fbpx

Kubanske oblasti z množičnimi aretacijami nad Kubance, ki opozarjajo na prevaro referenduma o ustavnih spremembah na komunističnem otoku

Foto: epa

Vodstvo Domoljubne zveze Kube, organizacije za demokratične spremembe na Kubi, je sporočilo, da se je njihovih 23 članov odločilo za gladovno stavko zaradi množičnih aretacij njihovih članov s strani kubanskih oblasti.

Kubanske oblasti so po domovih članov disidentske Domoljubne zveze Kube izvedle množične aretacije njenih članov, pri tem pa je sodelovalo kar 200 pripadnikov enot kubanske vojske in policije.

Domoljubna zveza Kube je namreč izjavila, da je razpisani referendum o ustavnih spremembah 24. februarja prevara komunistične partije, kar je izzvalo bes vodilnih, zaradi česar so aretirali več njenih vodilnih članov, preostali pa so se odločili gladovno stavkati.

Foto: STA

Zadnje večje aretacije njihovih članov so se zgodile po obisku papeža Frančiška leta 2015, ko so oblasti prijele kar 142 njihovih članov in še mnogo drugih disidentov, ki se borijo za demokratizacijo ter modernizacijo komunistične Kube, še poroča Breitbart.

C. Š.