fbpx

Kupci šokirani: varovala proti kraji na maslu, siru in mesu!

Zaradi visokih cen nekateri trgovci varovala proti kraji namestili tudi na maslo in sir (foto: zajem zaslona)

Po tem, ko so se cene prehranskih izdelkov pri nas dvignile v nebo, se je enako zgodilo tudi drugod po Evropi. Kar pa je poleg cen razbesnelo kupce, so bila varovala proti kraji, ki so jih v nekaterih trgovinah trgovci namestili na najosnovnejše izdelke, kot so maslo, meso in sir.

Zaradi visokih cen so v trgovinah v Veliki Britaniji varovala proti kraji začeli nameščati celo na maslo, meso, sir in otroško hrano, kar je šokiralo kupce, ki so fotografije, posnete v trgovinah, delili na družbenih omrežjih.

Cena paketa sira in masla v supermarketu Aldi, v Sloveniji bolj poznan pod imenom Hofer, se gibljejo med 4 in 7 evri. Cene so vrtoglavo narasle in marsikateremu kupcu orosile oči, vendar jih je še bolj šokiralo dejstvo, da so na najosnovnejših prehranskih izdelkih nameščena varovala proti kraji.

Kupci so v trgovini fotografirali omenjene izdelke in jih delili na Twitterju, njihova ogorčenost pa je očitna. Trgovci so v Veliki Britaniji zaradi visokih cen z varovali proti kraji opremili osnovna živila, kot so sir, meso, maslo in celo otroška hrana.

https://twitter.com/CharIieBennett/status/1544220457611808768?s=20&t=PzJuWAN3ccnTWs51bDXEZw

Podobno se cene gibljejo tudi v supermarketih Asda, Sainsbury’s in Iceland. Tudi Asda se je zatekla k namestitvi varnostnih oznak na svoje posode z Lurpakom, saj spada med dražje izdelke. Luksuzno znamko masla izdeluje dansko podjetje, vendar je izjemno priljubljena v Združenem kraljestvu.

Tanja Brkić