fbpx

Kontroverzni filipinski predsednik Rodrigo Duterte škofu zagrozil, da ga bo obglavil!

Foto: epa

Kontroverzni filipinski predsednik Rodrigo Duterte se je vnovič lotil katoliške cerkve in škofa Pabla Virgilia Davida ter ga obtožil zlorabe nedovoljenih drog, ob tem pa mu zagrozil, da ga bo obglavil zaradi kupovanja drog. 

Duterte je Filipincem, od katerih je več kot 90 odstotkov kristjanov in 86 odstotkov katoličanov, svetoval da naj prenehajo obiskovati cerkev in si doma raje zgradijo zasebno kapelo z namenom, da Vatikan ostane brez svojih donacij.

Opazke na račun škofa je filipinski predsednik izrekel na dogodku na katerem je najavil pričetek projekta oskrbe z vodo v mestu Davao, ki predstavlja rojstno mesto Duterteja in mesto, kjer ta še vedno živi. Duterte je namreč  zavrnil selitev v predsedniško palačo v prestolnici Manila po predsedniških volitvah 2016 in to zaradi govoric, da naj bi v palači strašilo. The Philippine Star poroča, da je Duterte dogodek izkoristil z namenom, da napade škofa Davida in ga označi za narkomana. “David, rečem ti. Sumim, sin k****, da jemlješ nezakonite droge. Škof, nekomu naroči, da ti kupi droge in te bom obglavil. Briga me, če si škof. Če se boš vpletel v nezakonite droge, se ne bova dobro razumela.

Foto: epa

Duterte je nedavno napadel tudi Vatikan in pozval vernike, da naj ti raje molijo doma, kot pa da z obiskovanjem cerkva financirajo katoliško cerkev. Državljanom je svetoval, da naj si sami zgradijo kapelo na domu in tam molijo. “Ne potrebujete iti v cerkev, da boste molili za te idiote,” je v nasvetu izpostavil Duterte in dodal, “ko se nekoga krsti morate plačati, ko nekdo umre enako.”

Obsodil ga celo kraje donacij
Za nameček je Duterte škofa Davida celo obsodil, da naj bi ta kradel donacije, ki so namenjene cerkvi. “David, samo tiho bodi. Povprašuješ po prispevkih. Kam gre denar ljudi?” Vse obtožbe je škof po navedbah Breitbarta zavrnil. Ob tem je potrebno dodati, da ne preseneča, da se je Duterte spravil nad škofa, saj ta velja za enega največjih kritikov kontroverznega predsednika, saj ta javno kritizira izvensodno ubijanje pod pretvezo boja proti nezakonitim drogam.

H. M.