fbpx

Levičarska portugalska vlada uvaja evtanazijo – kultura smrti na pohodu

Foto: epa

Državam, ki zagovarjajo evtanazijo, se zdaj priključuje tudi Portugalska. Njihova levičarska vlada bo uzakonila ubijanje starejših oziroma “človekoljubno pobudo o smrti s pomočjo“. O pobudi bodo v parlamentu razpravljali spomladi 2017.

Iz Portugalske družinske organizacije Pro-life Federation so sporočili, da so levičarski pristaši kulte smrti zbrali 9.000 podpisov, s katerimi bodo v parlament vložili peticijo “Smrt s pomočjo“. O slednjem bo v parlamentu potekala razprava spomladi 2017.

Na odziv o peticiji pa se je organizirala Portugalska družinska organizacija s peticijo “Dostojanstvo vsakega življenja“, s katero so v kratkem času zbrali kar 13.000 podpisov.

Belgija in Nizozemska sta v primeru evtanazije bili dejavni že dolgo, a komaj leta 2002 je Belgija slednjo legalizirala. Dolgo časa se je govorilo tudi o uzakonjenju evtanazije mladoletnikov, ki pa se zdaj že legalno izvaja. Tudi Švica je postala kraj, kamor so tudi tujci hodili umirati.

Iz Nizozemske, Švedske in sedaj tudi Portugalske prihajajo vedno bolj jasni signali, da želi izrojena levičarska evropska politika vzdržnost pokojninskega sistema uveljaviti na račun ubijanja starejših ljudi in spodbujanja priseljevanja migrantov. Izvirni greh katastrofalnega stanja evropskih pokojninskih sistemov, je v nespoštovanju življenja nerojenih otrok. V Evropi medicinske klinike vsako leto namerno končajo življenje več kot milijona nerojenih otrok, ki bi v zameni za življenje kot odrasli s hvaležnostjo poskrbeli za svoje starše, dedke in babice,” pa piše 24kul.

Sestava portugalske vlade se bistveno ne razlikuje od slovenske sestave, ki deluje protidružinsko in ne premore dovolj zagovornikov življenja od spočetja do naravne smrti, ki bi zanesljivo preprečil sprejetje zakona za ubijanja starejših ljudi.

V Sloveniji poteka diskusija o evtanaziji že nekaj let. Ni bilo še zagotovo potrjeno, a slednja naj bi se tudi v praksi izvedla že nekaj krat.

Komisija za medicinsko etiko ne podpira evtanazije. Za to imamo več razlogov. Prvič, zdravnik v prvi vrsti skrbi, da ostane bolnik živ. Dogaja se, da kljub najboljši volji in znanju to ne uspe vedno. Drugič, povsod, kjer se te prakse uveljavljajo, so se pokazale zlorabe. Ko daš nekomu moč, da odloča, ali bo nekdo živel ali ne, so odločitve in zlorabe vse lažje. Iz Nizozemske, ki prednjači po evtanaziji, prihajajo šokantni podatki. Zlorab je več kot uradnih evtanazij. Vsakemu zagovorniku evtanazije bi priporočil v branje to poročilo. V razpravi so šli celo tako daleč, da so predlagali evtanazijo za vse otroke, ki se rodijo s hibami,” je povedal predsednik etične komisije Božidar Voljič, bivši minister za zdravje. Komisijo za medicinsko etiko, ki zavzema jasna stališča, pa sestavljajo poleg zdravnikov tudi pravniki, filozofi in psihologi.

V Sloveniji je evtanazija kaznovana po 116. členu kazenskega zakonika, obravnavana kot “umor iz nizkotnih nagibov“, kaznovana pa je v višini 15 let.

Portugalska organizacija pa je opozorila tudi, da bo spodbudila upor portugalske civilne družbe proti s smrtjo obsedenim skrajnim levičarskim elitam in na ta način skušali zavarovati življenja ostarelih ljudi.

K. Ž.