fbpx

Kdaj se bo zgodilo v Sloveniji? Iraški migrant na železniški postaji v Trstu brutalno posilil 17-letno študentko, ki mu je skušala pomagati

Foto: YouTube.

Le streljaj od Slovenije, v središču Trsta, je v torek zvečer prišlo do incidenta na železniški postaji, o katerem danes obširno poročajo italijanski mediji. 26-letni prosilec za azil iz Iraka, Mekail Govand, je v zapuščenem vagonu pretepel in nato posilil 17-letno študentko, še prej pa jo je prisilil, da je popila večjo količino alkohola. Vse to se ne bi zgodilo, če bi se sedemnajstletnica z avtobusom po koncu večernega pouka odpeljala naravnost domov, a je na železniški postaji zagledala migranta, ki je ležal na tleh, zato je izstopila iz avtobusa – in mu skušala pomagati.

Sedemnajstletna študentka, ki živi v Trstu, se trenutno sicer nahaja v oskrbi v lokalni bolnišnici, potem ko so jo našla tri druga dekleta, ki so zaslišala hlipanje iz vagona na železniškem tiru in so na to opozorile policista, ki sta ravno patruljirala skozi središče mesta. Kot poroča lokalni časopis Il Piccolo, je mladoletnica postala žrtev lastne naivnosti, saj je izstopila iz avtobusa, s katerim se je peljala domov, da bi pomagala, čez cesto, na železniški postaji, ležečemu migrantu.

Il Piccolo piše, da jo je iraški migrant prelisičil, naj mu pomaga do zapuščenega vagona, v katerem naj bi živel, kar je tudi storila. Ko sta prišla do vagona, pa je 26-letnik nenadoma spremenil svoje obnašanje, postal nasilen in dekle odvlekel v stranišče na vagonu, kjer jo je prisilil, da je konzumirala večjo količino alkohola. Potem jo je pretepel, z nje strgal vse obleke in jo posilil.

Foto: Il Piccolo. Do incidenta je prišlo na železniškem tiru, kjer je stal zapuščeni vagon.

Mladoletnica ima težje poškodbe kolen in obraza ter modrice po vsem telesu. Možje postave so sicer iraškega migranta že prijeli; gre za prosilca za azil, ki je zadnjih nekaj mesecev preživel v tamkajšnjem migrantskem centru, možem postave pa je poznan že od prej zaradi družinskega nasilja, posedovanja drog, pijančevanja in razgrajaštva.

Policisti so lahko s pomočjo žrtvinega pričevanja rekonstruirali zgodbo in tudi prišli na sled migrantu, ki je, tako zaključuje Il Piccolo, v Italiji od začetka januarja letošnjega leta.