Kubanske oblasti z množičnimi aretacijami nad Kubance, ki opozarjajo na prevaro referenduma o ustavnih spremembah na komunističnem otoku

Foto: epa

Vodstvo Domoljubne zveze Kube, organizacije za demokratične spremembe na Kubi, je sporočilo, da se je njihovih 23 članov odločilo za gladovno stavko zaradi množičnih aretacij njihovih članov s strani kubanskih oblasti.

Kubanske oblasti so po domovih članov disidentske Domoljubne zveze Kube izvedle množične aretacije njenih članov, pri tem pa je sodelovalo kar 200 pripadnikov enot kubanske vojske in policije.

Domoljubna zveza Kube je namreč izjavila, da je razpisani referendum o ustavnih spremembah 24. februarja prevara komunistične partije, kar je izzvalo bes vodilnih, zaradi česar so aretirali več njenih vodilnih članov, preostali pa so se odločili gladovno stavkati.

Foto: STA

Zadnje večje aretacije njihovih članov so se zgodile po obisku papeža Frančiška leta 2015, ko so oblasti prijele kar 142 njihovih članov in še mnogo drugih disidentov, ki se borijo za demokratizacijo ter modernizacijo komunistične Kube, še poroča Breitbart.

C. Š.

 • Andrej

  Ali lahko kdo razloži, v čem je prevara referenduma? Tako, preprosto razlago, za telebane.

 • xtc

  Kubanci bodo morali,če bodo hoteli lepši jutri očitno vzeti orožje v roke in strmoglaviti komuniste z oblasti ali pa bodo poflikali od lakote.

 • Dada

  G. Grims in Janša sta kritizirala vlado, Šarca in sedanje “komuniste”, ki so napadli SALVINIJA, zaradi FOJB IN ITALIJANSKE ISTRE. SRAM JE LAHKO GRIMSA IN JANŠO. Rezultat napada na Salvinija je njegovo OPRAVIČILO Cerarju in Sloveniji…… Seveda imamo tudi slabe politike, ti so po večini v SDS….. ČE NISTE VEDELI

  • rrrrr

   Nismo še slišali, bohlonej..

   • pajot

    Dada.

    • rrrrr

     Kaj pa vem. Glede na njen komentar in zjanje neumnosti z velikimi črkami …ja , to je lahko kvečjemu Nada. Nada !…, al pa se stepem !

  • pajot

   He,he,he,,dada,jesi li prava dada…? Ili si dada iz beograda?

 • Antonius

  Saj je že komunistični major Mitja Ribičič priporočal, da je treba iti s knjigo nad knjigo, ko je iz *mode* odšlo kurjenje prepovedanih knjig. Z argumentom nad argument je treba iti, v skrajni sili pa s policijo.

  • rrrrr

   Tako je, Antonius. Komunistična diktatura je uspešna le tedaj, če za svoj agitprop uporablja ukradene, a stvarna, torej otipljiva sredstva .Kar vidiš z očmi, otipaš s tacami, ni težko suniti. Zato ukradeš tiskarne in upogljive pisune, pa ti napišejo kakršnokoli knjižno aboto. Uzurpiraš medije s puklastimi prestituti, pa ti objavijo katerokoli laž. Nacionaliziraš šole skupaj s štrukloidnimi tršicami, pa ti iz bistrih otrok naredijo sobne rastline.V svojo policijo in na privatna sodišča poflancaš zasnifane vnuke zaslužnih udbovcev iz bazena jugo-JLA-zvezanorcev- komisarjev&malih kurjih tatov, pa ti zaprejo kogarkoli nedolžnega in prikrijejo porkerije kogarkoli, krivega..
   Pred njimi so zaenkrat varni le nekateri elektronski mediji, podatki na medmrežju in družbena omrežja. Ne moreš jih otipati, zato pa jih je težko kar kučnit in strpat v varžet. Zaenkrat !

   • pajot

    Bravo…*******

   • Dada

    Pa na zdravje, šeee eenga ruknmo…. Za vaške debate v vaški beznici bo ta komentar OK, rrrr. Zato se pišejo takile članki, za tako vrsto raje, ki pod alkoholom dobro razumejo kam pes taco moli. Za preproste, po domače povedano…. Pa kimanje se priporoča, da še kakšen litrček pride na mizo, hiiiik…. Ko so trezni pa hitro v službico in so že pozabili kako pametni so bili včeraj. Očitni berete dela g. Grimsa, ki je čestital Italijanu Salviniju zza izjave o “fojbah in komunistih, skupaj z Janšo. PA STA OBA V MEGLO RUKALA, SAJ SE JE SALVINI CERARJU IN SLOVENCEM OPRAVIČIL. Pa na zdravje.

    • slosin

     ja, za vaške beznice so te tvoje besede kar ta prave….pa na zdravje, še enga ruknte…

 • Osti jarej

  …saj mafijastan tudi postaja policijska država….pa ne za preganjanje kriminala vseh sort in barv,ampak za represijo nad NN državljani

  • Dada

   Samo, da ni Grimsstan in Janšastan….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!