[Video] Hrvaški novinar razkrinkal pakistansko tihotapsko verigo, vpleten tudi urad ZN za begunce

Pakistanski ilegalni migranti (vir: twitter)

Prejšnji teden je na Hrvaškem odjeknila novica, da tihotapljenje ilegalnih migrantov organizira sin pakistanskega konzula v Italiji. O tem, kako poteka celotna operacija, je spregovoril novinar portala Dnevno.hr v oddaji Bujica na Z1 TV.

Novinar portala Dnevno.hr je prejšnji teden razkril, kako poteka mednarodno tihotapljenje migrantov, v katerega je  vpleten tudi sin hrvaškega saborskega zastopnika Gorana Beusa Richembergha iz liberalne stranke Glas. Kakršen oče, takšen sin.

Ivorja Beusa so namreč ujeli za volanom avtomobila, ki je odlagal migrante na meji s Slovenijo, kar je novinarju Marinu Vlahoviću potrdil tudi njegov oče. “Vsi so bili privedeni, izprašani in celoten avtomobil je bil preiskan.” Beus Richembergh je bil eden od najglasnejših podpornikov sprejetja Globalnega dogovora ZN o urejenih, varnih in rednih migracijah.

Hrvaški poslanec liberalne stranke Glas Goran Beus Richembergh (Vir: Twitter)

Kot je v oddaji poudaril voditelj Velimir Bujanec, oče zgolj zagovarja legalizacijo tistega, kar sin počne nelegalno. Ob tem so razkrili, da je mlajši Beus prevažal migrante z avtomobilom, čeprav ni imel niti izpita za avto.

Pakistanska naveza
Vlahović je 4. decembra objavil članek, v katerem je razkril del mednarodne tihotapske organizacije, ki pomaga ilegalnim migrantom čez mejo. Dva dni pozneje, na praznik svetega Nikolaja, je prišlo do bliskovite akcije policije, v kateri so aretirali 14 oseb – 11 Hrvatov, dva Afganistanca in enega Pakistanca.

Vlahović trdi, da je organizator tihotapljenja migrantov na Hrvaškem – od BiH do Slovenije – pravzaprav sin pakistanskega konzula. Sameer Parvez Khan se predstavlja kot sin pakistanskega konzula v Italiji. Ko sem objavil besedilo, v katerem sem ga omenil, se mi je posmehoval s profila na Facebooku in se hvalil s svojim diplomatskim statusom.”

Sameer Parvez Khan (Vir: Instagram)

Ni pa to edina kriminalna organizacija na Hrvaškem, ki tihotapi migrante. Omenjeni so v glavnem zadolženi za Pakistance, zaradi česar je nujno sodelovanje z Interpolom ter policijami sosednjih držav, da bi se lahko uspešno borili proti celotni tihotapski verigi po Evropi. Poleg tranzicijskih držav je v preiskavo potrebno vključiti tudi ciljne države, kot so Italija, Nemčija, Avstrija in druge.

Donosen posel
“Vozniki so zaslužili po 150 evrov, medtem ko je vodja skupine Sameer Parvez Khan prejemal od 600 do tisoč evrov na migranta.” Vlahović je povedal, da se je odkrito pogovarjal z vozniki. “Migranti so obstali v Italiji, nekateri v Sloveniji, denar pa se izplačuje šele, ko migrant prispe na svojo končno destinacijo.” Ko tihotapcu spodleti, potem ni denarja, ni plačila ne za voznike ne za posrednike, zaradi česar tisti na dnu postajajo nervozni. Prihajalo je do trenj med Khanom in vozniki, zaradi česar se je novinar uspel dokopati do informacij.

Sameer Parvez Khan (Vir: Facebook)

Hrvaška policija je o tem objavila, da ima dokaze o vplačilih za tihotapljenje migrantov iz Pakistana in Grčije. Tihotapci komunicirajo s pomočjo aplikacije WhatsApp, pogosto pa menjajo telefonske kartice, je razkril Vlahović in dodal, da “do avtomobilov prihajajo v glavnem preko rent-a-car podjetij, s tem, da je ta organizacija kupila tudi en tovornjak za tihotapljenje migrantov”. Storitve so odvisne od višine plačila; tisti ki plačajo več, gredo z avtom, tisti, ki manj, s tovornjakom.

Tudi prevoz za posameznike s tiralico
Tihotapljenje migrantov je postalo močna gospodarska panoga v Pakistanu, saj se del denarja vedno vrača nazaj v državo, zaradi česar prevladuje prepričanje, da je migracija v Evropo dobra stvar. “Člani skupine, s katerimi sem govoril, so mi povedali, da se dobiva dober denar tudi za prevoz oseb s tiralico, a vemo, da je pakistanska (obveščevalna) služba urila tudi talibane …” je dodal Vlahović.

Kot smo že v preteklosti poročali, imajo migranti pri sebi posebne kreditne kartice od UNHCR (urad ZN za begunce), s katerimi dvigujejo denar. Bančne kartice so brez imena in priimka, na karticah pa je dovolj denarja za prihod v ciljno državo.

Ivan Šokić

 • večni srb

  Verjamem hrvatom!

  Če bi bilo kaj res, ga džamaherija ne bi spustila v medije. Članka sploh ne bom bral, saj niti najmanj ne dvomim, da je napisan za klerotalibane in šoviniste.

  • šmentanamuha

   Tvoji komentarji so postali povsem nelogični.

  • bubamara

   Bi ga moral in tudi posnetek. Zadeva ni fake news.

 • tonite falco

  Poglejte tole oddajo BUJICA na youtube: BUJICA 10.12.2018. MARIN VLAHOVIĆ: KAKO SAM RAZOTKRIO MEĐUNARODNI ŠVERCERSKI LANAC MIGRANATA… na linku :https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=j6_ut3TDp2Y

 • šmentanamuha

  Odlično, da ste to objavili.

 • terminalar

  34t3rt

 • BlackOpsSystem

  Če se tega smrkavca ugrabi…..bi se dalo verjetno ogromno zaslužit za prihodnost-penzijo, ki je država sigurno nebi izplačala, čeprav smo jo zaslužili!!!

 • Antonius

  In v čem naj bi bila Šarčeva posadka kaj bolj poštena od pakistanskih, hrvaških in ostalih švercarjev nezaželenih šerijatarjev?
  Izvoljena Šarčeva posadka je šla v Marakeš podpisati kriminalno bedarijo, ki šerijatarski šverc komerc preprosto legalizira.
  Posledica?! Slovenci naj si poiščejo kakršnokoli službo, ker bo sociala samo še za neizobražene, nezaposljive in visoko natalitetne šerijatarje.
  Takole uničujejo Slovensko prihodnost, ker ljudstvo že dvajset let voli veleizdajalčeve *serpentinške.
  Kučan je *maher*. Vladna koalicija z Mesečevimi vred je ena murglska stranka z različnimi imeni.

 • Darth Vader

  saj res :) obstaja tudi zajebana vrsta homo sapiensa imenovani neodvisni raziskovalni novinarji….so poosebljanje policijskega inšpektorja, vohuna, industrijskega vohuna, financarja, podjetnika, svobodomiselneža……pri nas te podvrste homo sapiensa, razen nekaj svetlih izjem, ni…..so večinoma prestrašene polpismene FDVjevsko izobražene pićkice, ki v strahu pred izgubo službe(ker vedo da so 100% nesposoben in s tem nezaposljiv kader), v etru tv valov razpravljajo o sovražnem govoru, preklete pičke feminizirane…..tisti ki so moškega spola (Bergant in Bebavnik mi prva padeta na pamet) so si postoperativno dal odstraniti jajčka, ter se prodali v kurbanje, kot spolni sužnji – to mora biti posrano življenje nevredno človeka……tiste, ki so ženskega spola (recimo tista histerična pička, ki je mislila, da bo postrojavala Jordana Petersona), skupaj z odsluženimi prostitutkami tipa Carlova tipa Ščetincova tvorijo moralno dno družbe….so najnižja oblika nevetenčarjev, ki brez pohodne palice preprosto padejo skup v kup dreka….ker nimajo hrbtenice….da bi pa omenjeni ljudje vedeli, kaj se dogaja po svetu in bili kredibilni, je pa skorajda oksimoron, ker tako zabito in intelektualno inferiorno bitje ne ve niti kaj se po njegovi državi dogaja, kaj šele, da bi imel kaj pojma o tem, kaj se zares dogaja po svetu…..

  • Franc Šink

   Na žalost Ali na srečo niti ne vedo da obstajajo.

 • Hunyađi

  Hehe hrvaski klon Nore25..se ne cudim, da vsak odvetnika najame in Nora25 objav popravek…res v sluzbi prasice.
  Kot Pozar blesav, upam da ga fotr od Melanie oskub k psanca.

  • pajot

   Spet si se mi pojavil pred očmi. še enkrat na ignore. Kretenizmov namreč ne berem. He,he,he…

   • Hunyađi

    pajo napusi se kkkkuuuuurrrrt…

  • šmentanamuha

   Nič pa o vsebini, normalno, samo izbruh besa in sovraštva.

   • Hunyađi

    Vpras kaj te zanima. Odlićna si mufnca, ce si zatezena si prou fjst.

   • Hunyađi

    Tu ni nobene vsebine kokos, k vidm ustasa bestića od Jajota v studiju in laja prot drugem politicnem polu levakom al drugm politicnim dripcem. Je vsakemu normalnemu jasno, da bos ti in olga napisale odlicno al kj podebnega. Dve najbl oprane ovce pod komentarji. Zarad takih kot si ti politiki dobr zvijo. Jajo ma vecji del folka k se ga najbl da okol prenasat. Ostalih nekaj ma pa koristi ko je SDS na oblast.

 • bubamara

  Tihotapcem je odklenkalo. Marakeški sporazum odpravlja pojem nelegalnega emigranta. Sedaj bo delo tihotapcev prevzela država in davkoplačevalci. Cel svet bo čez 100 let ena država. Vsi bodo lahko posiljevali otroke, ga vtikali v koze ali se nastavljali oslom. In vsi bodo srečni.

  • Flower Power

   vse kar si napisal ti verjamem,še najbolj pa da se nastavljaš oslom……….

   • šmentanamuha

    Tipični levi retardiranec, ki razmišlja samo o nastavljanju svoje riti.

    • Flower Power

     tipični debil domosranski………..posiljevali otroke, ga vtikali v koze ali se nastavljali oslom je napisal tvoj prijatelj, bubamara…..verjetno se morata dobro žgati med seboj pedra domosranska…..

 • domovina mili dom

  Zdaj razumem komunistične dilerje kamelturistov. Nervozni postajajo, ker se razkriva njihov dohodek od tihotapljenja.

 • xtc

  Ko bo sprejet zakon ,da se tihotapce ljudi in trgovce z njimi usmrti kar na mestu prijetja,ilegalce pa izžene v 24 urah bo hitro drugače.

  • Flower Power

   ne vem kaj še čepiš doma za compom…..marš na kolpo in počni kar te je volja…..seveda dokler te ne bojo odpeljali ali v zapor ali umobolnico

   • BlackOpsSystem

    a je mamica v službi in se spet švercaš na internetu??? Al samo hišnik po njej pleza???!

    • Flower Power

     trenutno sem na tvoji medtem ko ti kokodakaš na kompu……

    • Hunyađi

     A ti se kr streljacine igras amerikaniziran mehkuzec.

 • Olga2345

  Vse za rešetke, skupaj z levicarskimi Sorosovimi plačanci med politiki, ki trgovino z ljudmi podpirajo in s tem celo služijo!

 • skorpijon93

  na hrvaškem je 1,6 % muslimanske populacije kažejo podatki pew research centra iz leta 2016, v Sloveniji pa 3,6 %

 • RATATA

  UNHCR je dobavljal jihadiste v Bosno v svojih nedotakljivih belih vozilih!
  Zdaj jim pa deli kreditne kartice.

  https://www.youtube.com/watch?v=-TPv1oiwq2U

  https://www.youtube.com/watch?v=zs4UVpKHvJI

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!