Le nekaj sekund preden je mimo pripeljal avtomobil s kraljico Elizabeto II. pred Buckinghamsko palačo aretirali moškega z nožem v roki

Foto: epa

Po tem, ko je britansko javnost pretreslo dejstvo, da samomorilski napadalec Salman Abedi v terorističnem napadu v Manchestru ni deloval sam, britanski mediji poročajo, da je zunaj Buckinghamske palače prišlo do aretacije moškega z nožem v roki, do katere je prišlo le nekaj sekund preden je avtomobil kraljice Elizabete II. pripeljal mimo. 

Po besedah očividca, ki se je nahajal v bližini, so policisti v sredo okoli 10.40 ure obdali moškega z nožem, ga onesposobili in aretirali ter ga nato s pomočjo policijskega kombija z utripajočimi lučmi odpeljali na policijsko postajo, kjer so ga zaslišali.

Incidenta ne obravnavajo kot teroristično dejanje
Tiskovni predstavnik Scotland Yarda je sporočil, da so ob aretaciji moškega našli nož in dodal, da v incidentu ni bil nihče poškodovan. Policija po navedbah Telegrapha dogodka zaenkrat ne obravnava kot teroristično dejanje in dodaja, da bo kaj več jasnega po končanem zaslišanju na londonski centralni policijski postaji.

Foto: epa

Do aretacije je prišlo le malo pred tem, ko je iz Buckinghamske palače pripeljalo vozilo s kraljico in princem Edinburškim, ki je bilo namenjeno proti katedrali Svetega Petra, kjer sta se udeležila maše ob stoletnici počastitve Reda britanskega imperija.

N. Ž.