fbpx

Kot na vojnem območju: Na Švedskem poročajo o streljanju, množičnih požigih avtomobilov in eksploziji stavbe!

Foto: Twitter

V samo 48 urah se je na Švedskem, ki je pred migrantsko krizo veljala za varno državo, dogodila cela vrsta nasilnih kaznivih dejanj, od umora z nožem, do streljanja, množičnih požigov osebnih avtomobilov in ekplozije večstanovanjske stavbe. Da, to je postala nova realnost, odkar se je povečalo število prebivalcev v državi.

Švedski Fria Tider poroča, da je bil v četrtek v nakupovalnem središču v mestu Gávle do smrti zaboden moški. V zvezi z umorom policija še vedno preiskuje okoliščine, zaradi česar ne dajejo izjav za javnost.

Iz mesta Helsingborg pa poročajo o požaru kar sedmih avtomobilov v dveh ločenih požarih. Policija v zvezi s požarom zaenkrat le navaja, da jih je sprožil neznani storilec. Na severovzhodu Uppsale so bili policisti poklicani na kraj zločina, ker so priče poročale o streljanju v bližini svoje stanovanjske stavbe. Po prihodu na kraj dogodka je policija po poročanju Voice of Europe potrdila, da je res prišlo do streljanja. V stenah več stanovanj so našli luknje krogel, ki so nastale pri streljanju in pa tulce. Kot poroča spletna stran Expressen, je iz policijskega poročila razvidno, da je prišlo do resnega kaznivega dejanja z orožjem, resnih nezakonitih groženj in povzročanja nevarnosti za druge.

Foto: Twitter

Vladna stavba bi lahko zgorela do tal
Na zahodu mesta Skåne se je požar, ki je zajel tri vozila, razširil na bližnjo vladno stavbo. Po poročanju uradnikov bi lahko prišlo do prave katastrofe, če gasilci ne bi tako hitro prišli na kraj požara. Po besedah poveljnika službe za reševanje, ki so ga poklicali na kraj dogodka, se je ogenj razširil do strešnih oken na stavbi.Če bi prišli pet minut kasneje, bi bilo lahko vse skupaj res noro,” poroča Sydsvenskan. “V strešni konstrukciji bi se lahko požar razvil popolnoma, zato smo imeli srečo,” je še dodal poveljnik.

Na jugu v Boråsu poročajo, da je prišlo do težke ekplozije v večstanovanjski stavbi, ki se je zgodila pozno ponoči. Eden od stanovalcev, ki živi v stavbi, je novinarju Borås Tidninga povedal: “Stanovanja so se stresla, res je bilo mogoče močno čutiti eksplozijo. Pri tem se je uničilo stopnišče, polomljene pa so bile tudi steklene šipe na oknih.” Kljub temu, da je preiskava še v začetnih fazah, policija verjame, da je nekdo v bližino stopnišča vrgel nekakšen eksploziv.

Hana Murn