA, ki dela samo škodo po naročilu. !!Niti tega ne zmoremo ?

 • Antonius

  NOVA 24TV
  zmigajte se in
  uredite s težavami,
  ki jih ima zaradi vas
  naš VERZIFIKATOR.
  ——————————–

  KATALONSKI CIKLUS

  Mihael Servantež

  V BOJ ZA ZGODOVINO

  Vsa armada španska je v pripravi,
  njen poveljnik vidi, kjer je drevje,
  da po suhem vozi se ladjevje,
  v boj ves ognjevit se sam odpravi.

  On na konju, zraven pa oproda,
  ki oslička mu samo privošči,
  gizdalinsko tam si kopje lošči,
  viteška vrnila se je moda.

  Sila viteška zdaj zgodovinska
  za megalomansko domovino
  gre na juriš branit zgodovino,
  spravlja v dir se četica tatinska.

  »Zopet zbrani smo konkvistadorji,«
  vitez sam oprodi poveljuje,
  boj s preteklostjo da izbojuje,
  ki za stotimi je že obzorji.

  »Tam zidovje, glej, je barcelonsko,
  njega ti napasti je junaško,«
  vitez vzklikne zdaj že prav bahaško,
  »streti silo moraš katalonsko.«

  Se oproda Sančo prestopica,
  tudi osel sope mencajoče,
  toda kar poveljnik glasno hoče,
  to je dejstvo, kaj mu mar resnica.

  Sančo ve, da za stoletja zmotil
  viteški njegov se je poveljnik,
  vpije kot gasilski kak načelnik.
  Jojme, kdo bo šemo to ukrótil?

  Kot ujetnik lastne nore zmote
  mož se za preteklost sam bojuje,
  v mline se na veter zapikuje,
  ubogi španski vitez Don Kihote.

  Borro El Pachor

  NOVE IDEJE – IDEAS NUEVAS

  Kandidat za ženska, moška srca,
  ki na vekov veke bi ugajal,
  rad širokosrčnost bi razdajal,
  se oglaša, zopet nekaj brca.

  Da ponovno bil bi najbolj všečen,
  nove vloge si čez noč izmisli,
  vse podobne jedi sladko-kisli,
  da le on bi ljubljenec bil večen.

  Koliko idej mu v glavo šine!
  Ni doslej igral separatista,
  ni preskusil v vlogi se fašista,
  naj brez njega drama ta ne mine.

  Ves vživi se v novo zopet vlogo,
  enkrat policist, pa spet izgrednik,
  enkrat ovca, drugi hip njen črednik,
  imitira že nadvse ubogo.

  Ah, če treba, bi igral še kralja,
  saj se z njim, kot pravi, menda tika,
  naš igralček sceno si naslika,
  da se mu pripne na nos medalja.

  Bil bi ljudstev, narodov miritelj,
  ta mu vloga silno je dišeča,
  naj prižge iz milosti se sveča,
  lider naš svetovni je rešitelj!

  Brglez vabi na pogovor španskega veleposlanika.

  Emilio Bergolez

  VABILO NA VEJO

  Iz krošnje dol nenadoma začivka,
  je brglez ptič, nekako čudne volje,
  peresnež ne počuti se najbolje,
  da kriva, pravi, nova je srhljivka.

  Odmevnost njena pa da je neznanska,
  ne more brglez tega več trpeti,
  ne more dalje v televizor zreti,
  kjer serija predvaja zdaj se španska.

  Poklical bo na vejo na pogovor
  kraljévega že jutri odposlanca,
  saj brglez pač vrhovna je instanca,
  poklicani pa vabljen na zagovor.

  Po veji da do ptiča se bo vzpenjal,
  obljublja ptič, se muza pomenljivo,
  pogled deluje mu zares strašljivo,
  da z njim pogovora bi ne načenjal.

  Ga stresel brglez, sklatil dol bo z veje,
  pokazal mu v sekundi pol hudiča,
  dokazal, da se bati mu je ptiča,
  ki v besu iti zna čez prav vse meje.

  Tako se danes ptiču je hotelo,
  a z jutrom zopet nov bo dan napočil,
  saj nisem prerok, bi pa to sporočil,
  ni vrag, da z veje perje bo frlelo.

  • Soave

   + + + + + Antonius. . . . . . ker nikjer nič ne napišejo in odgovorijo. . . .. . kaj se pravzaprav dogaja. ?

 • Artur
  • Soave

   Dobra. . . . . .” ideja uopće nije suverena država, već Novi svjetski poredak u kojem ne postoji mjesto za nešto suvereno! “

   • Artur

    Še manj suvereni bomo in to kot vsak posameznik, ko bo prišla direktiva od satanskih centrov moči za prisilno čipiranje tako kot je cepljenje zakonsko s kazenskimi sankcijami vsiljeno za novo rojene otroke tako bo kmalu tudi s čipiranjem . Čipirati nas hočejo kot goveda in, ko bo do tega prišlo slej kot prej naši narodno izdajalski oblastniki bodisi levi ali desni ne bodo mogli reči ne ker so njihovi , in”ovce” bodo čakale v vrstah, da bi dobili njihovo novo “darilo -žig zveri ” , če ne bomo prej spregledali in to satansko bando zderatizirali kot podgane .
    https://www.youtube.com/watch?v=k3offbVG2UE
    http://www.skandalozno.rs/stav/misterije-i-zavere-uvode-cipovanje-ljudi-kako-bi-mogli-da-nas-prate-ali-i-menjaju-ponasanje
    Istorijski intervju: Aron Ruso i Aleks Džons / Aaron Russo and Alex Jones
    https://www.youtube.com/watch?v=Y3nAxSbqavM

    • Soave

     Za deratizacijo je že kar malo pozno. Potrebna bosta ogenj in meč ?

     • Artur

      Ja proti satanistični eliti in njenim hlapcem bo samo to zaleglo in nič drugega .
      Producirajo financirajo propagirajo razvrat in perverznost od vrtcev naprej, ustvarjajo teroriste jih financirajo in preko false flag operacij te tudi s teroristi izvajajo.Njihove maske vsak dan vse bolj padajo njihovo delovanje je že transparentno in že kaže njihov zločinski obraz . Primerjaj odpor proti temu v Ameriki ali pri nas pri nas takšne scene s takšnimi, ki javno face to face opozarjajo na to izprijenost preverznost in pokvarjenost nebi bile mogoče , pri nas izprijenost in pokvarjenost brez težav paradira po vseh porah družbenega življenja brez da bi kdo od naših desnih Katolibanskih dušebrižnikov to zlo javno obsodil iz oči v oči . Tile kritiki se imajo za prave kristjane katolicizem ni bila nikdar njihova intimna opcija in jo zavračajo prav tako kot katolibanskega licemernega Papeža.
      Supreme Court Legalizes Gay Marriage | STREET PREACHING DOCUMENTARY | Jesse Morrell

      https://www.youtube.com/watch?v=I6DfmR15maQ

     • Soave

      Se strinjam .Vendar je Amerika kljub vsemu ” Amerika “. Tam je drugačna svoboda. Navajeni so jo. Pri nas smo se komaj rodili. Tudi od naše Cerkve še ne moremo ne vem kaj pričakovati. Preveč dolgo je bila popolnoma v ilegali.
      Bi pa pričakovala več razumnosti in jasne besede od papeža in njegovih kardinalov. Imajo dolžnost potegniti se za svoje vernike. Ne pa, da nas takole puščajo same v prvih vrstah.
      Mene druga verstva in verniki prav nič ne zanimajo. Prvo moramo urediti v svoji hiši.
      Hvala za povezave

 • Silka

  Eden redkih primerov v levem in desnem Slo tisku je, da je nasilje Španske države v Kataloniji sramotno in nedopustno dejanje v “demokratični” Evropi.

 • Steiermark

  Španska nasilna oblast, ki ne dovoljuje besede ljudstvu, se je izkazala, da je na isti ravni, kot jugosrbi in komunisti!

  • Zgornji

   … ja, in tudi pri nas je precej podobno …

 • Krtača 20

  Tkole zgleda če v Španiji spustiš desno stranko na oblast. Zato pa glejmo da pri nas naslednjih sto let ne pridejo niti do parlamenta.

  • domovina mili dom

   Če že mešaš Slovenijo v to pizdarijo. Pojdi v Slovenj Gradec in si poglej kaj delajo tvoji somišljeniki.

  • FUCK COMMUNISM

   Kreten!

  • Soave

   Ti pa res nič ne veš ? Desničar je ?? In kako že je prišel na oblast. Dobro je izkoristil takratni teroristični napad na žel. postaji v Madridu !!!!

 • domovina mili dom

  Tukaj se vidi južnjaški temperament. EU pa v šoku čaka kot slepa kura, da se kaj zgodi.

  • Soave

   Pa še taka kura zrno najde ! Upam, da ga bo tudi EU – ZRNO ZDRAVEGA RAZUMA !

   • domovina mili dom

    Upajmo res, da bodo našli.

  • Novakec1

   A bodo naši spet u Španijo šli kot pred II SV. Zastavonoša bo Luka ali Violeta…..

   • domovina mili dom

    Kučan je sumljiv.

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • FUCK COMMUNISM

  Po taki reakciji spanskih oblasti za Katalonce ni vec poti nazaj! Samo pogumno naprej in srecno!!!

 • valentin

  Bruselj, banda birokratska si pred vsemi problemi zatiska oči in ušesa. Na vse kar je izven njihovega plana niso pripravljeni reševati, vsakršen napor za razrešitev potrjenih dejstev je odveč. Seveda bi novo
  nastala država bila še dodatna težava, ki bi jo bilo treba prepričevati pri sprejemanju škodljivih zakonov EU parlamenta na škodo ljudstva. Kako bi si sicer lahko razlagali molčečnost EU birokratov in voditeljev
  na nečloveški, brutalen poseg španske policije proti ljudem Katalonije, ki želijo povedati in se odcepiti od države v kateri ne želijo živeti. Sramota za EU in opevano demokracijo, ki jo najbolje prikazuje v prisilnem
  sprejemanju migrantov in njihovem prerazporejanju. To je posiljevanje in diktatura, ki je značilna za totalitarne režime kot sta komunizem in fašizem.

  • Novakec1

   No pa imamo novo diktaturo “Bruselizem”. Bruseljski fikusi krojijo usodo marsikateri €Uovci.

  • Aton

   EU birokracija se boji narediti karkoli, samo da ne bi bili prikrajšani za svoje privilegije. Boli njih raja in Katalonci in pravice…

 • Soave

  Ja, premieri znajo pa res biti ene čudne ” gliste ” ! Nič ne vidi, nič ne sliši. Pa jih vseeno vodijo drugi !

 • Krtača 20

  Tkole zgleda če v Španiji spustiš desno stranko na oblast. Zato pa glejmo da pri nas naslednjih sto let ne pridejo niti do parlamenta

 • RATATA

  Katalonija v Španiji in Slovenija v sfrj sta si različni predvsem po tem,
  da je Španija Katalonijo premagala v vojni,
  slovenske dežele so se pa 01.12.1918 prostovoljno združile s Kraljevino Srbijo na istem rangu suverenih držav istega ranga iz česar je nastala Kraljevina Jugoslavija, nato pa sfrj.
  Od tod majčkeno večja težavnost Kataloncev glede izstopa.
  Tako so razmere v Kataloniji s tega zornega kota bolj podobne razmeram, ki jih je imela Hrvatska v sfrj, saj je Kraljevina Srbija 01.12.1918 ozemlja hrvatske takrat okupirala, saj niso imeli nikakršne državnosti, ker so bili sestavni del celovite Ogrske. Torej, lahko pričakujemo dolgotrajno nasilno in krvavo odcepljanje (kot hrvatska) in ne mirno osamosvajanje s samoodločbo.

 • Danda

  V Španiji je preveč fašistov ostalo na oblasti še iz časa Franka(Franco)…Nikoli se ne bodo sprijaznili s tem,da se ljudstvo lahko odloči samo….Te policaje na posnetkih ne bom označil za goveda,prasce svinje,ker je to žalitev za živali….Ti policaji so zame GOVNO,DREK…Naj pride na Koroško in mojo sestro,ženo ,mater ,hčerko maltretira na ta način…Ostane mu približno pol ure življenja,da skočim domov po revolver….GNOJI …

 • Novakec1

  €Uovce, ne misliti da bo kje kaj drugače, mogoče na vzhodnem delu €U

 • sunday

  če bi se v katalonijo pritepli musli podganji iztrebki in zahtevali kalifat bi pa bruselj in madrid takoj poskočila in jim željo uresničila z vsemi zahtevami ter se hvalila s svobodnim kalifatom v eu – prasci rdeči zahojeni!!!

 • Zgornji

  Auva :-(

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!