Koronavirs se širi po Evropi kot kuga

Foto: epa

Primeri okužb z novim koronavirusom se širijo po Evropi. Pristojni organi si sicer prizadevajo, da bi omejili širjenje virusa. Žarišče ostaja Italija s približno 400 okuženim in 12 smrtnimi žrtvami. O prvih primerih okužb poročajo iz Gruzije, Romunije, Norveške in Danske.

Koronavirus se po pričakovanjih širi po vseh državah Evrope, le Slovenija zaenkrat “uradno” ostaja izjema. O prvih primerih okužb poročajo iz Gruzije, Romunije, Norveške in Danske.

Gruzija je v sredo sporočila, da so prvi primer okužbe zabeležili v regiji Južni Kavkaz. V Romuniji se je z virusom koronavirusne bolezni okužil moški, ki je bil v stiku z italijanskim državljanom, ki je minuli teden bil na obisku v Romuniji. Norveške oblasti so v sredo sporočile, da so prvi primer novega koronavirusa v državi ugotovili pri moškem, ki se je minuli teden vrnil iz Kitajske. Na Danskem pa se je z virusom sars-cov-2 okužil moški, ki je bil na smučanju na severu Italije. Tam je bil skupaj s soprogo in sinom, vendar so bili pri njiju testi na okužbo negativni, poroča STA.

Okužbe z novim koronavirusom so v Evropi poleg omenjenih držav doslej potrdili v Nemčiji, Veliki Britaniji, Španiji, na Hrvaškem, v Avstriji, na Finskem, Švedskem, v Belgiji, Grčiji, Severni Makedoniji in Švici. V Sloveniji prvega potrjenega primera okužbe še nismo zabeležili.

Foto: epa

V Italiji, ki ostaja žarišče bolezni covid-19 v Evropi, so doslej okužbo potrdili pri približno 400 osebah. Med njimi je tudi članica kabineta predsednika Lombardije Attilia Fontane, ki je sporočil, da bo zaradi tega šel v samoizolacijo za dva tedna, ob stikih z drugimi ljudmi pa si bo nadel masko. “Gre za osebo, s katero pogosto delam,” je potem, ko so okužbo potrdili pri članici kabineta, sporočil Fontana in dodal, da so testirali vse ostale člane njegovega kabineta in tiste, ki se ukvarjajo s preprečevanjem širjenja novega koronavirusa, njihovi testi pa so bili vsi negativni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Rok Krajnc

 • pajot

  Korona virus je v primerjavi s komunističnim virusom pičkin dim. Zato ga tudi nimamo.

  • Boštjan

   Bedak

   • pajot

    Me veseli. Jaz sem pa Pajot.

   • pajot

    No,ja,Boštjan,če nimaš nič drugega za povedat,potem ti tudi tega ni treba.
    Ker sam vem,da sem bedak,ki s svojim denarjem podpira tebe in tvojo delomrzno druščino.

    • Boštjan

     Delal sem 40 let in si prislužil 760 na mesec. Mene ne podpiraš, podpiram se sam

     • pajot

      ne,ne podpiraš se sam. Podpirajo te tvoji kameradi z bedno penzijo. Si že kdaj pomislil,da bi se uprl in šel jebat mater tem pijavkam?

  • pajot

   Repliciram Romanu Naprudniku,ki mi je pritisnil minus.
   Mi zaenkrat še nimamo korona virusa,imamo pa komunističnega ,ki nam povzroča hude težave povsod. Od,na primer,osem miljardnega javnega dolga leta 2008,do 47 milijardnega leta 2020.
   Leta 2008 je bil predsednik vlade Janez Janša. Leta 2020 pa Marjan Serpentinšek.
   Razlika v dolgu je očitna.
   Da sploh ne govorim o drugih zanimivostih,ki so jih ustvarile vlade šivilje,sinu konja z ročaji in klovna z imenom serpentinšek.
   Roman,pozdravi mi pritlikavca in mu povej,da mu želim še dolgo življenje.

   • Dunc

    bravo podpišem!!!….. priseski na js pa bodo strajkali…. odvzet jim vse…. kaj, ce zac emo zbirat lpdlise za lustracijo… pa, da se znebimo teh v stalni pripravljenost?…

  • Božidar Rodica

   Ha ha

 • Unikatna

  Zato je potrebno zapreti meje in prepovedati potovanja na okužena območja! Kaj odgovornim ni jasno?!

  • Ivan Ivanovič

   Potem bomo vsi sedeli doma na mrzlem zapečku, gledali bomo prazne denarnice in prazne trgovine. Daj ne nakladaj.

 • gorjanc

  33 opzitivnih na coronavirus v CAIFORNIJI

 • Božidar Rodica

  Nas se ne prime ha ha .,.čudno..?