fbpx

Kubanski nogometni reprezentant prebegnil iz socialističnega “raja” v ZDA

Foto: epa

Yasmani Lopez, član kubanske nogometne reprezentance, ki te dni nastopa na zlatem pokalu, prvenstvu Severne in Srednje Amerike ter Karibov, je prebegnil v ZDA, je potrdil kubanski selektor Raul Mederos. Veteran in kapetan izbrane vrste Lopez je po porazu na uvodni tekmi proti Mehiki (0:7) v Pasadeni zapustil reprezentanco.

Glede Yasmanija, je bila to njegova osebna odločitev. Nihče drug v moštvu ni imel s tem ničesar. Sam se je odločil, kot se je,” je dejal Mederos na novinarski konferenci v Denverju, kjer Kubo danes čaka obračun z Martiniquom.

Enaintridesetletni Lopez je eden najbolj izkušenih kubanskih nogometnih reprezentantov, ki je za izbrano vrsto debitiral leta 2013, poroča STA. Skupno je v dresu z državnim grbom zbral 28 nastopov.

Športniki iz komunistične Kube, ki nastopajo na tekmovanjih v ZDA in Kanadi, imajo bogato zgodovino prebegov. Leta 2015 je več nogometašev reprezentance za zlati pokal prebegnilo med prvenstvom, čeprav so bili odnosi med državama v času administracije Baracka Obame in Havano zelo topli.

C. Š.