Šolska svetovalka več mesecev spolno zlorabljala 14-letnika

Foto: X/Freepik

35-letna Kelly Ann Schutte iz Pennsburga v Pensilvaniji je obtožena institucionalnega spolnega napada, podkupovanja mladoletnikov in nespodobnega napada na osebo, mlajšo od 16 let. Svetovalka na srednji šoli je na šolskem izletu “vrgla oko” na 14-letnika, ki ga je sprva začela vabiti v svojo pisarno, kasneje pa je zadeva prerasla tudi v fizično razmerje. Načrte ji je po pol leta prekrižal njen sorodnik, ki jo je zasačil pri poljubljanju mladoletnika.

35-letna srednješolska svetovalka Kelly Ann Schutte je lansko jesen vrgla oko na 14-letnega dijaka, s katerim se je podrobneje spoznala na šolskem izletu. Na avtobusu sta sedela skupaj, v naslednjih dneh pa ga je še večkrat povabila v svojo pisarno. Začela sta si dopisovati prek šolskega digitalne platforme, kmalu pa so se njuni pogovori preselili na Snapchat.

Zmenila sta se za srečanja, na katerih sta spolno občevala. To sta počela pri njej doma, na dijakovem domu, kadar je bil sam, nekajkrat pa sta si strastno skočila v objem kar v njenem avtomobilu, poročajo tuji mediji. Vse skupaj bi verjetno še trajalo, če je pri dejanju ne bi zalotil njen sorodnik, ki je nepričakovano vstopil v njeno hišo. Najstnika je nagnal iz hiše in od Kelly Ann zahteval pojasnila. Prestrašeni mladoletnik je stekel iz hiše, se skril na dvorišču in poklical starše, ki jim je povedal, kaj se je dogajalo zadnjih šest mesecev.

Osupla mama je naslednji dan odšla na policijo, policisti pa so še dan kasneje potrkali na vrata Kelly Ann in jo odvedli na policijsko postajo na zaslišanje. Osramočeni najstnik je imel na telefonu dovolj dokaznega gradiva, ki obremenjuje šolsko svetovalko. Na sodišču jo čaka sojenje zaradi spolne zlorabe mladoletne osebe, v šoli pa so jo suspendirali. Po poročanju tujih medijev ima svetovalka trenutno prepoved vstopa v prostore šolskega okrožja ali kakršen koli stik z učenci in osebjem šolskega okrožja Pennridge. Zaposleni tam pa v zvezi s preiskavo sodelujejo z okrožnim državnim tožilstvom.

Foto: FB

“Moramo se zavedati pomena ohranjanja zasebnosti študenta in njegove družine, ki je vpletena v to zadevo,” je dejal nadzornik Pennridgea Angelo Berrios v izjavi, ki je bila v petek objavljena v številnih lokalnih medijih. “Čeprav se vzdržimo prezgodnjih sodb o dejanjih uslužbenca, ki se sooča s pregonom, je ključnega pomena, da ponovimo stališče okrožja proti kakršnemu koli neprimernemu stiku med uslužbencem šolskega okrožja Pennridge in učencem. Takšno vedenje NE bo tolerirano.”