fbpx

Kim Džong Un sili komaj 5-letne otroke v težaško delo na železniških tirih

Foto: epa

Pojavil se je šokanten posnetek, ki je razkril, kako so majhni otroci v Severni Koreji prisiljeni v delo na železniških progah. Razumeti je mogoče, da so otroke vzeli iz šol, da bi ti lahko po 10 ur na dan garali in popravljali obstoječe železniške tire in polagali nove. Glede na navedbe naj bi bili nekateri stari komaj pet let.

Otroci so bili opaženi med gradnjo železniške proge blizu postaje Rimpo Station v provinci Chagang na severu države. Posnetek, pridobljen s strani Daily Mirrorja, pa naj bi bil posnet s pomočjo skritih kamer, ki so jih namestili informatorji pod krinko v lanskem letu.

Otroci so oropani srečnega otroštva
Michael Glendinning, ki dela za humanitarno organizacijo Evropsko združenje za človekove pravice v Severni Koreji, je za Mirror označil prispevek kot pretresljiv in opisal otroško delo kot eno izmed najhujših oblik zlorabe. “Milijoni severnokorejskih otrok so prisiljeni v težaško delo že v rani mladosti, zaradi česar so oropani srečnega otroštva.”

https://www.youtube.com/watch?v=UPRmpUToEGY

Po besedah Glendinninga je vpliv težaškega dela na fizični in psihični razvoj ter na mentalno zdravje otroka nepravilno ocenjen. Prav tako je tudi izpostavil, da je škoda, ki jo povzroča težko delo na otroke, ravno tako velika, kot škoda, ki bi lahko nastala kot posledica fizičnega nasilja.

 V drugem delu posnetka pa je mogoče videti nasmejane otroke v elitnih šolah med izvajanjem glasbe, starši pa jih opazujejo izza šolskih vrat.

Na podlagi suženjskega globalnega indeksa iz leta 2016 je okrog 1,1 milijona Severnokorejcev vpletenih v prisilno delo, kar predstavlja skoraj 5 odstotkov od 25-milijonske populacije, poroča Daily Mail.

Komunistična država je pod vodstvom diktatorja Kim Džong Una, ki je nedavno, ko se je napil v svoji počitniški vili, odredil vsem vojaškim voditeljem, naj ostanejo pokonci vso noč in pišejo opravičila za svoje pomanjkljivosti. Po ‘naporni’ noči pa je bil Un zjutraj presenečen, zakaj so bili vsi ustrahovani voditelji še vedno tam.

Foto: epa

Foto: epa

V mednarodni skupnosti vlada negotovost
V mednarodni skupnosti rastejo strahovi, saj je višji ameriški vojaški uradnik opozoril, da je Severna Koreja sposobna izstrelitve jedrskega orožja, ni pa potrdil, ali je zmožna zadeti tarčo ali ne. Molčeča država naj bi bila zmožna namestitve jedrske bojne glave na rakete, ne pa tudi uspešne izstrelitve v atmosfero, saj jim je do sedaj še vsaka zgorela. Neimenovani uradnik je še povedal, da Pjongjang poskuša preseči to omejitev in označil obnašanje Kim Džong Una kot zelo provokativno.

 N. Ž.