Učitelji v Pennsylvaniji bodo branili učence pred množičnim streljanjem z bejzbol kiji, zaklenjenimi v omarici

Miniaturni baseball kij, s katerim naj bi učitelj ustavil potencialnega strelca (vir: twitter)

Šole v Pennsylvaniji so se zaradi strahu pred potencialnim množičnim streljanjem odločile, da učitelje na šolah oborožijo. Edina težava je, da naj bi učitelji v primeru streljanja napadalca ustavili s kijem, ki bo zaklenjen v omarici na drugi strani šole, starši otrok pa bi raje videli, da bi se učitelji oborožili s strelnim orožjem.

“To je zadnja možnost,” je za CBS povedal šolski nadzornik okrožja Millcreek William Hall, “a je možnost in želimo, da se ljudje tega zavedajo.” Hall je priznal, da so kiji bolj simbolične narave, a so jih uvedli kot odziv na množično streljanje v Parklandu na Floridi.

Šole so porabile 1.800 dolarjev, da oborožijo okoli 500 učiteljev s 40-centimetrskimi kiji za bejzbol. Vodilni si zamišljajo, da bo učitelj s kijem, ki je zaklenjen v omarici, sposoben uspešno ustaviti napadalca s strelnim orožjem v roki.

Starši podpirajo oboroževanje učiteljev s strelnim orožjem
Šolska uprava je vprašala starše, kaj menijo o oboroževanju kvalificiranega osebja v šolah s pištolami. “70 odstotkov ljudi je bilo za in 30 proti, a trenutno nimamo načrtov za kaj takega,” je povedal Hall.

(vir: twitter)

To pa ni edina šola v Pennsylvaniji, ki se je odločila za barvite, a ne ravno najbolj premišljene rešitve. Tako so prejšnji mesec v okrožju Blue Mountain v učilnice postavili vedra, napolnjena z rečnimi kamni. Ideja naj bi bila, da bi v primeru strelnega napada učenci začeli metati kamne v napadalca.

Ivan Šokić

 • xtc

  Tole je približno takole kot bi želva tekmovala z F1.

 • Matt_von_Glanz

  ja in vsak od njih je Tony Jaa ali Segal – bullshit!

 • Artur

  Ni za amerofilske telebane:
  SHARE THIS!!! This video is blocked in almost every country (2018-2019) What Just Happened ???
  https://www.youtube.com/watch?v=rfq1XurJz3w

 • OrangeHitler

  Da ne boste mislili, podobna ideja je zrasla tudi na zelniku najvplivnejšega orangutana na svetu. Trump je izjavil, da bi verjetno sam opravil s strelcem iz Parklanda, in to povsem brez orožja.
  Človek, ki se je 5x izognil vpoklicu v vojsko,.

 • macon

  “Don’t bring a knife to a gunfight.” (Ne nosi noža v strelski obračun.)

 • AlternativaZaSlovenijo

  Base ball palce zaprte v omari bodo pomagele. Ti so res čoknjeni.

 • slosin

  Šokič, a ni 1. april že mimo?

 • Dav Lob

  Adijo pamet.