fbpx

Kulturna obogatitev vedno nazornejša: Pozivi Švedinjam s strani policije, naj ne zapuščajo svojih domov same, saj obstaja velika verjetnost, da bodo posiljene!

Fotografija je simbolična (Foto: Twitter)

Kulturna obogatitev na Švedskem vedno bolj kaže svoje zobe. V tej skandinavski državi, ki je bila nekoč znana predvsem po urejenosti in miru, se je namreč v zadnjih letih drastično povečalo število različnih kriminalnih dejanj, med drugim tudi posilstev. Zadeva je prišla že celo tako daleč, da tamkajšnja policija ženske z območja kraja Uppsala odkrito poziva, naj spremenijo svoje življenjske navade ter ne zapuščajo same svojih domov. 

Več kot očitno je, da Švedska, ki je v zadnjih letih sprejela ogromno število migrantov vprašljivega slovesa, ni več to, kar je bila nekoč. V preteklosti je bila namreč ta skandinavska država znana predvsem po svoji urejenosti, miru in blaginji, dandanes pa jo pretresajo številna posilstva. Posledično tamkajšnja policija ženske marsikje poziva, naj ne zapuščajo svojih domov brez spremstva.

Do enega zadnjih tovrstnih primerov je prišlo v kraju Uppsala, kjer je policija tamkajšnje ženske odkrito pozvala k spremembi svojih življenjskih navad. Pri tem jim je priporočila, naj brez spremstva ne zapuščajo več svojih domov, saj jim v nasprotnem primeru grozijo številna posilstva. Razlog za poziv policije tiči predvsem v naglem povečanju števila omenjenih kriminalnih dejanj v tem švedskem kraju v zadnjem času.

Uppsala (Foto: Wikipedia)

4 primeri posilstva v 4 dnevih
Švedska policija opozarja, da v Uppsali vladajo alarmantne razmere, saj ji domačini iz dneva v dan poročajo o krikih žensk na pomoč. V noči s torka na sredo je tako v tem švedskem kraju prišlo že do četrtega poskusa posilstva v zadnjih štirih dnevih. Policija vse primere preiskuje ločeno, saj meni, da ni na delu serijski posiljevalec. Pri tem ji veliko težavo predstavlja predvsem dejstvo, da ne poseduje opisov osumljencev.

Švedska policija (Foto: epa)

Rajko Golob