Kot na vojnem območju: Na Švedskem poročajo o streljanju, množičnih požigih avtomobilov in eksploziji stavbe!

Foto: Twitter

V samo 48 urah se je na Švedskem, ki je pred migrantsko krizo veljala za varno državo, dogodila cela vrsta nasilnih kaznivih dejanj, od umora z nožem, do streljanja, množičnih požigov osebnih avtomobilov in ekplozije večstanovanjske stavbe. Da, to je postala nova realnost, odkar se je povečalo število prebivalcev v državi.

Švedski Fria Tider poroča, da je bil v četrtek v nakupovalnem središču v mestu Gávle do smrti zaboden moški. V zvezi z umorom policija še vedno preiskuje okoliščine, zaradi česar ne dajejo izjav za javnost.

Iz mesta Helsingborg pa poročajo o požaru kar sedmih avtomobilov v dveh ločenih požarih. Policija v zvezi s požarom zaenkrat le navaja, da jih je sprožil neznani storilec. Na severovzhodu Uppsale so bili policisti poklicani na kraj zločina, ker so priče poročale o streljanju v bližini svoje stanovanjske stavbe. Po prihodu na kraj dogodka je policija po poročanju Voice of Europe potrdila, da je res prišlo do streljanja. V stenah več stanovanj so našli luknje krogel, ki so nastale pri streljanju in pa tulce. Kot poroča spletna stran Expressen, je iz policijskega poročila razvidno, da je prišlo do resnega kaznivega dejanja z orožjem, resnih nezakonitih groženj in povzročanja nevarnosti za druge.

Foto: Twitter

Vladna stavba bi lahko zgorela do tal
Na zahodu mesta Skåne se je požar, ki je zajel tri vozila, razširil na bližnjo vladno stavbo. Po poročanju uradnikov bi lahko prišlo do prave katastrofe, če gasilci ne bi tako hitro prišli na kraj požara. Po besedah poveljnika službe za reševanje, ki so ga poklicali na kraj dogodka, se je ogenj razširil do strešnih oken na stavbi.Če bi prišli pet minut kasneje, bi bilo lahko vse skupaj res noro,” poroča Sydsvenskan. “V strešni konstrukciji bi se lahko požar razvil popolnoma, zato smo imeli srečo,” je še dodal poveljnik.

Na jugu v Boråsu poročajo, da je prišlo do težke ekplozije v večstanovanjski stavbi, ki se je zgodila pozno ponoči. Eden od stanovalcev, ki živi v stavbi, je novinarju Borås Tidninga povedal: “Stanovanja so se stresla, res je bilo mogoče močno čutiti eksplozijo. Pri tem se je uničilo stopnišče, polomljene pa so bile tudi steklene šipe na oknih.” Kljub temu, da je preiskava še v začetnih fazah, policija verjame, da je nekdo v bližino stopnišča vrgel nekakšen eksploziv.

Hana Murn

 • Janka Kranjka

  Ubogi migrantje, saj ta njihova dejanja so vse kar poznajo in sploh v svojem življenju znajo delati.

  • Novakec1

   Zblojeni €pejci jm pa tega ne dovolijo.

  • samotoje

   Zakaj so pa ubogi?

 • lokec

  Sigurno bo čez nekaj let nastala vojna med priseljenci in domačini.

  • Slovenec

   Ja, in takrat bo zelo hudo. Veljal bo zakon ulice in pelo bo orožje za obstoj švedskih domov in države.

 • Slovenec

  No, lep dokaz kako migranti “bogatijo” evropsko populacijo.

 • Antonius

  Eksplozivno in vnetljivo turistično izkušnjo lahko tuji turisti v tem času doživijo samo v miroljubni Švedski.
  Multikulti je na švedskem zelo močno zaživel.
  Šerijatarji prispevajo ogenj in grom, švedske bolnice pa ostalo, če preživite.

 • IZBIRA

  Jezni so ker je na severu mrzlo, bolj na severu Evrope so več kurijo. Morjo se nekako ogreti, ko so zunaj, navajeni pa so kuriti zunaj na odprtih ognjiščih. Od koder prihajajo nimajo peči. So pa strokovnjaki za kurit, vse jim uspe vžgat.

 • Olga101

  Efekt levičarskih migrantoljubcev bodo usrane luknje (po Trumpu), enake tistim, iz katerih so “ubogi” nezakoniti divjaki prišli! Kdo bo takrat pomagal?

 • Steiermark

  Zakaj pa sedaj ne pošiljajo na ta vojna območja, po Evropi, vojne dopisnike – novinarje in zakaj ne priskrbijo malo “filmskega materiala”, da bi si lažje lahk predstavljali, kako bo pri nas, čez kakšno leto, ko boddo šeriaterji, namesto pri njih doma, pri nas naredili vojno območje….

 • xtc

  Realno in povsem kmalu v dnevnem življenju Švedov-kmalu bodo na točki,ko se bodo morali odločiti ali orožje v roke in počiščenje islamistov in ostale druščine in njih EU kolaborantov ali pa bodo sami najprej sužnji teh nato pa izginili.
  Mislim ,da se bodo kmalu realno začeli odločati za prvo,kajti nebo šlo drugače.

 • dob

  Begunci bi zaradi vojne na Švedskem lahko zbežali na Dansko in tam zaprosili za azil!
  Sprejeti jih bi bilo humano in slkladno z mednarodnimi zakoni.

  Ko bo vojna zaradi beguncev (ker pred njimi je ni blo) še v Nemčiji, in se bo kmalu pšrej meja razširila še na Francijo, nato pa v Italijo in Avstrijo… bodo begunci začeli bežati pred vojno proti Grški meji in proti Siciliji!

  Tam jih bodo pričakale libijske in turške barke, pa nevladne, jasno, ker bo Erdogan pomagal, zakajnebi, pa EU bo pomagala, pa Carola Rakete, da jih bodo prepeljale do destinacij, kjer bo mir.
  Tam bodo potem v miru klepali načrt, kako napsti EU, ker so jih spodile, saj so povzročile vojno proti njim, da oni tam niso mogli v miru živet v tujih stanovanjih in za tuj denar. (hej, sej to je skor kt slovenski socializem – da žviš od tujga dnarja in zadolženosti!)
  Skratka, Grčiji sploh še ni jasno kolk je najebala. Eni gor, drugi dol, pa isti spet gor, pa spet isti nazaj…

 • rubec

  Jebiga, posledice so tu. Generacija fantov je v sedemdesetih tako močno drkala na švedske filme, da se je zdaj vžgalo.

  • Felikss_AH

   He he he… ti pa ne zmanjka materiala. Najet boš moral asistentko da ti vse to arhivira… če se že stara mama noče reaktivirat…

   • rubec

    Hehehe, vsaj eden ki se spomni starih mater. Moja so že od junija na njivi in čakajo da iz nje pokuka neka sorta holandskega grozdja. Najkasneje novembra jo grem iskat. Vsaka veselica se mora enkrat končat.

    • gornik

     Lahko bi ji na njivo napeljal centralno gretje pa bi ti tam skrbela za trto še vso zimo.

     • rubec

      Ni slaba ideja a kaj ko je včasih že doma pila kurilca. Običajno malo pred prvim, ko je zmanjkovalo penziona za refošk.

  • dob

   Moj idol je bil Olle Sjoeltoft. Danski mehki porno, je pofuku vse živo. Ne vem pa če tudi kakšno farmacevtko. Pa tudi tega ne vem, če je bil župan.
   Najbrž majo na Danskem vse farmacevtke stanovanje. Prasice.
   Zgleda da majo tam drgač urejeno, da se do stanovanja lohk pride ne da bi te kdo fukal.

   • rubec

    Olle, glavni v filmih Mazurka v postelji. Postelje so pa mislim bile od Lipa iz Bleda. Stari, filme imam kot bi se reklo, v malem vibratorju.

 • Slo hunter

  kar ste želeli požrite, bedaki….prekleta golazen ogabna, kako ti osebki smrdijo…nimate pojma, videl sem 700 ilegalcev ko so šli čez mejo 2015! Nekatere babe pa so nore na njih, samo da je črno…fuj kako je to ogabno, tisti ki jih zagovarjate imate uničene možgane, ki kontrolirajo voh in še kaj drugega!

 • Skrajno Desni

  To bi lahko začel pri nas prakticirat na raznih Jankovićih in njemu podobnih.

 • NoName

  Ni kaj, Slovenska vlada pa do nas državljanov kot komunisti po vojni do domoljubov, tujci so dobrodošli, tudi, če so teroristi, črni, rjavi, rdeči, šeriati itd…enostavno ubogi so, mi pa za vlado nestrpni do drugačnosti.
  Švedi so sprejeli drugačnost, bili so zgleda tudi strpni, hudič pa je, da migranti nimajo posluha do drugačnosti, strpni pa kot zgleda sploh niso in problem je tu.
  Če povzamem, če sem jaz proti migrantom in proti pomuslimanjanjem naše države sem fašist, če pa so migranti proti nam, pa proti Kristjanom, kaj pa so potem oni, če smo mi fašisti?

 • mona lisa

  Tem bztastim Švedom še ni kapnilo da so migranti alahova vojska ki jih bo zmlela. Pravzaprav to še ni kapnilo večini evropskih poltikov in izdajalce Evope.

 • Kapodistrias

  Na Švedskem sem bil pred desetletjem. Takrat še ni nič pokalo. Tedajso bili nadloga komarji. Zdaj pa je nadloga nekaj drugega, hujšega. Ne grem več tja, pa ne zaradi komarjev.

 • Beli Sneg

  Kako toda nobenega novinarja ali pa vsaj presstituti ne pošljejo na vojno območje. Tudi press se je čisto sfižil.

 • m_m

  Šerijatarji kličejo vojno, Švedi pa so očitno take pussies, da ne upajo niti prdnit na glas.
  Ukinjanje obvezne vojske je bil očitno uvod v to, da nam amputirajo vsako voljo po obrambi. In znanje, kako se obraniti.
  Švedska je izgubljena, bojim se, da z Evropo ni dosti bolje.

 • Andrej

  Tako je, če se ti domači fantje pobabijo. Musliči tako najprej obdelajo babe, potem pa še pobabljene. Povsod ista slika in nikjer se iz tega nihče nič ne nauči. To je propad civilizacije.

 • Solo

  Če uvažaš tretji svet, postaneš tretji svet.
  Švedska je adijo. Poučna lekcija za Slovence.

  Za Slovenijo še ni prepozno, da se temu izogne,… ampak le če se bodo Slovenci že enkrat zbudili in začeli ukrepati.

  • FRANC3

   Dokler bomo volili levičarje, ne bo nič bolje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!