Kubanski nogometni reprezentant prebegnil iz socialističnega “raja” v ZDA

Foto: epa

Yasmani Lopez, član kubanske nogometne reprezentance, ki te dni nastopa na zlatem pokalu, prvenstvu Severne in Srednje Amerike ter Karibov, je prebegnil v ZDA, je potrdil kubanski selektor Raul Mederos. Veteran in kapetan izbrane vrste Lopez je po porazu na uvodni tekmi proti Mehiki (0:7) v Pasadeni zapustil reprezentanco.

Glede Yasmanija, je bila to njegova osebna odločitev. Nihče drug v moštvu ni imel s tem ničesar. Sam se je odločil, kot se je,” je dejal Mederos na novinarski konferenci v Denverju, kjer Kubo danes čaka obračun z Martiniquom.

Enaintridesetletni Lopez je eden najbolj izkušenih kubanskih nogometnih reprezentantov, ki je za izbrano vrsto debitiral leta 2013, poroča STA. Skupno je v dresu z državnim grbom zbral 28 nastopov.

Športniki iz komunistične Kube, ki nastopajo na tekmovanjih v ZDA in Kanadi, imajo bogato zgodovino prebegov. Leta 2015 je več nogometašev reprezentance za zlati pokal prebegnilo med prvenstvom, čeprav so bili odnosi med državama v času administracije Baracka Obame in Havano zelo topli.

C. Š.

  • Vojvoda Šarec.

    Drugorazrednih povprečnežev ZDA ne vabi.

  • xtc

    Jim lahko mi pošljemo “nadomaestke” Kordiša,Vjoleto,hada,Danico,Ulo,pa Lunatika itd.

  • Clemen J.

    Levuharji press: Ni pobegnil, zgubil se je sedaj ga pa američani zadržujejo in nočejo vrniti kubi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!